Reklama

Reklama

Elektroinženýr Al Fountain je na montáži v Tennessee. Je to velmi pedantický člověk, vnitřně osamělý. Není neoblíbený jen u svého okolí v práci, ale svým chorobným jednáním ničí i manželku Deb, které přesně na čas telefonuje, aby ji i syna kontroloval. Když pak ke svému překvapení zůstává opuštěn, zhroutí se celý jeho svět. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (77)

SjamK 

všechny recenze uživatele

[-Víte, mám na to místo opravdu hezký vzpomínky... - Já taky, jednou jsme tam s bráchou topili kočku.] * [ - Prý támhle někdo viděl Ježíše. - Kde? - Tam, dole v tom ohni přesně pod tím hamburgrem.] Nějaké ILEGÁLNÍ ohňostroje - Reverend s malou stříbrnou sekyrkou - Pár plastových srnek? Tomu říkám sranda, bez ironie. Akorát mě napadá - proč je tenhle film tak málo známý? ()

trojtmberk 

všechny recenze uživatele

Nalinkovanej život jako robot, v sedm večeře, v devět volat domu, projít násobilku, zakázat rachejtle, jít spát a pořád dokola. A najednou jeden šedivej vlas vás donutí uhnout kousek z týhle předem daný rutiny a skončí to s chlapem co žije v půlce karavanu, krade sádrový trpaslíky, koupe se nahej a bere život tak jak jde a vy najednou zjistíte, že zažíváte nejzábavnější dny v životě. Sam Rockwell a John Turturro si museli natáčení ohromě užívat, protože tenhle film je hlavně o tom, že každej má v sobě kus malýho dítěte a můžete se snažit sebevíc, ono stejně jednou uteče a ukáže vám, zač je toho loket. ()

Reklama

Kimon 

všechny recenze uživatele

Stereotyp a upjatý způsob života přivádí člověka do situace, kdy neví, jak se z těchto kleští dostat. Chtěl by "létat", ale neumí to. Tuší, že je něco v nepořádku, ale nedokáže se zamyslet sám nad sebou a něco změnit. Někdy však pomůže náhoda a človíček pozná i jiný způsob života, který mu zpočátku obrátí všechno naruby a on opět neví, jak s tím naložit. Když se pak nechá unášet tou nekonečnou spoustou nových zážitků, pochopí, že lze žít i jiný - lepší život než doposud. Je to filmový příběh, který může divákovi nabídnout jiný pohled na svět a život v něm. --- Máš špatnou náladu a myslíš, že se psychicky zhroutíš a že život stojí za houby? Tak se nechej unést Životem v sedmém nebi. Na konci zjistíš, že život je takový, jaký si ho uděláš ty sám. ()

ataman329 

všechny recenze uživatele

mierne "hippie" snímka s trochou jadrovej fyziky, teda prepáčte, elektrotechniky a o stratenom človeku, trpiacom obsesiami. film so štipkou nadprirodzena a o tom že nie každé raňajky musia byť presne o 7:00. vedľajšia postava "the kid" je pre hlavného hrdinu tým správnym korením, takým, ktoré by niektorí z nás vo svojich životoch radi privítali. je to jeden z tých filmov, po ktorých Vám bude dobre a budte mať chuť sa kúpať v jazere či mori a budete mať chuť byť šťastní. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Tenhle snímek tématicky připomíná starý český film Řeka čaruje. Máme tu vyhořelého chlapa, který tráví většinu času na montážích a zajímá ho jenom jeho práce. Je vyždímaný, neschopný hlubšího citu a vlastně díky přehnané sebekontrole a upjatosti není schopen s někým sdílet přátelství a jen trpce vnímá svoji malou popularitu mezi kolegy. Pak se stane cosi, co změní jeho dosavadní život, a díky náhodnému setkání znovu pocítí radost ze života. Výborné výkony obou hlavních představitelů, chytrý scénář, to je hlavní plus tohohle neokázalého nezávislého filmu. Celkový dojem: 90 %. K hlavnímu hrdinovi mám blízko, doufám, že ne povahou, ale pracujeme vlastně ve stejné branži.:-) ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama