Reklama

Reklama

Elektroinženýr Al Fountain je na montáži v Tennessee. Je to velmi pedantický člověk, vnitřně osamělý. Není neoblíbený jen u svého okolí v práci, ale svým chorobným jednáním ničí i manželku Deb, které přesně na čas telefonuje, aby ji i syna kontroloval. Když pak ke svému překvapení zůstává opuštěn, zhroutí se celý jeho svět. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (77)

junxi91 

všechny recenze uživatele

John Torturro v roli puntičkářského, přesného a pedantského šéfa elektroinženýra Ala Fountaina, který řídí montáže turbín Zeus a díky tomu, že nedopřeje svým montérům padla 15 minut před koncem směny, je oblíbený asi jako komár na nudapláži. Chlapi ho sice večer pozvou na pokera, což je podle něj "debilní hra", ale nakonec se za nimi přece jen vydá, ovšem si za dveřmi vyslechne, co si o něm doopravdy myslí. Také rád volá své ženě a synovi a jediné, co ho zajímá je, kolik je třeba 12x7, což syn neví a má jaksi problémy s násobilkou. V jednom okamžiku však Al vidí, jak se věci dějí obráceně a rozhodne se obrátit svůj život. Půjčí si auto a navštíví zábavní park ze svého dětství, ale 90. léta nejsou to samé co 70. léta a z atrakcí je jen hromada šrotu. Po cestě zpět potká zálesáka a svůj pravý opak Kida, který si našel svůj kus země, žije v otevřeném karavanu, osvobozuje zahradní jeleny a trpaslíky, a žije v souladu s přírodou, koupe se v skalní rokli a hlavně - nikdy nepracoval. Spolu se pak baví a zažívají venkovské dobrodružství, což jsem jim upřímně záviděl. Rajčatová válka na poli, rozjeté policejní auto, krádeže trpaslíků a čumění na wrestling. Kid ale taky není psychicky úplně v pohodě, je to takové nemehlo, že dostane přes držku a občas se začne vztekat a hysterčit kvůli drobnostem. Nakonec sbalí dvě holky u jezera a milý Al si dokonce střihne nevěru. Pět dní si tak užil mimo svůj spořádaný život a to mu otevřelo oči. Myslím si, že takovou proměnu by potřebovalo více lidí, ale Česko přece jen není Tennessee a taková zatopená rokle je v létě obsypána lidmi jako hovno mouchami, a na cizím pozemku si nelze jen tak vybudovat vlastní kemping plac. ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Stereotyp a upjatý způsob života přivádí člověka do situace, kdy neví, jak se z těchto kleští dostat. Chtěl by "létat", ale neumí to. Tuší, že je něco v nepořádku, ale nedokáže se zamyslet sám nad sebou a něco změnit. Někdy však pomůže náhoda a človíček pozná i jiný způsob života, který mu zpočátku obrátí všechno naruby a on opět neví, jak s tím naložit. Když se pak nechá unášet tou nekonečnou spoustou nových zážitků, pochopí, že lze žít i jiný - lepší život než doposud. Je to filmový příběh, který může divákovi nabídnout jiný pohled na svět a život v něm. --- Máš špatnou náladu a myslíš, že se psychicky zhroutíš a že život stojí za houby? Tak se nechej unést Životem v sedmém nebi. Na konci zjistíš, že život je takový, jaký si ho uděláš ty sám. ()

Reklama

Happens 

všechny recenze uživatele

Tak tento film mě po dlouhé době opravdu uchvátil, nádherné, nenucené, jednudoché a přitom tak zvratové. Manžel od rodiny je na pracovní cestě, která mu předčasně končí, netuší proč, ale něco mu říká, aby nejel domů a podíval se na jezero, kde kdysi v mládí strávil dva dny. Jeho výlet nabere neočekávatelných obrátek. Nutno dodat, že se jedná o elektroinženýra, jenž má přezdívku od manželky "Clockwork", poněvadž je na vteřinu přesný a vcelku suchý člověk. 5 Hvězdiček a zasloužených, tento film musíte vidět. ()

krypton22 

všechny recenze uživatele

Tenhle snímek reprezentuje všechno, co mám rád na filmech. Radost v očích Ala Fountaina, zakusujícího se do čerstvého rajčete, stejně jako nostalgie při pohledu na smutný osud kdysi životem kypícího lunaparku, to všechno v člověku vyvolá takový příval emocí a vzpomínek, že se po dojezdu závěrečných titulků možná (alespoň na chvíli) stane někým lepším. Bez legrace. ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Každý se někdy ocitne v situaci, kdy neví kudy kam. Pouze částečná změna nemusí být ve skutečnosti změna k lepšímu. Chce to potkat The Kida nebo jenom Kida. A namířit k jinému štěstí nebo k jiné zkáze, vždyť člověk je v podstatě odsouzen k svobodné volbě ..... k volbě co si počít sám se sebou a se svým životem. Nelze milovat nic jiného, než to čemu dává člověk přednost. Ale je potřeba ..... The Kida nebo Kida aby na to „človíček“ přišel. ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama