Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeff (Bing Crosby) a Turkey (Bob Hope) jsou dva trosečníci, které Středozemní moře vyplaví v Maroku. Oba jsou bez peněz a hladoví, snaží se tedy co nejrychleji přijít na způsob, jak si sehnat něco k jídlu, až Jeffovi řešení spadne přímo do klína; prodá Turkeyho jako otroka. Už dalšího dne mu ale svědomí nedovolí, aby ponechal kamaráda svému osudu, a vydá se Turkeyho hledat, přičemž s překvapením zjišťuje, že si ho koupila princezna (Dorothy Lamour) rozhodnutá učinit z něj svého nastávajícího manžela. Turkey se cítí zrazen a přeje si, aby Jeff Maroko okamžitě opustil, ten se ale mezitím do princezny sám beznadějně zamiluje. (StarsFan)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (8)

adamulefa 

všechny recenze uživatele

Skvelý čiernobiely film, skvelá komédia z roku 1942, ktorá pobaví a zaujme aj dnešného človeka. Zárukou kvality je dvojica komikov Bing Crosby & Bob Hope, ktorý spolu so slečnou Dorothy Lamour natočili viac Road to... filmov. V tomto filme mi táto dvojica resp. trojica sedela najviac a dej sa mi zdal najlepší a najzaujímavejší z celej série. Tento film bol podľa mňa na svoju dobu dosť jedinečný a odvážny pretože hlavní protagonisti v ňom pomerne často vychádzajú zo svojej role a vedú medzi sebou dialógy ,alebo hovoria priamo k divákom tiež ako herci, nie ako postavy. (Napr. : "V púšti sa nemusíme báť banditov, pretože nás Paramount ochráni. Veď máme zmluvu na ďalších 5 rokov." "Nemusel si zničiť jedinú dobrou scénu, ktorú v tomto filme mám. Mohol som vyhrať Oscara!" ). Veľmi sa mi páčila aj hudba v tomto filme. Špeciálne by som chcel vyzdvihnúť pieseň, ktrorú spievajú Bing a Bob, keď idú púšťou na ťave. Tá ma teda úplne dostala. (PLAY) Celkové hodnotenie: jasný nadpriemer. 4*+ ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Uzivatel RHK ma pravdu -ono dnes natrafit na kvalitnu US komediu je takrka nemozne - komedii s takym Sandlerom je na mraky a jedna je plansia nez druha. Toto je ale super komedia - kamarat preda druheho do otroctva, potom ho zacne svedomie - a na tom je postaveny perfektny film. Reziser David Butler je pre SK a CZ konciny prakticky neznamy, coz je obrovska skoda. Toto je suverenne jeden z jeho najlepsich filmov. Hercky to slape tiez, Bing Crosby /Robin a 7 maskovanych, Dostavnik 1966/ a Bob Hope /The iron Petticoat 1956/ film perfektne tahaju, vyrazne im pomaha aj Dorothy Lamour /Plizivy Des, Uragan 1937/ a videl som aj Anthony Quinna /Rek Zorba, Viva Zapata, La Strada 1954/. Davam maximalne hodnotenie, hoci ide o vyslovene studiovy film - tak typicke studiove kulisy som uz dlho nevidel vo filme, ale napokon, rok vyroby je 1941, takze sa to da odpustit . 95 % ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

