Reklama

Reklama

Elektroinženýr Al Fountain je na montáži v Tennessee. Je to velmi pedantický člověk, vnitřně osamělý. Není neoblíbený jen u svého okolí v práci, ale svým chorobným jednáním ničí i manželku Deb, které přesně na čas telefonuje, aby ji i syna kontroloval. Když pak ke svému překvapení zůstává opuštěn, zhroutí se celý jeho svět. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (77)

krypton22 

všechny recenze uživatele

Tenhle snímek reprezentuje všechno, co mám rád na filmech. Radost v očích Ala Fountaina, zakusujícího se do čerstvého rajčete, stejně jako nostalgie při pohledu na smutný osud kdysi životem kypícího lunaparku, to všechno v člověku vyvolá takový příval emocí a vzpomínek, že se po dojezdu závěrečných titulků možná (alespoň na chvíli) stane někým lepším. Bez legrace. ()

DannyBoy80 

všechny recenze uživatele

Opět minimalistický, velmi levný, ale přesto nadprůměrný film Toma DiCillia s výborným Johnem Turturrem. Krásný příbeh procitnutí ze zavedeného stereotypu. Uvědomění si jiných hodnot a přístupu k životu. Sam Rockwell naopak hraje hrozného magora, který působí jako terapeutický činitel, který se mimo jiné stará i o humor v tomto filmu. Příjemná záležitost, doporučuju. ()

Reklama

jura-roy 

všechny recenze uživatele

Chcete si užít pohodu a radost ze života? Dejte se dokupy s borcem jménem The Kid nebo jen Kid. Nádherný film a tom, jak si užívat a nic neřešit. Turturro a Rockwell tu hrají mistrovsky a celý příběh má nádech starých dobrých časů, kdy se o Vás všichni starali a byl čas na to si pořád jen hrát. Poselství filmu - radovat se ze života není třeba rozebírat. ()

lebowski 

všechny recenze uživatele

Člověk si kolikrát si ani neuvědomuje jak žije, má partnera, s kterým se vzájemně přetvařují, má děti, kterým místo aby přinášel radost, tak jim ubližuje, má práci, které dává přednost před osobním životem a zároveň má prázdný život, jehož smysl je v tom, že má zažitý určitý stereotyp z kterého neumí, nebo spíš nechce vybočit, strachuje co si o něm pomyslí ostatní, neumí být sám sebou, neprojevuje své skutečné pocity, chybí mu láska. Život pak utíká a člověk najednou zjistí, že děti odrostli a nechtějí ho vidět, je závislý na partnerovi, práce ho nebaví a on je v podstatě sám...Tento film je o tom, že pokud člověk chce, jde to změnit, jen musí sám chtít. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Tak tento film mě po dlouhé době opravdu uchvátil, nádherné, nenucené, jednudoché a přitom tak zvratové. Manžel od rodiny je na pracovní cestě, která mu předčasně končí, netuší proč, ale něco mu říká, aby nejel domů a podíval se na jezero, kde kdysi v mládí strávil dva dny. Jeho výlet nabere neočekávatelných obrátek. Nutno dodat, že se jedná o elektroinženýra, jenž má přezdívku od manželky "Clockwork", poněvadž je na vteřinu přesný a vcelku suchý člověk. 5 Hvězdiček a zasloužených, tento film musíte vidět. ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama