foto

John Turturro

  • nar. 28.2.1957 (62 let)
    Brooklyn, New York City, New York, USA

Biografie

John se narodil v Brooklynu v rodině Italoamerického tesaře. Hereckou kariéru započal na divadelních prknech. Získal divadelní ceny Obie a Theatre World Award. Ve filmové branži se poprvé objevil ve Scorseseho ZUŘÍCÍM BÝKOVI. Jeho průlom byl asi ve filmu Spikea Lee JEDNEJ SPRÁVNĚ, se Spikem Lee natočil dohromady osm filmů. Celosvětovou popularitu mu ale přinesla asi až práce s bratry Coeny v jejichž MILLEROVĚ KŘIŽOVATCE hrál "padoucha" Bernieho. Za roli Bartona Finka ve filmu BARTON FINK (taktéž Coeni) získal ocenění na festivalu v Cannes.

Za roli Herbieho Stempela obtloustlého Žida ve filmu OTÁZKY A ODPOVĚDI byl nominován na Zlatý Globus. Jeho režijní autobiografický počin MAC získal zlatou kameru v Cannes. Mezi jeho další výrazné role patří Jesus Quintana z BIG LEBOWSKI (Coeni) kde hrál potrhlého hráče bowlingu který chodí v "růžovém oblečku" a jeho čištění bowlingových koulí bylo skutečně k popukání.

John je opravdu všestranný herec a má dost odlišné role od operního pěvce Danteho z filmu MUŽ KTERÝ PLAKAL ,kde si zahrál po boku Johnnyho Deppa se kterým se později setkal ještě v TAJEMNÉM OKNU, přes Kolumbijského kriminálníka v PROTIÚDERU po cholerického Chucka v "Sandlerovce" KURS SEBEOVLÁDÁNÍ. Inu doufám že s Johnem uvidíme ještě spoustu filmů.

Erich "Superpero" Züda

Herecká filmografie

Filmy

2020 The Jesus Rolls
2019 Podivuhodná dobrodružství Paula Harkera
2018 Gloria Bell
2017 Hair
Pevná linka
Transformers: Poslední rytíř
2016 Hands of Stone
2015 Mia madre
Tempo instabile con probabili schiarite
The Ridiculous 6
2014 EXODUS: Bohové a králové
God's Pocket
Rio, Eu Te Amo
2013 Gods Behaving Badly
Stárnoucí gigolo
2011 Auta 2
Někde dnes večer
Transformers 3
2010 Louskáček ve 3D
2009 Prove per una tragedia siciliana
Transformers: Pomsta poražených
Únos vlaku 1 2 3
2008 Buffalo Soldiers: Odvaha a přátelství
Co se vlastně stalo
Zohan: Krycí jméno Kadeřník
2007 Slipstream
Svatba podle Margot
Transformers
2006 10 dní před katastrofou
Kauza CIA
2005 Měsíc a syn
Romance a cigarety
2004 Dokonale čestní
Nesnáší mne
Tajemné okno
2003 Beyond the Skyline
Fear X
Kurs sebeovládání
Opopomoz aneb Vánoční příběh
Ore 2: Calma piatta
2002 Blázinec pondělní noci (TV film)
Mr. Deeds - Náhodný milionář
Protiúder
2001 Opoparchant
Tajnými cestami
Třináct rozhovorů o tomtéž
2000 Bratříčku, kde jsi?
Lužinova obrana
Muž, který plakal
Two Thousand and None
1999 Kolébka ve větru
Krvavé léto v New Yorku
Společník
1998 Big Lebowski
Hráči
Illuminata
Nejlepší hráč
O.K. Garage
Zvířátka
1997 Džungle
Příměří
1996 Sex po telefonu
Světlo mého srdce
Život v sedmém nebi
1995 Hra se smrtí
Hrdinové mého dětství
Scénář smrti
Sladký čas (TV film)
1994 Jsme jenom lidi
Otázky a odpovědi
Pátrání po Jednookém Jimovi
1993 Beze strachu
1992 Mac
Půjčovna mozků
1991 Barton Fink
Horečka džungle
1990 Hra s ohněm
Millerova křižovatka
Muži bez respektu
Mý lepší blues
Stav milosti
1989 Jednej správně
1987 Pět rohů
Sicilián
1986 Barva peněz
Hana a její sestry
Hurá!
Mimo službu
1985 Hledám Susan. Zn.: Zoufale
Žít a zemřít v L. A.
1984 Exterminátor 2: Mstitel
Flamingo Kid
1980 Zuřící býk