"Nejdřív jsi mě prodal za 200 dolarů, pak jsem si já měl vzít princeznu a pak jsi mi ji přebral ty. Následně nás unesli nějací chlapi z pouště a teď nám useknou hlavy." "To já všechno vím." "Ty jo, ale lidi, kteří přišli v polovině filmu, ne." "Chceš říct, že prošvihli moji píseň?!" Co se děje, postav a scenérií týče, je Road to Morocco asi tím nejlepším, co lze v Roadovské sérii Binga Crosbyho a Boba Hopa vidět. A nenechte se zmást úvodní scénou, kde Bing hladí prachovku a za zpěvu zatraceně chytlavé písně - odvažuji se tvrdit, že se jedná asi o vůbec jeho nejlepší duet s Bobem - ujíždí před kreslenou pouští do Maroka. Paramount ze sebe tentokrát vyždímal více než obyvkle a na lokalitách je to celkem poznat, přece jen desítky komparzistů v šátcích, honosné paláce a minimálně tucet lokalit je více, než producenti dokázali schrastit za oba dva předchozí díly dohromady. Zato showbyznys je pro oba hrdiny už malý, a tak jsem je dvakrát přistihla, jak se snaží utahovat si z něčeho, co už se dostalo na pranýř v předchozích dílech, byť trochu jinou narážkou (konkrétně Paramount a tleskaná). A pokud k tomu přidáte fakt, že scénáristé tentokrát hrdinům nedopřáli zdaleka tolik sakrastických poznámek jako dříve, se i bohužel méně zasmějete. Těch několik málo vtípků je ale originálních, ať už si vezmete sochy pokyvující hlavama, scénu, kde si Bing a Bob hrají na mentálně zaostalé, aby z muslimů vytáhli jídlo zdarma (v rámci politické korektnosti by dnes podobná scéna už asi neprošla), nebo trojici hlavních hrdinů zpívajících společně Moonlight Becomes You So, přičemž každý otevírá pusu na hlas někoho jiného (jestli se trochu vyznáte ve stylu zpěvu Binga Crosbyho, určitě si vychutnáte i část, kde Bob imituje jeho "ba-ba-ba-ba"). Pokud jste se dostali až sem a doufáte, že vám dám nějaké jednoduché stanovisko o tom, jestli má pro vás cenu pustit si tento film, asi se ho nedočkáte. Nebo jo. Tak si pište, milé děti. Road to Morocco je komedie. Komedie ze starých časů, kdy i ti nejchudší a nejzuboženější nosili ve filmu skvěle padnoucí sako a zpívali si radostné písně. Z dob, kdy střevní humor nespatřil světlo světa, zato nikomu nevadilo dělat si srandu z čehokoliv, co by dnes úřadům zavánělo rasovou diskriminací. Máte-li rádi všestranné umělce a optimistické příběhy s jasným koncem a štve-li vás přílišná barevná rozjařenost dnešních filmů či příliš krátké a akční scény ve filmech, račte vstoupit. Pokud vám rockově-hiphopové 21. století se svou sexuální otevřeností vyhovuje, bude asi lepší přesunout se o dům dál. "Už nemůžu pokračovat! Nemáme žádné jídlo! Žádnou vodu! A vše je má chyba! Zemřeme, skončili jsme! Ách, ha, ha, ha! Nevydržím to! Žádné jídlo! Žádné nic! Žádné jídlo! Žádná voda! Ha, ha, ha, ha! Žádné jídlo! Ách! Ha, ha, ha!" "Co to s tebou sakra je? Tamhle je New York, za pár minut si nás vyzvednou!" "Kdybys sis neotevřel svou velkou pusu, nemusel jsi zničit jedinou dobrou scénu, kterou v tomhle filmu mám. Mohl jsem vyhrát Oscara..." ()

Galerie (9)

Zajímavosti (6)

  • Protože byl Bing Crosby barvoslepý, najal si módní asistentku, aby mu pomáhala správně barevně sladit jednotlivé části kostýmu. (topesto)
  • Scéna, ve které Bobu Hopeovi velbloud plivne do tváře, nebyla plánovaná. Velbloud to učinil samovolně, zatímco kamery běžely, a protože reakce Boba a Binga působila vtipně, rozhodl se režisér scénu ve filmu ponechat. (StarsFan)
  • Prsten, který nosí Orville Jackson (Bob Hope) na levém malíčku, je dárek od jeho ženy Dolores, která mu jej dala v jejich svatební den. (topesto)

Reklama

Reklama