Reklama

Reklama

Černé zrcadlo - Série 6 (2023) (série)


Démon 79 (S06E05)

(epizoda)
  • Velká Británie Demon 79

VOD (1)

Obsahy(1)

Severní Anglie, 1979. Dobrosrdečná prodavačka zjistí, že aby odvrátila hrozící katastrofu, bude muset spáchat děsivé věci. (Netflix)

Recenze (80)

hypnos11 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zase díl, který hodnotit není lehké. Jeho kvalita rozhodně není nijak oslnivá, námět se mi nepozdává, tohle je jak z brakového hororu ze sedmdesátých let. Na druhou stranu to tvůrci dokázali zpracovat slušně, k tomu hudba od Boney M, a hlavní postava, Nida Huq, zpočátku roztomilá prodavačka, na konci chladnokrevná vražedkyně odhodlaná zachárnit svět. Přemýšlím, jestli nedat tu 4. *, ale ne, byla to taková blbost, že to nejde. ()

MFloyd 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

2,5* ve skutečnosti... díl který působí jako thriller, ale není thriller... horor už vůbec ne. Spíš táhnoucí se nuda. Zatím co Beyond the Sea bylo dlouhé, ale skvěle gradující, tady mám pocit, že jsem čekal celou dobu na rozuzlení jestli odpověď je A, nebo B a jedno z toho prostě vyšlo a skončilo to. Není to tak hrozné jako Maze Day, ale rozhodně to je totálně zbytečné. Jediné, co na tom chválím, je stylizace do retra, ale ta funguje na začátku a pak jsem úplně zapomněl, že to nějaký styl má. ()

Reklama

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Síce nešlo o žáner scifi, ale o fantazijnú estrádu. Už vo chvíli, keď sa démon premenil na  Bobbyho Farrella z Boney M, som sa začala baviť. A ak sa počas filmu niekoľkokrát hlasno smejeme celá rodina, odpúšťam mu všetky iné nedostatky. Pre mňa toto bol najlepší diel 6-tej série. Jednoducho čierna komédia, aspoň v tom zostali tvorcovia verní titulu „BLACK“. ()

NorseSword24 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V prvom rade, s tou kamerou a štylizáciou sa fakt snažili a niekedy sa to dobre podarilo. Kompozícia, osvetlenie, štýl 80kových filmov a ta farebná paleta, všetko vcajku. Ale ta paleta farieb postáv XD. Ale ešte to dobré... Príbeh sa môže zdať najprv taký klasický ale ten démon s čiernym humorom to osviežil a posunuli o dosť vyššie. Avšak //SPOLERY// keď som videl záverečnú scénu kde indka, ktorá v podstate sama zabila skoro štyroch bielych mužov, kráča s démonom, ktorý má zhodou okolností tmavú pleť, do nekonečnej ničoty potom čo na zemi vypukla apokalypsa, mi prebehlo hlavou ako jebnute to znie XD. Keby, keby aspoň jedna z tých obetí nie je biely muž. Ale aj keby chcem tak právo povedať, že som offendnutý, to nikde nenájdem. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Anjana Vasan si zahrala podobnu rolu tusim v stvrtej serii vybornej Killing Eve (seriál) (2018). A i tam mala trochu zasneny a nevinny "kukuc". :) Skoda, ze demon je az prilis parodicka a vtipna postavicka. Pobavil vsak demonov absurdny 666-call a zaver ma pod hodinalmi dostal. :) Tam sa to zvrtlo a cela epizodka sa mi zapacila o to viac...naviac, s vynikajucim songom od Arta Garfunkela - Bright Eyes. Hviezda naviac za celkove vyznenie. 75% ()

Galerie (15)

Zajímavosti (4)

  • Na začátku epizody se objeví místo klasického intra, které všichni fanoušci dobře znají, logo „Red Mirror“. Je to proto, že Black Mirror se obvykle zaměřuje na vize dystopických budoucností a důsledky nových technologií, zatímco tento příběh má důležitý nadpřirozený prvek, kterým se vrací k hororům ze 70. let 20. století. Tato epizoda je podle hlavního tvůrce Charlieho Brookera téměř nezařaditelná, a proto se rozhodli pro odlišné označení. (UhLee)
  • Ve vizích Nidy (Anjana Vasan), které jí ukázal démon, můžeme vidět logo stanice UKN, která v epizodě Národní hymna (2011) streamovala pohlavní styk premiéra s prasetem. Také v těchto vizích můžeme vidět psího robota z epizody Železná vůle (2017). (jirikzaboj)
  • Vzhled Gaapa byl inspirován Bobbym Farrellem ze skupiny Boney M. (jirikzaboj)

Reklama

Reklama