Reklama

Reklama

Doodlebug

Krátkometrážní / Fantasy / Mysteriózní
Velká Británie, 1997, 3 min

Obsahy(1)

Krátky 3 minútový film o chlapíkovi, ktorý sa topánkou pokúša zabiť svoju vlastnú zmenšeninu... (ethos)

Recenze (344)

kery- odpad!

všechny recenze uživatele

To hodnocení nemyslíte vážně, že ne? Je to od Nolana, tak tomu musíme dát červenou? Na tomhle kraťasu není dobrý nic. Možná tak atmosférická hudba, ale vzhledem k tomu, že film má ani ne 3 minuty, tak u ní toho moc posrat ani nešlo. A když nad tím teď tak přemýšlím, tak i ta se mohla dát jiná a lepší. Mno, jinak je to fakt o ničem, a nepřesvědčíte mě, ani kdyby to tu mělo 95%...Ale teď už alespoň vím, že TDKR nebyl přešlap vedle. Nolan to měl v hlavě pomatený už tenkrát, teď už to prostě leze ven. Od Interstellar už ani nic očekávat raději nebudu.. ()

WScully 

všechny recenze uživatele

Krátkometrážní Doodlebug je tříminutová sonda do duše podivína, který chce mermomocí zabít své vlastní Já... Takový krátký snímek a jaké to přineslo zamyšlení. Nolan poukazuje na stále častější jev u lidí. Autodestrukce jako filmový námět a sugestivní útok na diváka zároveň činí Doodlebug geniálním patologickým dílem. ()

Reklama

Rieux 

všechny recenze uživatele

Na tak malom priestore rozohral Nolan velmi zaujimavu a napinavu hru, ktora mohla v 1997 napovedat co za Pana filmara sa zacina rodit. Podtitul Doodlebuga by mohol byt Nolan begins, pretoze vsetko to, co sme od neho videli neskor v roznych snimkoch je tu aspon naznacene medzi riadkami. Snaha o perfekcionizmus v kazdom zabere a zaroven snaha nesklznut do cliche... Jedina chybicka krasy kvoli ktorej ani nedavam plne hodnotenie je, ze koniec je v celku predvidatelny, hoci nemozem namietat ze vynikajuci. ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

I Christopher Nolan nějak začínal. Tohle je jedním slovem hovadina, dvěma slovy absolutní hovadina a třemi slovy absolutně zkurvená hovadina. Někdo už to sem zkrátka napsat musel. Extrémně debilní mi přijde fakt, že místnost má měřítko našeho hrdiny a dvě jeho zmenšeniny a jedna zvětšenina žijí v naprosto debilním a nepraktickém světě. Přes tohle jsem se nepřenesl, takže veškeré skryté pointy a božská poselství s chutí ignoruji. Velké štěstí, že se Nolan z toho feťáctví později vyléčil. Jinak bychm byli ochuzeni o výbornou (zatím) trilogii s Batmanem a pokračoval by zřejmě v sračkách mementovského typu. Drogy jsou svině. Těžkým feťákům se snímeček zřejmě líbit bude. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

První film Christophera Nolana, který rozhodně neukazuje jeho génia, ale ukazuje to, jakým směrem se bude chtít Christopher Nolan vydat - směrem do lidské duše, ale směrem epickým a výpravným. Tohle je trikově přece jen povedené nato, že je to studentský film. Pointa se dá očekávat, ale zachycena je skvěle. ()

Galerie (1)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama