Reklama

Reklama

Márnice

všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Dojlova rodina se přestěhuje do venkovské oblasti Kalifornie, aby zde začala nový život. Možná je to zvláštní volba, jelikož opětně zprovozní pohřební službu ve dlouho opuštěném domě bratří Fowlerů . Místní obyvatelé se tohoto domu bojí a ve městě se povídá, že místo, kde tento dům stojí, je prokleté. Dojlova rodina brzy přijde na to, že na jejich pozemku se skrývá něco, co probouzí mrtvoly z jejich dlouho zapomenutých hrobů a živí se na smrti samotné. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (110)

Hitman_47 odpad!

všechny recenze uživatele

Od tvůrce kultovního Texas chainsaw massacre bych teda čekal něco víc, než PG-13 (žádné brutality + skoro žádná krev....jo a ještě k tomu zkurvená nuda) horrůrek pro maximálně tak 12-ti leté parchanty, kteří s tímto kouskem budou chodit machrovat svým vrstevníkům s tím, že maj "hustej horror Márnice." ()

jefff 

všechny recenze uživatele

Těžko říct, jestli to Hooper myslel vážně nebo jestli to byla tak trochu parodie. Byli chvíle kdy mě film docela vtáhl do děje a nehnutě jsem pozoroval vývoj příběhu. Bohužel poměrně slušně rozjetou atmosféru zbabral nepovedený konec. Posledních deset minut bych mohl nominovat na nejvíc stupidní desetiminutovku ve filmu roku. Škoda. Hooper na celé čáře zklamal. Celek působí jako debut nějakého amatérského režiséra, který sice má talent, ale stále kopíruje své vzory a technicky nedosahuje stále ještě vysoké úrovně. Je s podivem, že to o kom tu mluvím je slavný hororový režisér Tobe Hooper, ten jenž zplodil Poltergeist či Texaský masakr. Hooper mě zklamal již jednou v případě Děsu v prádelně, což bylo sice o chlup lepší, ale ani tak se žádný zázrak nekonal. No, snad do třetice zklamání nepřijde a natočí ještě na stará kolena nějakou pecku. Doufám a přeji mu to. ()

Reklama

Luki.V 

všechny recenze uživatele

Velmi zábavný nízkorozpočtový horůrek který sice moc nepoděsí (tedy téměř vůbec) ale zato královsky pobaví. Velmi příjemný mix atmosférického hororu a lehounké komedie který se po výtečné a atmosférické první polovině zvrhne v bizardní a komickou naháněčku. Nebýt otřesného využití špatných digitálních efektů (ale v první polovině ta plíseň vypadala opravdu dobře) a zmateného konce kde se očividně někdo nemohl rozhodnout jestli se to všechno bere alespoň částečně vážně nebo ne, tak bych dal i čtyři. Jako plus je rozhodně Lovecraftovsky načichlá zápletka a sympatické a vtipné charaktery. ()

Ladisec odpad!

všechny recenze uživatele

Márnice..hmm to zní dobře, kdo to režíroval...hmmm..Tobe Hooper, tak na to kouknu. o 94. min později... proboha svatýho, že sem se na to nevysral a nešel sem spát, podobných totálních sraček sem viděl už hodně, ale tohle bych od tvůrce Texaskýho masakru nečekal. Neuvěřitelná kravina, která nepobaví ani nevystraší. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Přes atmosféricky zajímavou první půlhodinku se přeneseme ke spádnější druhé půlhodince,po které ovšem následuje k našemu nemilému překvapení třetí půlhodinka naprosto braková.Maloměstská poloopuštěná márnice skutečně nabízí sama osobě zajímavé prostředí pro natočení takovéhoto filmu,ovšem autoři zřejmně neměli naprosto žádné finance a navíc ani dobrý nápad a námět.Herci jsou béčkový až běda,triky laciného televizního ražení a naprostá impotence jakéhokoliv nápadu či jiskry originality,to vše dělá z Márnice přes svou úvodní povedenou atmosféru jen další průměrné béčko.Ale ty 2* jsou skutečně lepší.P.S.možná jsem staromodní,ale nepatří do horroru krev?P.S.2 Tobe Hooper by měl už nejspíš svou režisérskou židličku raději pověsit na hřebík. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (1)

  • Ve filmu je celá řada odkazů na dílo H. P. Lovecrafta. Citované dvojverší "That is not dead which can eternal lie, and with strange eons even death may die" pochází z jeho povídky Call of Cthulhu, stejně jako název města Arkham. (gjjm)

Související novinky

Roň slzy, už brzy ozáří lampa dvůr

Roň slzy, už brzy ozáří lampa dvůr

18.05.2006

Tedy alespoň něco na ten způsob. Říká vám jméno Dario Argento něco? Jestli ne, tak vězte, že je to jeden z nejlepších režisérů a scénáristů italských krvavě brutálních horrorů minulých několika… (více)

Reklama

Reklama