Reklama

Reklama

Karel Kryl - Filmový portrét

Dokumentární / Hudební
Československo, 1991, 60 min

Hrají:

Karel Kryl

Obsahy(1)

František Spevák provázel Kryla s kamerou na koncertním turné a ve Svobodné Evropě během roku 1990. Výsledek doplnil archivními záznamy a fotografiemi. Kryla lze vidět na koncertě v ústecké sportovní hale, při návštěvě a koncertě v bechyňské keramické škole, při návštěvě bytu jeho maminky v Novém Jičíně. Unikátní jsou záběry z Krylovy redaktorské práce i ze slavné kantýny v mnichovském sídle Svobodné Evropy. U stolu s ním mimojiné sedí textař Jan Schneider. V době vydání mne dokument příliš nenadchl. S odstupem času jej nicméně hodnotím jako velice záslužný počin. Pro Krylovy příznivce jedinečný. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (9)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Žít zase bez svobody slova? Toť důvod zažádat si znova o politický azyl." Malý muž, a zároveň nejslušnější Čech, byl trnem v oku komunistických papalášů, neboť trefně komentoval jejich činy. A ze stejného důvodu byl trnem v oku demokratických papalášů. Za obojí ho mám rád, protože tento člověk nikdy a před nikým neohýbal hřbet a neryl držkou v zemi. Každé jeho slovo má smysl a mě hodně baví poslouchat celou jeho tvorbu. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Nejhorší dokument o našem nejlepším básníkovi - jak hodnotit? Po většinu dokumentu vidíme Krylova záda, z dokumentaristického hlediska je zajímavá snad jen návštěva bytu jeho maminky. Následuje několik fragmentů z vystoupení, aniž bychom byli informováni, kde a kdy se konala. Spevák to zřejmě myslel dobře, ale výsledek je tristní. Jen prostě nedokážu dát něčemu, v čem je Kryl, méně než tři, i když je to dokumentaristický paskvil. ()

Hwaelos 

všechny recenze uživatele

Jako dokument je to příšerný a dohromady ten snímek neříká nic. Ale důležité jsou spíš jednotlivosti, z nichž je poskládán. Úryvky rozhovorů a koncertů, které jsou zcela neznámé a pomáhají rekonstruovat Krylův obraz. Pro fanoušky nutnost. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Karel Kryl byl velky clovek a stojim si za tim, ze je dodnes nedoceneny. Ve srovnani s jinymi kaspary te doby (Havel, Hutka). A nic na tom nezmeni ani tento, jinak spatny dokument. ()

Belbo 

všechny recenze uživatele

Už v tomto dokumentu jde vydět rozchod mezi ideály o společnosti kterým Karel kryl věřil a těmi, které byly zavedeny. ()

Schuldiner 

všechny recenze uživatele

Karle Kryle, chybíš nám tu! V dnešní době bys měl opět koho kritizovat a ironicky zesměšňovat, je zde spousta témat i lidí jež by si to ´´zasloužila´´!!! ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Pohled na Karla Kryla v tekutých píscích času. Poplatné době a zaměřené na velmi stručné přiblížení jeho osobnosti těm, kteří se s ním po roce 1989 setkali poprvé. Velkou hloubku ani komplexnost v tom ale nehledejte, raději si pusťte nějakou jeho desku. ()

Reklama

Reklama