Reklama

Reklama

Amazonia vertical

Trailer

Obsahy(1)

Auyan Tepui... Najväčšia stolová hora Amazónie... Indiáni veria, že na jej vrchole sídlia démoni... Beckovi Ondrejovičovi sa podarilo prejsť prvý kompletný prechod hory. Jej vertikálne línie mu tak učarovali, že sa pod horu vrátil aj s priateľmi, aby vyliezli nikým nedotknutú panenskú stenu. Amazonia Vertical - film o sile prírody a dobrodružnom objavovaní strateného sveta. Film, ktorý osloví tú krehkú časť v nás... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (65)

Duotone28 

všechny recenze uživatele

Cim dalsi a dalsi dokumentik kukam od tohto nasho kameroveho velmajstra...tym kvalitnejsi a kvalitnejsi material sa mi od neho dostava pod ruky...Dneskajsi z dalekej Amazonie...opat nadhera,a filmovo spoznat Becka...je tiez guute. Chlapik so skutocnou charizmov a odhodlanim pre hory a nepoznany svet. Prvy raz sa s nim zoznamil pri splavovani 900km useku rieky OMO africkeho kontinentu...a dnes ako horolezeckeho krala...Husteeeee pozerat,ako si to dava brutalnou kolmou skalnatou stenou...bez akeho kolvek istenia...velky respkt celej vyprave...a zaroven celemu dokumentu...ktory barabas...ako clen vypravy dokazal zlepit a dat nam v plnohodnotnjej kvalite s adrenalinom...ktory cez obrazovku dokazal vnikat do nas. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Není to sice stoprocentní pecka, ale mně to na těch 5 hvězdiček stačí. Nejen, že to bylo místy dechberoucí, ale chvílemi i hodně napínavé a jednou jsem se i lekl. Je úžasný i neuvěřitelný zároveň, co vše ta parta horolezců zvládla a přežila. Já bych asi po prvních pár metrech v Amazonii skončil s uštknutím nebo se zlomenou nohou nebo by do mě nějaká potvora nakladla vajíčka a byl by se mnou amen. Klobouk dolů před nimi. Líbí se mi i jak je toto video odvyprávěné a komentované a na konci jsem se zastyděl, jak se dnešní konzumní a vůbec obecně lidská společnost žene za mocí a prachami, ničíc takovou nádheru, kterou příroda stvořila. Hanba nám! ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Necelá hodinka uteče ve společnosti 4 slováků a flašky borovičky velmi rychle. Vyprávění je poutavé. Záběry přírody jsou nádherné a mile překvapil i velmi kvalitní hudební doprovod. Támhle si zahorolezují, támhle se přebrodí potůčkem, támhle se na dva Adamy a jednu Evu vykoupou v horské vodě... Vše je takové pěkné a přirozené. Neviděl jsem mnoho dokumentů poloamatérského ražení. Nemám problém dát 4*. ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Nemusíte vyrůst v kraji, kde se nalézá víc skalních měst než betonových a znát stupně lezecké náročnosti dřív než abecedu, aby vás výprava do ztraceného světa (kéž zůstane navždy ztraceným pro turistické výpravy), objevující Doyleovy přežívající dinosaury v očích plazů a zlé démony z Auyan Tepui v očích lidí věznících to nejvzácnější ze svého dědictví, uhranula. Ale asi budete v takovém případě zírat, nedýchat, snít a opravdu, ale opravdu jen maličko závidět o něco víc. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Jedna z vůbec nejlepších barabášovin ve které tentokrát neuvidíme úchylné otravování a podstrkávání cukříků nedotčeným domorodcům, neuvidíme desítky nosičů táhnoucí "dobrodruhům"luxusní výstroj, neuvidíme ani Bémovu prdel. Tahle výprava je o poznání sympatičtější, střízlivější(ikdyž jako správný bílý muž ten chlast do džungle dotáhnout prostě museli) a pokornější...... K té smutné tečce na závěr by jsem jen dodal zamyšlení : A není možné pane Barabáš, že toho zlého démona -který pak nutí indiány motat opičkám provazy kolem krku- přitáhli z vrcholku hory právě lidé jako vy? Dobrosrdeční dobrodruzi, kteří ale nechápou dopady svého jednání? Indián na takovou horu nikdy nevyšplhá-né, že by to nedokázal(pravděpodobně by tam vyskákal jako kamzík), ale spíše nemá potřebu dobývat, být první a celému světu na videu ukazovat, že tam démoni opravdu nejsou... A co když nejsou na videu protože už tou dobou dávno seděli kameramanovi na hřbetě a poté co je pak nevědomky snesl dolů rozeskákali se do všech vesnic v okolí a vkládají domorodcům do hlav tu větu "Však my chceme žít taky tak jako vy"......... Možná ne, ale aspoň za zamyšlení to myslím stojí. Každopádně respekt. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama