Reklama

Reklama

VOD (1)

Teenagerův notebook infikoval virus, který ho postavil před nelehkou volbu: vykonat rozkazy, které mu chodí v SMS, nebo riskovat odhalení jeho intimních tajemství. (Netflix)

Recenze (117)

filmsim 

všechny recenze uživatele

Konečně Netflix dokázal, že je tou správnou volbou na produkování nových epizod Black Mirror. Po prvním a druhém dílu 3. série jsem nebyl, i přes jisté režijní kvality, zcela přesvědčený, ale tímto třetím dílem mi Netflix připomněl vše, co mi přijde na tomto seriálu tak výjimečné a intenzivní. Dokázal ve mně probudit velmi podobné pocity jako u zcela prvního dílu tohoto seriálu, který ve mně ještě dlouho po shlédnutí rezonoval. Strach a beznaděj všech zúčastněných je zde tak skvostně podaný a uvěřitelný, až z toho mrazí. Zarážející je to o to víc, že svět prezentovaný v tomhle dílu není žádnou technologickou vychytávkou odlišný od toho našeho, a proto je vše ještě nepříjemnější a to v tom nejlepším slova smyslu. Vcítit se do né úplně kladných postav není problém. Vždy bylo pro Black Mirror výsadou neprezentovat postavy jednotvárně s jasně vykreslenou charakteristikou na ty hodné a zlé, vždy se postavy prezentovali jako skuteční lidé ve vší představitelné odpornosti a blahosklonnosti. Realističnost tohoto dílu je tím největším pozitivem. Dialogy nepůsobí uměle, vše je nám velmi povědomé a o to je to celé mrazivější podívaná s výborným završením, které celkový dojem ještě vyvyšuje nad pouhý nadprůměr. Hlavní postava byla nepříjemně lidsky zahraná mladým Alexem Lawtherem, který je pro mě opravdový herecký objev. Takovéhle ucelené, režijně i herecky dokonale zvládnuté epizody dělají z Black Mirror nejlepší seriál ve svém žánrovém odvětví. 9/10 ()

fallanga 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ne, že bych věřil, že mě přes webku sledují Číňané, ale i tak ji mám raději přelepenou. A teď k tomu mám ještě jeden důvod. Nejsem paranoidní člověk, ale tento příběh mě celkem dostal. Asi jako každá episoda Black Mirror. Musím vypíchnout herecké výkony. V Black Mirror se herecké obsazení mění od dílu k dílu a tak kvalita hereckých výkonů často kolísá, ale ve třetí sérii je to zatím špičkové a tento díl nasadil laťku hodně vysoko. ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Já proti Black Mirror jako takovému nic nemám, ten koncept a la Krajní meze nebo Twilight Zone se mi líbí, jenže tohle je tak strašně přehypovaný seriál, že mi to brání si k němu vytvořit jakýkoli vztah. A ve většině případů čím vyšší hodnocení jednotlivá epizoda má, tím míň se mi líbí. Nemůžete se mi divit, od epizody, co má 88% (a 4 348 hodnocení), očekávám fakt něco velkého. Proto jsem taky zklamaný, že jsem dostal průměrný thriller, který je průměrně natočený, průměrně zahraný (až na toho teenagera, který se sice svým kamenným výrazem hodí do The End of the Fucking World, ale když se snaží o další emoce, je to celé na smích), má průměrnou atmosféru a průměrnou zápletku o kyberšikaně, která je v dnešní době dost oblíbená a Shut Up and Dance nepřišlo s NIČÍM originálním nebo svým. Tak jsem čekal na tu úžasnou geniální pointu, o které se tu tak často básní (btw neznal jsem ji, kromě obsahu jsem o téhle epizodě nevěděl lautr nic, kdyby se náhodou někdo ptal) a sice jsem nedostal tu nejočekávanější, ale teoreticky žádnou. Pořád jsem čekal nějaký zvrat, že se to celé obrátí o 180°, ale tady jsem dostal něco, co... já nevím, prostě předpokládat se to dalo a po dokoukání jsem si pro sebe řekl jenom "no a co". Navíc to ne vždy dává smysl, kdo za tím vším stál taky nevím (SPOILER policie? jiné pedofilové, kteří svoje činy hodily na ty "slabší" nebo na úplně nevinné lidi? To druhé by vlastně vůbec nebyla špatná pointa a možná to tak i autor zamýšlel, ale poznat se to z toho nedá... KONEC SPOILERU) a celkově z toho prostě mám jenom průměrné a nevýrazné pocity a časem asi i zapomenu, že jsem to vůbec viděl. A to by se mi u něčeho, co má 88% při tolika hodnoceních stát asi nemělo. A ani k žádnému (byť jen) pokusu o přesah a myšlenku zde vůbec nedošlo. Možná je chyba ve mě, že "genialitu" tohohle seriálu nejsem schopný docenit, ale až na 3-4 epizody mě to prostě neoslovilo a asi s tím brzo seknu. Ještě zkusím tu příští epizodu, která tu je taky docela oblíbená, ale jestli mě trošku výrazněji nezaujme ani ta, tak asi pro mě nemá smysl koukat na Black Mirror dál. Slabé 3* ()

majec4 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatial asi jedina cast kde sa popisovana spolocnost prakticky uplne podobala tej nasej. Takze z tejto stranky nezaujimava cast. Pri tom mnozstve roznych prikladov spolocnosti ma to ale hned od zaciatku oslovilo a fakt som bol plny ocakavania co bude vo veci. Celym dejom som presiel so zaujmom, lebo pointa bola jasna, atmosfera bola gradujuca, uz sa len dockat zaveru. A ten bol teda dost kruty. Opat mozeme polemizovat co bolo spravne, co nie, no cast ktora musi zaujat. Herci boli skveli, takze aj vdaka tomu idem do plneho poctu. ()

patmull 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Black Mirror znovu ukázalo, že se neštítí absolutně ničeho a předvedlo pro mě asi nejvydařenější twist tohoto seriálu. Nejdříve z hlavním hrdinou soucítíte, protože to co dělal je vlastně normální a může se to stát každému. Ostatně bylo to rozhodně více nevinné než to, co provedl chlápek, kterého hrál Jerome Flynn, potom ale příjde závěrečný telefonát matky, který vás dostane do rospoložení, do kterého vás dokáže dostat jen tenhle seriál. Kladete si otázky, zda s ním (ač to co udělal bylo špatné) přece jen ještě pořád nesounáležíte, protože jsme přece lidi, nehledě na naši sexuální (byť úchylnou) orientaci... Zasloužili si "hrdinové" tohoto příběhu to, co dostali? ()

Galerie (3)

Zajímavosti (9)

  • Dítě, které Kenny (Alex Lawther) předává, je Beatrice Robertson-Jones, dcera výkonné producentky Annabel Jones. Tvůrci měli totiž problém najít dítě, jehož rodiče by mu dovolili hrát ve scéně s perverzním podtextem. (griph)
  • Příběh byl zasazen do Spojených států Amerických, aby postavy měly lepší přístup ke zbraním. (griph)
  • Skladba hraná na konci tejto epizódy je „Exit Music for a Film“ od Radiohead. Pôvodne bola skomponovaná pre film Rómeo a Júlia (1996) a je jednou z najpopulárnejších skladieb na soundtracku tohto filmu. (Arsenal83)

Reklama

Reklama