foto

Marián Geišberg

  • nar. 23.12.1953 (63 let)
    Piešťany, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Marián Geišberg je slovenský herec a pesničkár.

Vyrastal v Myjave, kde aj v súčasnosti žije. Vyštudoval herectvo na VŠMU v Bratislave, absolvoval v roku 1979. Najskôr pôsobil v Divadle Jonáša Záborského v Prešove (1979 - 1984), potom v Divadle SNP v Martine a od roku 1988 v Trnavskom divadle. Od roku 1992 je členom Činohry SND.

Vďaka svojmu výzoru a zaujímavo zafarbenému hlasu už od začiatku svojej divadelnej kariéry hráva charakterové úlohy v dramaticky vypätých situáciách. Okrem toho účinkoval v niekoľkých filmoch a viacerých televíznych inscenáciách.

Je známy aj ako folkový pesničkár - autor aj interpret. Okrem CD Nápoky a Neladí, nevadí mu vyšli zbierky poviedok Ono ma to poje a Prejsť prahom a zavrieť dvere.

Radovan "vojo" Vojenčák

Herecká filmografie

Filmy

2018 Čertí brko
2016 Hlas pro římského krále (TV film)
Rudý kapitán
2015 Celebrity s.r.o.
Sedmero krkavců
2014 Krok do tmy
Tři bratři
2013 Legenda o rytieroch zo Sitna - Viva zbor! (divadelní záznam)
Revival
2012 Filmoviedky: Evina krížová cesta - náhradná matka (TV film)
2011 Mŕtvola musí zomrieť
2009 Hodinu nevíš...
Jánošík - Pravdivá historie
2008 Ztracený princ (TV film)
2007 Boží duha (TV film)
Muzika
2006 Jak se krotí krokodýli
2004 Konečná stanice
Prirodzená smrť
Raňajky na cintoríne (studentský film)
2003 Dlhá krátka noc (TV film)
2002 Kvet šťastia (TV film)
Na konci hry (TV film)
2000 Chaos (TV film)
1999 Rozprávanie neznámeho človeka (TV film)
Rozum nadovšetko (TV film)
1998 Ja nič neviem (TV film)
Kovladov dar (TV film)
Opojenie z premeny (TV film)
1996 Herodes a Herodias (TV film)
Suzanne
1995 Advent (TV film)
Zlatý kolovrátok (TV film)
1994 Národný hriešnik (TV film)
1993 K.O. (TV film)
Neveselé rozhovory pri sviečkach (TV film)
Póza (TV film)
Výkupné za náčelníka
Zlý žart (TV film)
1992 Európa, moja láska (TV film)
Kráľ lesa (TV film)
Slečna z Maxima (TV film)
Vymyslení ľudia (TV film)
1991 Dido (TV film)
Konečná dolina
Rozruch na onkológii (TV film)
1990 Citové cvičenia (TV film)
Vianočná spomienka (TV film)
1989 Kamene (TV film)
Kucapaca alebo Obnovenie poriadku (TV film)
Neistá sezóna (TV film)
Rabaka
1988 Balada o mŕtvych očiach (TV film)
Génius jednej noci (TV film)
Letiace tiene (TV film)
Mesto Anatol (TV film)
1987 Hajtman z Kopenicku (divadelní záznam)
Matej Bel z Očovej (TV film)
Úsmev diabla
1985 Borgis (TV film)
Kára plná bolesti
Pred sviatkami (TV film)
1984 Neodchádzaj nocou letnou
1982 Cukor (TV film)
Na konci diaľnice
Pásla kone na betóne
1977 Lavína (TV film)

TV seriály

2015 Doktor Martin (TV seriál)
Erotománie (S01E14)
2013 Škoda lásky (TV seriál)
Družička (S01E09)
2011 GYMPEL.TV (TV seriál)
Mimi a Líza (TV seriál)
2010 Kriminálka Staré Město (TV seriál)
2009 Rádio (TV seriál)
2008 Obchod so šťastím (TV seriál)
Profesionálové (TV seriál)
1995 Erotikon (TV seriál)
1991 Štúrovci (TV seriál)
1987 Päť zŕn (TV seriál)
1986 Alžbetin dvor (TV seriál)
Fatamorgána (E03)
Prekliaty rod (E02)
Chlap v dome (TV seriál)

Dokumentární

2013 Medveď obdivovaný aj zatracovaný (TV film) - vyp.
Mokrade - Ramsarské lokality na Slovensku (TV film) - vyp.
Vlčí hory - vyp.
2012 Sbohem Československo (TV seriál)
V zakázanom kráľovstve (TV film) - vyp.
2010 Krásy Slovenska (TV seriál) - vyp.
Lovci lesných tíšin (TV film) - vyp.
Mongolsko - Ve stínu Čingischána - vyp.
Nízke Tatry - srdce Slovenska - vyp.
Obyvateľ vlastného ostrova (TV film) - vyp.
V lúčnom kráľovstve (TV film) - vyp.
2009 Nežná ´89 odvaha a strach (TV film) - vyp.
Strážce divočiny - vyp.
2008 Oázy života - obnova mokradí na Záhorí - vyp.
1991 Pesničkári slovenskí (koncert)
1987 Labyrint (TV seriál)

TV pořady

2012 Nikto nie je dokonalý (TV pořad)
Slnko v sieti 2012 (TV pořad)
2008 Chodili sme spolu (TV pořad)
Sedem (TV pořad)
2007 Takí sme boli (TV pořad)
2002 Chalupárium alebo Keď v meste padla... (TV pořad)
2001 7EDEM s r. o. (TV pořad)
1998 Aj múdry schybí (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace