Reklama

Reklama

Sedm mečů

Trailer

Obsahy(1)

Na začátku šestnáctého století se moci v Číně zmocnilo Mandžusko a dosadilo na trůn dynastii Ching. Stále znovu a znovu propukající povstání v bojovnických společenstvích přinutí nově ustanovenou vládu zakázat všechna bojová umění, stejně jako jejich výuku či získávání řádů. Chamtivý a krutý prostopášník Ohnivý Vítr (Sun Hong-Lei), bývalý válečný hodnostář staré dynastie, vidí v této situaci možnost, jak utrhnout kus koláče pro sebe a začne pomáhat nastolovat nový pořádek. V čele armád pustoší severozápadní Čínu a chystá se dobít poslední odporující výspu staré civilizace, Vesnici Bojovníků.
Fu Qing Zhu (Chia-Liang Liu) je bývalý popravčí minulé dynastie, který se rozhodne učinit jeho řádění přítrž a zachránit tak pevnost Bowei. Společně s Wu Yuan Yinem (Charlie Yeung) a Han Zhibanem (Yi Lu) se vypraví na Mount Heaven hledat pomoc u Temného Žáru (Jingwu Ma), mistra meče vyučujícího skupinku bojovníků. Temný Žár se rozhodne jim pomoci a nařídí čtyřem svým nejlepším učedníkům - Chu Zhao Nan (Donnie Yen), Yang Yun Chong (Leon Lai), Mulang (Duncan Chow) a Xin Longzi (Liwu Dai), aby je následovali a pomohli. Tak je vytvořeno Sedm mečů. Když dorazí zpět do vesnice, odvedou všechny do bezpečí, ale veškerou vodu i jídlo otráví neznámý zrádce mezi nimi. A protože se blíží armáda Ohnivého Větru, musejí jej najít stůj co stůj a je jedno, jestli je to muž, žena, či láska... (monolog)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (71)

FrodoF 

všechny recenze uživatele

Je to trochu nepřehledné, postavy se kromě těch nejhlavnějších pletou, ti ze sedmi mečů, kteří měli méně prostoru jsem vůbec nerozlišoval, nebyli vůbec psychologicky prokreslené. Stejně tak scénář by chtěl ještě trochu dotáhnout. Ale akční scény jsou dobré a výborně natočené, stejně jako záporáci, kteří jsou cool a dostatečně zlý. ()

Kangax 

všechny recenze uživatele

Obrovské sklamanie. Vraj inšpirované filmami Sedem samurajov alebo Sedem statočných.. Heh. To je teda fakt veľmi odvážne tvrdenie. Pokiaľ si niekto nevšimol, tak oba tieto filmy nie sú založené na akcii, ale skôr citovom vzťahu medzi hrdinami a divákom, proste ich osudy vám nie sú ukradnuté. Ale tu? Ja som si nebol schopný zapamätať ani jedno meno z "hrdinov" a ich osud som mal totálne na háku. Je to možno nabité akciou a čudnými "prázdnymi" emóciami, ale neprehľadné až hrôza. Áno, bude zrejme za to zodpovedný strihač, ktorý mal za úlohu skrátiť pôvodne 240 minutový film na 150 minút, a ja som videl tú skrátenú verziu. Možno, keď zhliadnem tú nezostrihanú, tak pôjdem vyššie, otázkou ale zostáva, či sa mi vôbec dakedy bude chcieť to zhliadnuť po tom, čo som doteraz videl... ()

Reklama

Ender66 

všechny recenze uživatele

Celé to začalo viac ako zaujímavo (wuxia+ fantasy to je pre mňa ideálna kombinácia) no postupne sa to začalo stále viac kaziť. Súboje síce pekne spravené ale miestami dosť neprehľadné, príbeh o 7 statočných bol síce pomerne zaujímavý ale zbytočne prekomplikovaný a film bol zbytočne naťahovaný. Celé to zaklincoval koniec filmu keďže z celej dediny kerú vlastne päť mečov (+dvaja) šli zachraňovať prežilo iba pár detičiek a pani učiteľka, pretože všetkých ostatných pobil zradca v jaskyni v jedných velkolepých jatkách. Milých mojich sedem mečov, síce ste prežili ťažký boj proti zlu všetci, čo som teda nečakal (myslel som, že najmenej starý pôjde dole), ale úbohým dedinčanom ste teda moc nepomohli- tomu sa v žargóne nadáva EPIC FAIL:) ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Problém Siedmych Mečov je jendoznačne príbeh, ktorý zbytočne zložito štrukturovnaý, únavne podávaný a miesto toho, aby film gradoval, tak sa vleče a uspáva. V konečnom dôsledku je to škoda, už vzhľadom na bojové scény (z vrcholným momentom v úzkej uličke), ktoré sú na špičkovej úrovni a vyslovenie potrebujú rýchlejšie odsýpanie omáčky naokolo. Komu wuxia čoby len trochu vonia, bude pri nich chrochtať blahom. ()

Kimon

všechny recenze uživatele

Řekl bych, že tento akční snímek Jižní Korea/Hong Kong neúspěšně kopíruje hodně úspěšný film režiséra Akira Kurosawa Sedm samurajů z roku 1954. Ovšem snímek Akira Kurosawa má oproti tomuto plytkému akčnímu filmu z Hong Kongu hlubší myšlenku a zařazuje jej na rozdíl od tohoto do skupiny inteligentních filmů. Ostatně není to první pokus o zcizení námětu a scénáře. Další pokus se zapůjčeným scénářem bez patřičných práv si dovolil v roce 1960 režisér John Sturges, když natočil Sedm statečných. V případě Sedmi statečných to ovšem na rozdíl od Sedmi mečů dopadlo nanejvýš úspěšně, i když Sedm statečných se zcela jistě nedá porovnávat s oduševnělým částečně psychologickým dílem Akira Kurosawa. V případě Sedmi mečů se tedy jedná o typicky jednoduchý akční film tržního hospodářství Hong Kongu, který je zaměřený především na uchvacující akční scény bez ducha pro jednoduchého diváka s popcornem na klíně. Názorná ukázka toho, že ani nadměrný projekční čas nezvýší hodnotu filmu, jak si možná někteří tvůrci myslí. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (9)

  • Sedem hrdinských mečov bolo navrhnutých samotným režisérom. (matt6)
  • Snímek měl představovat úvodní část historické šestidílné ságy, tzv. hexalogie. To se ale nakonec nestalo. Ačkoliv Tsui Hark na filmovém scénáři dvojice následujících snímků pilně pracoval i v době, kdy se primárně zabýval jinou filmařskou prací, zasvěcení pracovníci ještě v roce 2008 pevně věřili, že Tsui svoji představu dotáhne do zdárného konce. Nicméně ani v roce 2011 se žádného zdárného konce nikomu z nich nedostalo, neboť Tsui o žádných pokrocích do této doby nikoho neinformoval, a protože za dobu čítající takřka několik dlouhých let Tsui nepodal žádné zprávy o případném vývoji, či nejednal s žádnou z filmových společností o výrobě, které zřejmě díky nevýrazné divácké pozornosti původního snímku neměly o výrobu snímků navazujících žádný zájem, další vývoj původně zamýšlené hexalogie se nikým již neočekává. (Conspi)

Reklama

Reklama