Reklama

Reklama

Svatební košile

  • USA The Spectre's Bride
Animovaný / Krátkometrážní / Horor / Poetický
Československo, 1978, 11 min

Obsahy(1)

Poetický horor podle stejnojmenné básně z Erbenovy Kytice. (oficiální text distributora)

Recenze (65)

duklak2 

všechny recenze uživatele

Mrazivě chladný horor. I po více než 30 letech má atmosféru, ze které budete unešeni. K hudbě nemám co dodat. Ta se perfektně hodí a vzbuzuje strach. Animace je bezchybná a Holý s Bohdanovou verše přednesli tak, že lépe to snad ani nešlo. O hodnocení jsem ani chvilku nepochyboval. Snímek si nic jiného, než pět hvězd nezaslouží. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

+4* k 125. výročí vydání první sbírky Kytice se natočila jedna z nejznámějších povídek. Zpracování je velmi působivé s nervydrásající atmosférou a i když je animace jen sled několika trošku rozpohybovaným obrázků, tak stojí rozhodně za to. Připomenout si ji můžete skoro po 40 letech třeba tady. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 3 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 0 /// ART: 1 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Reklama

wosho 

všechny recenze uživatele

Velice podařené. Zvláště zde musí každý oceznit přesnou hudbu skladatele Fišera. Je hrůzostrašná, tak něžně romantická. Animace je přesná. Geniální ukáka čs. animované školy, kdy někdy méně, znamená více-to co chybí nám dnes. A přednes veršů Bohdanové a Holého je svědectvím jejich talentů. Skrátka Svatební košile od režiséra Kábrta je polozapomenutý drahokam nejen našeho animovaného filmu. ()

evangelik 

všechny recenze uživatele

Vůbec jsem netušil, že takovéto zpracování klasiky existuje. Včera jsem ho náhodou shlédl na CS filmu a musel jsem si ho hned zopakovat na You Tube. Pustit to v dobách vzniku školnímu dítku, o rodičovskou bezesnou noc je asi postaráno. Dnes už je mládež školou povinná patrně podstatně otrlejší, takže hodnocení "horor" by se mohla cynicky vysmát - nevím. V každém případě skvělé připomenutí klasika české literatury a dob, kdy rouhání Bohu či Panně Marii bylo těžkým hříchem, jenž bylo záhodno odčinit těžkou životní zkouškou a soubojem se záhrobními bytostmi. Docela by mě zajímalo, o jakých lidských proviněních by Erben psal dnes.O rouhání těžko, to je jisté..... ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno