Reklama

Reklama

Policista Suen, který stále hledá svoji záhadně ztracenou snoubenku, právník, specialista na případy hraničící se zákonem, a profesionální zabiják. Tři linie příběhu, které od začátku směřují k sobě, se střetnou a navzájem zkomplikují poté, co dojde k vraždě federálního svědka a únosu slavné pop star. Kvalitní akční podívaná vrcholí konfrontací postav a zároveň osobním bojem každého se svými obavami, traumaty a problémy. V ulicích Hongkongu je cítit napětí a pořádně dusná atmosféra. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (12)

Adrian 

všechny recenze uživatele

Akčná kriminálna dráma, ktorá trpí zbytočne zložitým príbehom. Tri dejové línie s každou ubehnutou minútou do seba zapadajú čoraz ťažšie a neprevdepodobnejšie aj v rámci vymedzeného žánru. Bleechingové filtrovanie obrazu vykazuje šedozelený "matrixovský" háv a rovnako ako ostatné formálne zložky predstavuje štandartne odvedené remeslo. ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Kvalitní práci ostříleného filmařského týmu spolehlivě zmařila scénáristka. Načrtnout slibné charaktery se sice podařilo, ale uspokojivě dotáhnout neméně slibnou partii s nimi rozehranou už bylo nad její síly. Je to velká škoda, protože kameře a režii nelze nic vytknout. Solidní je i obsazení s odpovídajícími výkony. Ve špatném slova smyslu ještě vyniká pouze limonádově nepřesvědčivý hudební podkres. Pěší honička uprostřed filmu patří k těm lepším akčním scénám posledních let HK filmu. To však rozhodně nejde říct o scénáři. Ten se většinu filmu tváří naprosto standardně a víceméně kompetentně. Závěrečné vyústění do ničeho o to víc zabolí. Pocitově by se to dalo shrnout asi jako "huh." s malým h. Tak moc je to nevýrazné. ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

Hudbu k filmu dělal Anthony Chue a je velice podmanivá. Režii měl Benny Chan. Čekal jsem stejný příběh nebo alespoň podobu se snímky, na kterých spolupracoval z Jackie Chanem. Je to sice kriminální snímek,ale místo akce je spíše romanticky laděný. Pár soubojů se tu však dá najít. CITÁT - Není nutný furt se držet pravidel........... Hlavní hrdina příběhu detektiv Sun, jenž hledá svou přítelkyni Fong, která záhadně zmizela před deseti lety, je stále přesvědčen že žije. Jejím hledáním je přímo posedlí. Film tak nabírá dojem psychokriminálky. Nakonec ho jeho posedlost dožene skoro k šílenství. Příběh má sice nudnější některé pasáže, ale jinak je to nádherná podívaná. ()

Dr.Cilka 

všechny recenze uživatele

Som velmi prekvapeny vysokymi hodnoteniami/pozitivnymi ohlasmi, ktore tu tento film ma. Ja som teda mal co robit aby som ho vobec dopozeral. Nesmierna slabota po kazdej stranke: dej maximalne nezazivny a nekonzistentny so slabuckou zapletkou, zaver odflaknuty a bez pointy, herci podpriemerni, a tych par akcnych scen uplne onicom. Jedine na co sa dalo pozerat boli 2 herecky vo vedlajsich ulohach.. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Relativně slušně vystavěná krimi zápletka, v níž se pomalu sbíhaly zdánlivě nesouvisející případy a tři důležité postavy, s sebou v kontrastu k "bojové" akci táhla i nadměrečnou dávku "osudových", (po čínsku) vyhrocených osobních vztahů a traumat (např. před 10 lety zmizelá přítelkyně). Odhalení pachatele hnaného pochybnými motivy jsem však odzíval a zakončení linky nájemného vraha a jeho holky nějak nepochopil (kdo mu zaplatil, kdo ho chtěl zabít a proč). ()

Galerie (17)

Zajímavosti (1)

  • Film měl premiéru v listopadu 2005 na Filmovém festivalu Goldem Horse v Taiwanu v Číně. Získal zde cenu za nejlepší kameru, nejlepší střih a herec Aaron Kwok cenu pro nejlepšího herce. (Terva)

Reklama

Reklama