Reklama

Reklama

Amazonia vertical

Trailer

Obsahy(1)

Auyan Tepui... Najväčšia stolová hora Amazónie... Indiáni veria, že na jej vrchole sídlia démoni... Beckovi Ondrejovičovi sa podarilo prejsť prvý kompletný prechod hory. Jej vertikálne línie mu tak učarovali, že sa pod horu vrátil aj s priateľmi, aby vyliezli nikým nedotknutú panenskú stenu. Amazonia Vertical - film o sile prírody a dobrodružnom objavovaní strateného sveta. Film, ktorý osloví tú krehkú časť v nás... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (65)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Ak čln pred nami našli indiáni, zvýšili by tým šance pralesa prehnať nás svojim živinovým reťazcom." Obdivuju tyto lidi, kteří se seznámili s Auyan Tepui osobně. Mně to stačilo od obrazovky a jelikož jsem přitom nemusel svádět boj s výškami, hady ani jinou havětí, tak jsem si našel čas na připomínky. Mně totiž neseděl ten nevzrušivý komentář a zejména uzavřenost horolezců, kteří za celou dobu skoro nepromluvili, což snímku na zábavnosti nepřidalo. Fantastické záběry stolové hory sice byly úžasné, ale na můj vkus to celé bylo příliš dokumentární. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Jedna z vůbec nejlepších barabášovin ve které tentokrát neuvidíme úchylné otravování a podstrkávání cukříků nedotčeným domorodcům, neuvidíme desítky nosičů táhnoucí "dobrodruhům"luxusní výstroj, neuvidíme ani Bémovu prdel. Tahle výprava je o poznání sympatičtější, střízlivější(ikdyž jako správný bílý muž ten chlast do džungle dotáhnout prostě museli) a pokornější...... K té smutné tečce na závěr by jsem jen dodal zamyšlení : A není možné pane Barabáš, že toho zlého démona -který pak nutí indiány motat opičkám provazy kolem krku- přitáhli z vrcholku hory právě lidé jako vy? Dobrosrdeční dobrodruzi, kteří ale nechápou dopady svého jednání? Indián na takovou horu nikdy nevyšplhá-né, že by to nedokázal(pravděpodobně by tam vyskákal jako kamzík), ale spíše nemá potřebu dobývat, být první a celému světu na videu ukazovat, že tam démoni opravdu nejsou... A co když nejsou na videu protože už tou dobou dávno seděli kameramanovi na hřbetě a poté co je pak nevědomky snesl dolů rozeskákali se do všech vesnic v okolí a vkládají domorodcům do hlav tu větu "Však my chceme žít taky tak jako vy"......... Možná ne, ale aspoň za zamyšlení to myslím stojí. Každopádně respekt. ()

Reklama

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Nie je to síce najväčší hardcore (118 dní v zajatí ľadu je neprekonané:), ale aj tak dávam svoj skalp dole pred všetkými účastníkmi výpravy a najmä pred Barabášom, ktorý v "celkom nepríjemných" podmienkach dokázal ešte spraviť maximálne vychytané zábery a spracovať ich do tohto pútavého dokumentu. Obdivuhodné a povrdzujúce fakt že P.B. je svetová extratrieda. Btw tá Pomom spomínaná ľakačka stála fakt za to!!!:) ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Jeden z najlepších filmov Pavla Barabáša. Jeho expedičné filmy, ktoré špecifickým spôsobom hovoria o neprebádaných zákutiach našej planéty, sú jedny z najoceňovanejších vôbec. Samotný Barabáš patrí k tvorcom, ktorý vyhrali najviac cien. Jeho neutíchajúca túžba objavovať a točiť stále nové svety a civilizácie je pre nás ako divákov zárukou mnohých dobrodružstiev pri ktorých sa tají dych a kde strach strieda obdiv. Amazonia Vertical vzdáva holdom Stratenému svetu, ako ho z časti opísal Conan Doyle a tiež ľudskému snaženiu a odhodlaniu, ktorá aj napriek zložitosti a prekážkam, dopomohla expedícií v zdraví a z množstvom zážitkov cestu dokončiť. Film, ktorý využíva všetky Barabášové typické prvky a tým sa dostáva na pomyselný vrchol jeho doterajšej tvorby. Jeden z najlepších expedičných filmov, aké som kedy videl. ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Nemusíte vyrůst v kraji, kde se nalézá víc skalních měst než betonových a znát stupně lezecké náročnosti dřív než abecedu, aby vás výprava do ztraceného světa (kéž zůstane navždy ztraceným pro turistické výpravy), objevující Doyleovy přežívající dinosaury v očích plazů a zlé démony z Auyan Tepui v očích lidí věznících to nejvzácnější ze svého dědictví, uhranula. Ale asi budete v takovém případě zírat, nedýchat, snít a opravdu, ale opravdu jen maličko závidět o něco víc. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama