Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film vykresluje útok maniaka na nic netušící rodinu. A to hned těsně po propuštění z vězení. Tento film nemá obsáhlý děj, je to spíš takový portrét a ukázka činů vraždícího násilníka během 24 hodin. Obsahuje minimum dialogů, ale celé řádění je doprovázené vrahovým monologem o jeho dětství, minulosti, traumatech, sadistických touhách atd. (Flipnic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (112)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavý film.Vše klape tak jak má.Výborná kamera,výborný výkon představitele hlavní role.Ale hlavně mi sedl styl vyprávění.V podstatě žádné dialogy.Jen vrahounovo vyprávění z jeho vyšinuté mysli.Opravdu silný psychologický snímek.Škoda jen že nesedne každému.Ale mě sednul kurevsky.5 hvězd.Není co řešit. ()

DodkaS 

všechny recenze uživatele

Psycho. Skvelá atmosféra vďaka sympatickému hlavnému "hrdinovi", jeho monológu v hlave a zvráteným predstavám, ktoré vyjadril určite tak, ako si želal. Ja som spokojná, ale k úplnej dokonalosti mi predsa len niečo chýbalo. Žeby iný koniec? Každopádne si pozrite Angst v noci a o zábavu máte postarané :) ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Ách! Tenhle horror jsem si zapl v 11 hodin večer a po půl hodině vypnul a zapnul až ráno,protože tohle je ten typ filmu, který mě děsí a z kterého bych mohl mít pořádné noční můry. Angst je nepochybně jeden z nejdepresivnějších a nejznepokojujících filmů o sériových vrazích vůbec. Angst pojednává o schizofrenikovi,který nekontrolovatelně vraždí a vybírá si náhodné oběti. Co však film dělá drsný, jsou velmi reálné vraždy, keré zahrnují například velice syrový Rape/Murder. Hlavní herec Erwin Leder je jeden z nejhnusnějších a nejslizčích chlapů vůbec,kterého budete nesnášet od začátku do konce a svou roli zahrál velice přesvědčivě,občas jsem pochyboval o tom zda to hraje,či si to užívá. Hodně silná věc! ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

V té době možná solidní snímek, ale z některých scén jsem se popadal za břicho, jak komický mi to přišlo. Hlavně chování babky a té dívky, která nevydala ani hlásku, to bylo děsně amatérský. Něco takového bych dokázal natočit i já a určitě lépe. Příběh podle skutečné události, který mi nepřišel ničím zajímavý, takových psychopatů chodilo a chodí po světě tisíce. Čekal jsem syrovější a brutálnější podívanou. ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Musím přiznat, že takto vizuálně zpracovaný film jsem ještě neviděl. Nepředstavitelně šílené úhly kamery pod jakými je snímáno veškeré dění + otáčivý pohyb samotné kamery, v jehož středobodu se většinou nachází hlavní hrdina, který má svou mysl ještě pokřivenější než všechny úhly, pod kterými je snímán. Mezi realistickými sondami do života skutečných vrahů je tento film naprostý vrchol, ke kterému se lze dostat a absolutně bych nevěřil, že Angst byl natočený v roce 1983, kdybych to neviděl napsáno v titulcích. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (7)

  • Film je založen na skutečném případu řádění masového vraha Wernera Knieseka. (hladass)
  • V roce 1983 byl film zakázán v celé Evropě kvůli extrémnímu násilí. (Homerking)
  • Jeden oblíbených filmů Gaspara Noého, který jej zásadně umělecky ovlivnil. Zejména co se práce s kamerou týče a použití voiceoveru hlavní postavy. Noé film často skloňuje a uvadí ho také ve svém TOP 18 nejoblíbenějších filmů. (Eldrick)

Reklama

Reklama