Reklama

Reklama

Vražední ptáci

  • Itálie Killing Birds: Raptors (více)
Trailer

Skupina studentů biologie se vydává do džungle zkoumat život a chování vzácných druhů ptáků. Netuší přitom, že se pohybují v oblasti, kde před lety došlo k hrůznému masakru. Nepříčetný vietnamský veterán tu zavraždil svou manželku s jejím milencem a prakticky každého, kdo se postavil do cesty jeho ostré dýce. Zdá se, že msta nebyla zcela dokonána a že jeden z vědců má s dávnou tragedií společného víc, než by se mu líbilo. Zrůdné zombie vstávají ze svých hrobů, aby dokončily to, co bylo započato před mnoha desetiletími... (Řitka video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (41)

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Velmi špatná variace na Ptáky od Mistra a Zombie od Italů (distribuční označení pro video trh je Zombie 5), která trpí příšernou technickou stránkou a diletantským, možná až ledabylým, přístupem k dílu jako takovému. Hlavním představitelům, kterými jsou škaredí a hlavně špatně hrající teenageři, není v mnoha pasážích skoro rozumět a zvukové ruchy doslova rvou uši. O maskách by se nedalo mluvit ani v nejlepším případě a gore efekty se zastavují u tupého mlácení hlavy o zeď. Děj není příliš podstatný, o to více pak zamrzí, že je otravnému vyprávění a vysvětlování věnováno příliš mnoho prostoru, namísto pořádných jatek. Snímek zdařile klame tělem, protože úvodní scéna představuje to nejlepší z celého díla a dokáže navnadit. Po ní však nastupuje jen nekonečná nuda a jedna slabomyslná humorná pasáž (bohužel bez vysvětlení) o tom, jak se Zombie dokázala teleportovat ze schodů na střechu. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Pornoguru D´Amato se pochlapil, tohle je vyjímečně oproštěno od nelogismů a logických lapsů, a i laciné nahoty tady chlapec šetřil. Pomo měl asi slabší chvilku, protože nic pohoršujícího, nechutného, zde není, pokud člověk je zvyklý na osmdesátkovou brutalitu italské kinematografie. Zcela neznámí mlaďoši byli v pohodě, holky to zahrály fajn, věřil jsem jim každý záchvěv strachu, násilí bylo decentně dávkované, ve druhé půli i s příjemně skličující atmosférou.  Jenom ten název – „Killing Birds“ je nesmyslný, ale takhle prostě Taloši v 80.letech prodávali svoje filmy, no. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Některé záběry byly natočeny opravdu důmyslně a jde vidět, že za kamerou nestál žádný začátečník. Dokonce musím pochválit i hudební doprovod, který byl složený z několika velice zajímavých melodií. Bohužel hodně často byl vyměněn za ptačí švitoření, kterého jsem začal mít brzy plné zuby. Speciální efekty však byly na velice nízké úrovni. Zpracování zombies bylo velice chabé a podtrhlo kvalitu celého filmu. Nuda, nuda a ještě jednou nuda. Tak jak začátek vypadal slibně, tak konec spadá do kategorie odpadu. Jedná se asi o nejslabší film, který jsem od toho italského režiséra viděl. ()

Cimr 

všechny recenze uživatele

Už první tóny hudby s umělými bicími, v mizerné kvalitě nasnímaný náklaďák a z něj vylézající voják s nožem u pasu dávají tušit, že tohle bude hodně špatné béčko. A taky že jo. Není tu o čem mluvit, není tu co vyzdvihnout. Špatná zápletka, špatné efekty (které jsou navíc překvapivě málo brutální, nedejte se zmást krvavým obrázkem na obalu), špatní herci, špatná hudba, předvídatelná pointa, nulová atmosféra. Všechno špatně. Ale co filmu zazlívám nejvíc - není tak blbý, že by se aspoň divák mohl pobavit na účet tvůrců a hlavně - nikdo z hlavních protagonistů (/stek) se nesvlékl. Jak trapné. ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Pokiaľ ešte nemáte napozerané neprekonateľné klasiky italo hororu od Argenta, Fulciho, Soaviho atď. ruky preč. Killing Birds občas pripomenú Beyond, v jednej scéne dokonca Anthropophagousa, ale ich úrovne samozrejme nedosahujú. Ale ak ich berieme ako samostatný produkt late 80s talianskeho hororu, silne ovplyvneného americkou školou a so skromnejšími ambíciami aj rozpočtom, patrí film k tým lepším. Dej je taký zašmudlaný, povedzme, že často "sureálny"(aj keď vo veľmi light podobe významu), a chodenie po dome by som určite skrátil, ale inak sa film hýbe určite rýchlejšie ako taký Zombie 4, prehrieva ho 80s "poppy" atmosféra, gore efekty, aj keď nie špička, a nie v nejakom závratnom množstve, sú solídne a fanúšikov béčkových záležitostí by film mal potešit. A prostredie Luisiany plus herečky, známe aj z iných italo hororov, potešia. Tri a pol hviezdičky. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (3)

  • První slovo se objeví až po 9. minutě. (t.mon)

Reklama

Reklama