Reklama

Reklama

Neanderthal

(TV film)
  • Slovensko Svet Neandertálcov

Obsahy(1)

Neandertálci prosperovali na zemi 250 000 rokov. Tento húževnatý ľudský druh vydržal dobu ľadovú, krutých predátorov a nespočetné množstvo iných nebezpečenstiev pravekého života. Pred 35 000 rokmi sa prvýkrát stretol Neandertálec a Cromagnonský, teda moderný človek. Trvalo 5 000 rokov než Neandertálci vymreli. Svet Neandertálcov skúma každodenný život malého kmeňa žijúceho v južnom Francúzsku na sklonku vymiznutia ich druhu. Kombinácia najnovších vedeckých výskumov s drámou, použitie archeologických nálezov a najmodernejšej animácie vám umožní spoznať ako títo predchodcovia žili a aká je spojitosť medzi nimi a nami. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

T2 

všechny recenze uživatele

Tie tváre Neandertálcov boli fakt pôsobivé, dohady o tom ako žili a vykresľovaní príbeh až tak nebrali, skôr zaujali fakty, ktorých by som bral určite viac. /40%/ ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Dokument o tlupě tří bratrů. Tvoří ji tři bratři. Nejstarší má ženu a dvě děti, syna a dceru. Prostřední získá nově "příchozí" ženu. Tlupu doplňuje jejich strýc, který se stará o nejmladšího člena tlupy syna vůdce-nejstaršího. Nejmladší jednoho dne potká jednoho z jiných lidí, nás kromaňonců-sapientů. Stránky http://www.channel4.com/history/microsites/N/neanderthal/  už nefunkční https://web.archive.org/web/20060114134721if_/http://www.channel4.com:80/history/microsites/N/neanderthal/ ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Ked chcem vidieť neandertálcov, prejdem sa po meste alebo idem do práce. Inak ma tento dokument až tak nezaujal. Je skôr fikciou. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Dokument už informačně zastaral. Dnes víme, že máme část neanderthálské DNA. Víme, že jsme se s nimi křížili, dlouho a na různých místech. Víme, co v nás neanderthálská DNA ovlivňuje. Na druhou stranu film zobrazuje neanderthálce i jejich způsob života velmi hodnověrně. A ano, (asi) je pravdou, že kdyby měli o pár procent vyšší porodnost a pár procent nižší mortalitu, nemuseli vyhynout. ()

Eluin 

všechny recenze uživatele

V zásadě docela dobrý, jen vědecké poznatky od té doby zase trochu pokročily, takže to závěrečné tvrzení autorů o neexistenci stopy neanderthálců v naší DNA je liché. ()

Reklama

Reklama