TV seriály

2020 The Plot Against America (TV seriál)
Episode 6 (E06)
Episode 5 (E05)
Episode 4 (E04)
další epizody (6)
2019 Il Nome della Rosa (TV seriál)
Episode 8 (E08)
Episode 7 (E07)
Episode 6 (E06)
další epizody (8)
Zelená vajíčka se šunkou (TV seriál)
Kdekoli (E13)
Tam (E12)
Loď (E11)
další epizody (13)
2017 Difficult People (TV seriál)
Bernie and Blythe (S03E06)
2016 Jedna noc (TV seriál)
The Call of the Wild (E08)
Ordinary Death (E07)
Samson and Delilah (E06)
další epizody (8)
2009 Můj přítel Monk (TV seriál) - a.z.
Pan Monk a konec 2/2 (S08E16) - a.z.
2008 Můj přítel Monk (TV seriál)
Pan Monk řeší stý případ (S07E07)
2007 Flight Of The Conchords (TV seriál)
Herec (S01E11)
The Bronx Is Burning (TV seriál)
2005 Můj přítel Monk (TV seriál)
Pan Monk jde opět domů (S04E02)
2004 Můj přítel Monk (TV seriál)
Pan Monk a tři koláče (S02E11)
2002 Frasier (TV seriál)
Niles má křehké srdce (S10E09)
1988 Pouť za štěstím (TV seriál)
1985 Miami Vice (TV seriál)
Rites of Passage (S01E16)

Dokumentární

2017 Frank Serpico
2015 Keepers of the Covenant: Making Exodus - Gods and Kings
2013 Elaine Stritch: Shoot Me
2010 Vášeň
2009 The Human Factor: Exacting Revenge of the Fallen
2008 Beyond Wiseguys: Italian Americans & the Movies
Dreaming Slipstream Dream
The Masterpiece That Almost Wasn't
2007 Brando (TV film)
2006 Sacco and Vanzetti
2004 Il cineasta e il labirinto
2003 Spike Lee's '25th Hour': The Evolution of an American Filmmaker
Tusind former for frygt (TV film)
2002 New York at the Movies (TV film)
Rosy-Fingered Dawn: a Film on Terrence Malick
Tim Robbins - hráč od srdce (TV film)
1999 Mother-Tongue: Italian American Sons & Mothers (TV film)
The Source: The Story of the Beats and the Beat Generation
1994 Baseball (TV seriál)
Home (E09)
The Capital of Baseball (E07)
The Faith of Fifty Million People (E03)
další epizody (5)
1990 Moving Pictures (TV seriál)
1989 Making 'Do the Right Thing' (TV film)
1987 Biography (TV seriál)

Režijní filmografie

Filmy

2020 The Jesus Rolls
2017 Hair
2014 Rio, Eu Te Amo
2013 Stárnoucí gigolo
2005 Romance a cigarety
1998 Illuminata
1992 Mac

Dokumentární

2010 Vášeň

Scenáristická filmografie

Producentská filmografie

Filmy

2005 Romance a cigarety

Host

TV pořady

2017 69. Emmy Awards (TV pořad)
2015 Saturday Night Live 40th Anniversary Special (TV pořad)
The Late Show with Stephen Colbert (TV pořad)
2013 Ok! TV (TV pořad)
2011 The Big Lebowski Live Cast Reunion (TV pořad)
2004 The 56th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
2003 Che tempo che fa (TV pořad)
2002 Comedy Central Canned Ham: Mr. Deeds (TV pořad)
2000 The N.Y. Friars Club Roast of Rob Reiner (TV pořad)
1992 Gomorron (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(174)