Reklama

Reklama

Shutter

  • USA Shutter: They Are Around Us (více)
všechny plakáty
Trailer

VOD (1)

Mladý fotograf se svou přítelkyní patrají po příčině tajemných stínů na fotografiích nafocených po tragické události. Zanedlouho zjistí, že není úniku. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (309)

akisha 

všechny recenze uživatele

V poslední době jedna z nejprovařenějších zápletek asijských i jiných hororů, servírovaná na tak trochu jiný způsob. Shutter sice přímo překypuje známými klišé scénami a ve chvíli, kdy se z umyvadla drápe bílá asiatka, už se divák ani nemůže bát, ale přesto je tu napětí a chvílemi i mrazení v zádech. Děj je slepencem dobře známých elementů "divná holka-tragédie-pomsta", což nabízí otázku, jestli by nebylo lepší zkusit i něco jiného a zároveň nenechává skoro žádné místo pro překvapení, jelikož každý druhý odhadne konec pár minut po začátku. Herci neurazí ani nepřekvapí, výborná je ale hudba, která dodává některým momentům správně mrazivou atmosféru. Dobrý duchařský film s jednou zajímavou pointou a stokrát omletým, předvídatelným dějem. ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Velice solidní horor kruhovitého rázu, kde sice filmaři některé scény nezamýšleli vtipné, ale o to více se mi to líbilo. Hlavní postava sice vypadá jako (vypůjčím si ten termín od svého guru) thajský Johnny Depp, ale není takové neviňátko, za jaké ho považuje jeho slečna. Lekla jsem se dvakrát, ale vydatně, ona duchna totiž umí moc dobře lézt po žebříku hlavou dolů i skákat po jedoucím autě, pro mě za mě za 4*. ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Náš filmový festival vzrostl z dvou na pět diváků :-D a na řadě s výběrem byl bratr....když jsem se dozvěděl o původu země,kde film vznikl,byl jsem v rozpacích,protože žluťácké horory já zrovna nemusím.Shutter začíná přesně tak,jak sem se bál že začně.Hodně pomalu,dlouhé záběry,žádná hudba a prostě divní asijští herci,jeden hnusnější než druhý,jako u nás na Borzně v krámku s pěkným a ´´štylovým´´ žbožím Lao Čeng Bao :-D Ovšem zajímavý styl strašení přes fotografie,dobré výkony herců a čím dál hustší atmoška a čím dál častějící lekačky,mi dávali slušnou naději a udrželi mě v celkem napjatém stavu,kór když se vám pomalinku začal odkrývat velice,ale velice zajímavý vypointovaný scénář,který ke konci začal opravdu nechutně gradovat a děsit mě čím dál víc,od zběsilého tepu vás nechá asi minutu vydechnout jen jediná odlehčující scéna,jinak je atmosféra opravdu dusivá a když čekáte,že je povšem,rozjede se jedna z nejlepších posledních desetiminutovek ke konci hororu,jakou jsem měl čest zpatřit a finiš vás totálně vyřídí a uzemní doslova k zemi.Což mi taky zvedlo hodnocení o bodík výše.Srandou bylo i všímat si totálně bledých tváří,které seděli kolem mě,a jejich tep byl slyšet jako tikot hodin :-) Zářný příklad toho,jak zajímavý,ale režisérsky průměrný horor,totálně vyšvihne geniální konec....respekt a 75%. ()

Natascha 

všechny recenze uživatele

Neskutečně jednoduchý a přesto působivý horor. Bát se je čeho, pořádně jsem se lekla asi čtyřikrát (a to je sakra hodně - klasické lekačky na mě většinou nezabírají), ale vrcholem byla opravdu překvapivá a nečekaná pointa. Sice by se jinak dalo polemizovat o relativní neoriginalitě (teda až na ten konec) - počínaje bledolící plazící se mrtvolkou, předvídatelnými posuny v ději, i samotné odhalení důvodu, proč Natre straší, je dopředu jasné. Vše se odvíjí očekávaným směrem, napětí je ale neustále udržováno, i když graduje jen pomalu. Jako celek ale velmi působivé a atmosféru to taky má. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Další připomenutí  původní verze na přelomu tisíciletí zběsile remakovaných asijských duchařin. Pisanthanakun horory rozhodně umí a touhle svou de facto celovečerní prvotinou udělal i docela díru do světa.  Fotografie duchů jsou pak vcelku zajímavým námětem a byť tu pan režisér typicky svou hororovou polévku zahušťuje jen velmi pozvolna, tak sotva se na scéně objeví  ony dobře známé asijské "krví podlité oči", bubákuje se o sto šest a moc pěkně, byť v oně době se dlouhovlasý bubák docela rychle stával velmi okoukaným artiklem a pokud k němu Pisanthanakun něco přidal, tak jen obvyklé rape-revenge-teenage trable.  Silnější trojka nebo chatrná čtyřka. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (5)

  • V noci při cestě autem, po scéně na WC, mají hlavní hrdinové svítící obě světla. Ačkoliv o ně přišli při nehodě v úvodu filmu. (Michalechal)
  • Když si Tuna a Jane prohlížejí fotografie připevněné na zdi, můžete si všimnout zvětšené fotografie ducha stojícího u regálů s knihami a stoly v popředí. Jedná se o fotografii pořízenou v Knihovně Willard ve státě Indiana v USA. (TomikZlesa)

Reklama

Reklama