Reklama

Reklama

Padlé umění

(festivalový název)
Trailer
Animovaný / Krátkometrážní / Komedie
Polsko, 2004, 5 min

Obsahy(1)

Vojak sa dobrovoľne, pod nátlakom nadriadeného rozhodne zomrieť zletením z vysokej veže. Fotograf spraví fotku a pošle ju kuriérom obrovskému mužovi, ktorý si ju pridá do svojej desivej zbierky. (genetique)

Videa (1)

Trailer

Recenze (92)

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Film mal zrejme ukázať, ako umelci profitujú z nešťastia iných, či že vojaci sú často bábkami slúžiacimi pre pobavenie iných, ale najprv si ich zhýčkajú, aspoň tak som to pochopil ja, má to viac významov a je to morbídne. Mne to veľmi nesadlo, hudba bola skôr akoby balkánska, dlho sa nič nedialo a bolo to dosť tvrdé, deťom to nepatrí, nemuseli by to pochopiť. Čiže dobré, ale nejak zvlášť sa z toho neteším. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Tomek Baginski evidentně nemá rád armádu a ve svém animovaném kraťase zesměšňuje militarismus morbidním krutým, ale o to účinnějším sarkastickým humorem. Někde na ostrůvku uprostřed oceánu si uměnímilovný generál vytvoří podmínky k zinscenování zvláštního divadla, kdy zfanatizovaní vojáci dobrovolně obětují svůj život pro ukojení uměleckých choutek svého velitele. V téhle miniatuře je místo pro zparodovanou lásku ke statečným vojákům i pro umělecké sklony psychopatických jedinců, kterým někdo nadělil hodnost. Celkový dojem: 70 %. ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

hezká vizuální stránka i nápaditost tomuto snímku nechybí a pokulhává spíš smyslupnost. Ale co ... zaujmul, morbidně pobavil a hlavně mě přivedl na příjemnou kapelu Fanfare ciocărlia, která svým stylem připomíná známý Bregovic orchestra. [ PŘÍBĚH: 1 /// ORIGINALITA: 3 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

zputnik 

všechny recenze uživatele

Vynikající kraťas. Nevím, co vychvalovat dřív. Samotný děj a myšlenka je originální a značně netradiční. Při pohledu na to, jak generál A "dělá" umění, si nejeden řekne: "Ehm, holt i takhle si někdo představuje umění." ;o) A forma? Bezchybná grafika a animace, vynikající "balkánská" hudba trefně podkreslující atmosféru... Shrnuto a podtrženo: Bomba! Must seen... ;o) Myslím, že se v Polsku rodí velmi zajímavá filmařská persóna a parta. Doporučuji navštívit webové stránky www.fallen-art.com. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Rozhodně velice nápadité s výborným hudebním doprovodem rumunské kapely Fanfare ciocărlia a naprosto dokonalou pointou, která ne, že by se dala čekat, ale v onu chvíli vypadne tak surově až morbidně, že v z toho vznikne černočerné poselství, které se ponese minimálně do třetí světové a možná i dál. --- 85 % --- ()

Galerie (13)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama