foto

Alex Heffes

  • nar. 2.9.1971 (48 let)
    Beaconsfield, Buckinghamshire, Anglie, Velká Británie

Biografie

Alex Heffes narozen 1971 je britský filmový skladatel. Cenu BAFTA dostal film Pád do tmy, kde složil hudbu. Mezi oscarové filmy patří Poslední skotský král a Jeden den v září.

Vystudoval Oxfordskou univerzitu s vyznamenáním a začal hrát profesionálně na klávesy. Jeho kapela se objevuje ve scénách jazzových klubů ve filmu Circus. Vedlo to k tomu, že se jeho asistentem stal Simon Boswell a nahráli spolu hudbu do více než dvaceti filmů včetně Snu noci svatojánské a Madam Bette. Od té doby už byl úspěšný filmový skladatel. Zejména byl obsazován do filmů Kevina MacDonalda. Cestoval do Ugandy, aby propagoval hudbu ve filmu Poslední skotský král. Jednou byl nominován na cenu BAFTA.

KajusaK

Skladatelská filmografie

Filmy

2020 The 24th
The Big Ugly
2019 Hope Gap
Přes hranici
2018 Cagney and Lacey (TV film)
Pickpockets: Maestros del robo
2016 Den dobytí Bastily
Královna z Katwe
2015 The Program: Pád legendy
2014 Naše dovolená a jiné pohromy
2013 Láska a čest
Mandela: Dlouhá cesta ke svobodě
Plán útěku
2012 Emperor
2011 Engagement, The
Obřad
Stolen (TV film)
Červená Karkulka
2010 Prvňák
2009 Jasim
Na odstřel
2006 Poslední skotský král
Tsunami: Následky (TV film)
2005 Svatba ve třech
Vet hard
2004 Milý Frankie
Poslední mise
Trauma
2003 Crust
2001 Válka policajtů
Zatracená noční dřina
2000 Humphrey Jennings (TV film)
Nikomu nevěř
Running Time
1999 Desserts
1998 Bílé lži (TV film)
Nápadník (TV film)

TV seriály

2018 Next of Kin (TV seriál)
Episode 3 (E03)
Episode 2 (E02)
Episode 1 (E01)
2016 11.22.63 (TV seriál)
The Day in Question (E08)
Soldier Boy (E07)
Happy Birthday, Lee Harvey Oswald (E06)
další epizody (8)
Kořeny (TV seriál)
Part 4 (E04)
Part 3 (E03)
Part 2 (E02)
další epizody (4)
Černé zrcadlo (TV seriál)
Sklapni a tancuj (S03E03)
2012 Secret State (TV seriál)
2002 Stan the Man (TV seriál)
1998 Killer Net (TV seriál)

Dokumentární

2018 Sloní královna
2017 Earth: Den na zázračné planetě
2016 Sky Ladder: The Art of Cai Guo-Qiang
2015 10 Billion
Palio
2010 Finanční krize
2007 Mon meilleur ennemi
2006 Most
2003 Pád do ticha
2000 Brief History of Errol Morris, A
1999 One Day in September