Reklama

Reklama

Příběhy starých Egypťanů

(seriál)
  • Velká Británie Ancient Egyptians (více)

Obsahy(1)

Nejambicióznější mini série o starověkém Egyptě, který kdy vznikl, je plný skvělých herců, dramatických scén i povedených digitálních efektů ve filmové kvalitě. Příběhy starých Egypťanů vyprávějí o historii slavné říše z pohledu jejích obyčejných obyvatel. Každý ze čtyř dílů je průřezem celou společností v době klíčových změn v historii – od vzniku impéria přes ztrátu nezávislosti až po závěrečný rozkvět egyptské civilizace na březích Nilu. (TV Prima)

(více)

Recenze (2)

sportovec 

všechny recenze uživatele

K Pohrobkovu komentáři, který meritum věci vyčerpává skutečně důsledně, dodávám, že že i orientace po orientalistice a poměrně rozsáhlé mezinárodní literatuře je skutečně obdivuhodná. Zdá se to být odlehlou otázkou, ale nezvládnutí této zdánlivé "poddružnosti" by se zpětně okamžitě projevilo na kvalitě scénáře i realizace. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Důkaz toho, že nejlepší příběhy píše sám život a že kvalitních látek a "literátů" se dostávalo ve všech dějinných epochách. Tento dokumentární, ale hraný seriál se vyznačuje neskonalou sugestivností, vysokou mírou reality a příběhem, který nemůžeme obvinit z umělé didaktičnosti ani snahy o historickou ilustraci. Výjimečně autentické, dramaticky kvalitní a opravdové. ()

Reklama

Reklama