Reklama

Reklama

Hoši no koe

  • Japonsko ほしのこえ (více)
Trailer
Animovaný / Krátkometrážní / Drama / Romantický / Sci-Fi
Japonsko, 2002, 25 min

Obsahy(1)

Píše se rok 2046. Mikako Nagamine a Noboru Terao jsou kamarádi a spolužáci ze střední školy. Zatímco Noboru však bude i příští rok pokračovat ve studiu, Mikako byla vybrána, aby se zúčastnila vesmírné expedice, kterou umožnily technologické poznatky získané z objevených ruin mimozemské civilizace na Marsu. Jediným spojením Mikako a Noboru se tak stanou elektromagnetické vlny mobilních telefonů. Hoshi no Koe stvořil jediný člověk, Makoto Shinkai na počítači Apple a původní verze byla nadabována jím a jeho ženou. Později došlo i na namluvení profesionálními dabéry. (yenn)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (54)

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

"Hlasy vzdálených hvězd" jsou velmi solidním sci-fi předobrazem "5ti centimetrů za sekundu". Sms zpráva, která ze Síria na zem doletí za osm let a sedm měsíců, je jediným prostředkem komunikace mezi dvěma bývalými spolužáky, Noburem a Mikako. Smutné, melancholické. Hodně "muziky" na ani ne půlhodinové stopáži. Přitom vytvořeno v jednom počítači a "na koleně". Makoto Shinkai: Respect! ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Ako dlho a ako ďaleko vydrží a pretrvá spojenie? Skutočné ľudské spojenie, súznenie duší a myslí? Šinkai tentoraz čiastočne ustupuje od svojej klasickej formy a zručne vytvára žánrovú kombináciu, ktorá by poľahky mohla dopadnúť veľmi zle. Opäť poetická romantická dráma, tentoraz však s prímesou akčnej sci-fi a väčšou dávkou osudovosti, než som u Makota zvyknutý. Asi jediná vec, ktorá mi trochu vadila, bola slabšia kresba postáv a animácie mechov či vesmírnych lodí, ktoré zďaleka neboli ideálne, ale vzhľadom na to, že sa nejednalo o nijako bohato sponzorovanú produkciu mu tieto nedostatky odpúšťam. Nech už boli moje výhrady v priebehu sledovania akékoľvek, posledná tretina ma na ne spoľahlivo prinútila zabudnúť. Len tak ďalej, Šinkai. 80% ()

Reklama

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

příjemně plynoucí půlhodinka, kterou si člověk stejně jako mladší počin v podobě 5 centimetrů za sekundu užije nejlépe s melancholickou náladou a trochou čaje, ale oproti němu má několik málo mínusů a to hlavně - tentokrát sem neměl čaj a asi se za to zbičuji, dále pak je jeden příběh na ploše půl hodiny, namísto dvou a půl na ploše hodinové, jak je tomu u 5 centimetrů . Scifi svět je sice zajímavý, leč rozhodně by snesl lepší propracovanost, jak v rovině dějové, tak animační, neboť i děsuplnosti 3D modelů snad ani nemá cenu mluvit. Přesto se jedná o velmi přívětivé, romantické anime ()

Mi Nü-Chai 

všechny recenze uživatele

Melancholická story o lásce a daleké cestě plný nádherných obrazů. Bohužel, film nenabízí nic víc, než podprůměrný příběh a grafiku, která ovšem trpí jistou kolísavostí - v některých scénách je velice precisní, v jiných působí dosti nedotaženě (např. ošklivé a nepříliš propracované obličeje postav). Když k tomu připočtu onen příběh, nevychází mi hodnocení tohoto filmu příliš positivně. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Mohlo by se zdát že láska přervaná dálkou několika světelných let by v anime podání mohla být krásným zážitkem, ale ne všechna očekávání a naděje které do filmu vkládáme se nakonec naplní. Tak jako je nenaplnilo ani Hoshi no koe. Smutná romantika a melancholie se tu až příliš tvrdě rozbíjí o mizivou logiku děje a naprosto zbytečné a nesmyslné mecha souboje ve válce s rasou o které se nedozvíme zhola nic. Sice jsou vcelku hezky animované, ale veškeré mé pocity z lásky kterou ani čas a prostor nezničí zredukovaly na pocit že hormonálně nevybouřené puberťačky by se vážně neměly stávat pilotkami bojových lodí. 5/10 ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama