Reklama

Reklama

Ohnivé léto

  • angličtina Fiery Summer
Ukázka z filmu

Obsahy(1)

Příběh mladého chlapce Julia, který se po studiích vrací do rodného zámečku na břehu řeky Otavy. Jeho rodiče již zemřeli, na zámku žije jen přísná teta s dospívající dcerou Rosou. Chlapec však přilne k bývalému kamarádovi z dětství Petrovi a mladičké dcerce převozníka Klárce. Do těchto dvou světů vstoupí jako exotický živel zraněný student Šimon, který do života mladých lidí na obou březích krásné řeky přinese lásku i smrt... (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

Madelein

Madelein (hodnocení, recenze)

Nepochopila jsem jednu věc: ten Julio byl nebo nebyl zamilován do Červené Klárky. Původně jsem myslela, že byl, ona však milovala Šimona, a jí miloval Petr.

Ještě nerozumím tomu, proč si někteří myslí, že je ve filmu zapracován motiv homosexuality - to proto, že kluk se koupal bez plavek, protože je neměl a také proto, že Krška byl homo.?

 

Je to krásný film, akorát ten jazyk se zdá s odstupem tolika desítek let místy úsměvný. A nebo tak lidé opravdu mluvili?

pipapa

pipapa (hodnocení, recenze)

Unikát (mimo jiné),o kterém se Hollywoodu nikdy ani nesnilo,natož ve 30.letech min.století !!! Škoda,že (prý dokonce ta současná svobodná , tzv.. neexistující) cenzura "upravila" pár záběrů s Lídou Baarovou potažmo možná i s koupající se omladinou,a tak sílu tohoto snímku mírně řečeno oslabila....

Uživatel pipapa smazal svůj příspěvek.

petr.c17

petr.c17 (hodnocení, recenze)

4 hvězdy dávám za milé překvapení, krásný lyrický film - na dnešek jistě naivní, některé herecké výkony a dialogy skoro amatérské, ale nečekaně odvážný, připomínající právě Machatého Extázi, Lída Baarová je přímo svůdná, byť v jiných filmech ji až tak nemusím. To, že Zorka Janů je sestra Baarové jsem se dozvěděl až tady, tím je obsazení obou postav jistě symbolické, protože city studenta Julia tím pádem jakoby oscilují mezi sestřenicí Rosou a červenou Klárkou - z dialogu jsme se dozvěděli, že má na sobě červenou sukni - hotová Karkulka, usmál jsem se v tu chvíli.
Na druhou stranu si říkám, jak by asi působila v roli sestřenice Rosy moje oblíbená Adina Mandlová, pokud by takvou postavu svůdnice vůbec přijala, neboť Rosa tu byla na chlapy jak včely na med - prvně svádí Julia, pak tlačí na Šimona že s ním odejde, když on se zdráhá...a vůbec byla nesmírně emancipovaná: kouří cigarety, chodí v jezdeckých kalhotách...fajné

Reklama

Reklama