foto

Daniel Wu

  • nar. 30.9.1974 (42 let)
    Berkeley, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Celým jménem Daniel Yin-Cho Wu se narodil 30. září 1974 v americké Kalifornii, chceme-li být přesní, bylo to ve městě Berkeley v sanfranciském zálivu. Jeho otec George v roce 1949 emigroval z čínské Šanghaje poté, co se k moci dostali komunisté a v New Yorku potkal Danielovu matku Dianu, která rovněž emigrovala z Šanghaje. V současnosti je Daniel známým hercem, režisérem, producentem, modelem a stále trénuje wushu a další bojová umění. 6. dubna 2010 se oženil s hongkongskou modelkou a herečkou Lisou S.

Teď ale pěkně od začátku. Poté, co Daniel viděl film Klášter Shaolin s Jet Lim, se začal zajímat o bojová umění. V 11 letech se začal učit wushu. Jeho dalším dětským idolem byl Jackie Chan. V roce 1994 založil na oregonské univerzitě wushu club a působil zde jako trenér.

O tři roky později, tedy roku 1997, se Daniel vypravil do Hong Kongu, aby mohl být svědkem jeho předání Čínské lidové republice. Na návrh své sestry se Daniel začal věnovat modelingu a o čtyři měsíce později si jej všiml filmový režisér Yonfan, který ho obsadil do svého filmu BISHONEN, který měl premiéru v roce 1998.

Ve stejném roce si zahrál jednu z hlavních rolí ve filmu Mabel Cheungové CITY OF GLASS a byl nominován jako nejlepší nový herec na 18. ročníku Hong Kong Film Awards. Od tohoto okamžiku šlo vše již velice rychle, Daniel stihl za 10 let natočit přes 40 filmů, často s významnými režiséry, například s Gordonem Chanem, Siu-Tung Chingem nebo Derekem Yee. A nebylo nezvykem, že se jednalo o hlavní role.

Z jeho nejznámějších filmů můžeme jmenovat NEW POLICE STORY, kde si zahrál po boku legend Jackie Chana a Nicholase Tse, nebo THE SHINJUKU Incident, opět s Jackie Chanem v hlavní roli.

Od roku 2003 také některé filmy produkuje a v roce 2006 dokonce režíroval film podle vlastního scénáře, muzikál THE HEAVENLY KINGS s Jacky Cheungem, Stephenem Fungem a Nicholasem Tse v hlavních rolích.

Letos se Daniel Wu objeví hned v několika snímcích, mimo jiné v režisérském debutu rapera RZA, kterým bude akční film THE MAN WITH THE IRON FISTS. Bude se jednat o jednu z velmi mála hollywoodských rolí tohoto asijského herce.

Sesshoumaru

Herecká filmografie

Filmy

2018 Tomb Raider
2017 Fan zhuan ren sheng
2016 Sky On Fire
Warcraft: První střet
2015 Gun dan ba! Zhong liu jun
2014 A Rose Reborn
Dan shen nan nu 2
Mo jing
Qie ting feng yun 3
2013 Kong cheng ji
Zpráva o Europě
2012 Čínský zvěrokruh
Pěsti ze železa
Wang de sheng yan
2011 Dan shen nan nu
Jian Dang Wei Ye
Nerozluční
Odposlechnuto 2
2010 Cek Dei
Přesný cíl
Quan cheng re lian
2009 Město zločinu
Qie ting feng yun
Ru Meng
Tiao chu qu
2007 Men tu
Triáda
2006 Černý štír
Ming Ming
Si da tian wang
2005 Long dao qi yuan
Qian bei bu zui
Smrtící úchylka
Zhang hanga
Zuřivost v krvi
2004 Cesta kolem světa za 80 dní
Gong zhu fu chou ji
Mo huan chu fang
Návrat draka
New Police Story
The Huadu Chronicles: Blade of the Rose
Wang jiao hei ye
2003 Miss Du Shi Niang
Xin za shi mei 2
Xun zhao Zhou Jie Lun
Yao ye hui lang
2002 Bian lian mi qing
Feng xiong mi cup
Tou kui wu zui
Vyvolené
Xiang fei
Xin za shi mei
2001 Bei Jing le yu lu
Chong zhuang jing cha
Tou hao ren wu
Ye shou zhi tong
Youyuan jingmeng
Zhi fa fan fa
2000 Gong yuan 2000 AD
Xing
1999 Gen-X Cops
Instinkt lovce
Zi yu feng bao
1998 Boli zhi cheng
Mei shao nian zhi lian
Xin gu huo zai zhi shao nian ji dou pian

TV seriály

2017 Into the Badlands (TV seriál)
Dračí oheň, vlčí dech (S02E10)
Motýlek proti Jeřábu (S02E09)
Bodnutí škorpióna (S02E08)
další epizody (10)
2015 Into the Badlands (TV seriál)
Hand of Five Poisons (S01E06)
Snake Creeps Down (S01E05)
Two Tigers Subdue Dragons (S01E04)
další epizody (6)

Dokumentární

2001 Hong Kong Superstars (TV film)

Režijní filmografie

Filmy

2006 Si da tian wang

Scenáristická filmografie

Filmy

2006 Si da tian wang

Producentská filmografie

Filmy

2006 Si da tian wang

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace