Reklama

Reklama

Pán času - Série 6 (2011) (série)


Doktor, vdova a skříň (S06E14)

(epizoda)
  • Velká Británie The Doctor, the Widow and the Wardrobe

Obsahy(1)

Je dobré vědět, že někde pro vás mají vždycky místo. Vánoční speciál kultovního britského sci-fi seriálu. Je Štědrý večer 1938, když na své cestě domů Madge Arwellová přispěchá na pomoc raněnému vesmírnému andělovi. Anděl jí slíbí, že jí její dobrosrdečnost někdy oplatí. O tři roky později ve světě zuří 2. světová válka a Madge utíká z Londýna se svými dětmi Lily a Cyrilem do domu v Dorsetu, pevně rozhodnutá dopřát dětem Vánoce jaké si zaslouží. Správce domu je však velmi podivný. (Česká televize)

(více)

Recenze (37)

P1tr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tradičně příjemné sci-fi pokoukání s Vánoční atmosférou, které se sice nezapíše do zlatého fondu nejlepších epizod seriálu a i svátečních speciálů se s lepší kvalitou prezentovalo celkem hodně, ale obzvláště v těhle epizodách dokáží tvůrci přijít s novými nápady, které by se jinak do tradiční série nehodily a doplňují je šikovně Vánočním sentimentem a melancholií. ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak to tak vypadá, Doctor Who mi zruinoval život a už se stalo tradicí, že o vánočních speciálech uroním nějakou tu slzu, kdo by to byl kdy řekl? (řečnická, neodpovídat!) Možná to není tak.. epic, jako ten minulý s dickensovskou tématikou, ale líbí se mi, jak si Britové hýčkají svoji literaturu a jak je Doctor čím dál.. vyšinutější :-). ()

Reklama

TONYNKO 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Moffatove Vianočné špeciály sú určite lepšie ( alebo teda Vianočnejšie ) než tie Daviesove. Tento špeciál znovu dodáva hrejívý pocit Vianoc aj ked to neni také silné ako minule. Emocionálny zásah je tentokrát úplne minimálny a dej je tiež slabši než minule. Ako Vianočný špeciál super, ale inak priemer ( narozdiel od A Christmas Carol ). 7/10 ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejslabší z dosavadní čtveřice Moffatových vánočních speciálů, ale stále dostatečně pohádkové, (vy)gradované i zábavné, aby to bylo o míle lepší svého předobrazu, kterému to po celou stopáž vzdává pomrkávající hold. ()

Vocoun 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tohle byl první speciál a možná i Doctor who, který nejen že nebyl dobrý, ale bohužel musím říct že byl dost trapný. Samozřejmě byly tu silnější a slabší Vánoční díly, ale vždycky to mělo alespoň nějaké kouzlo, zajímavé "vedlejší" postavy a pomocníky Doctora, ale tady to byl teda ústřel. Rodina totálně na ránu na konci zachrání totálně klišoidně otce, pořád se tam jen trapně kecá a nic se neděje až si říkám, jak jsem mohl tu necelou hodinu vůbec vydržet. DOufám, že se někdo poučil a podobnou ostudu už Doctorovi neudělá. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (1)

  • Název vánočního speciálu odkazuje na knihu "Lev, čarodějnice a skříň" známého autora C.S. Lewise. (P. J. D.)

Reklama

Reklama