foto

Bill Bailey

  • nar. 13.1.1965 (52 let)
    Bath, Somerset, Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Mark "Bill" Bailey se narodil v roce 1964 v Bathu, kde strávil svě dětství a navštěvoval King Edward's School. Už od mala se věnoval hudbě, ve které vynikal a také byl dobrý ve sportu. Svou přezdívku Bill dostal od své učitelky ve třídě, když se zpívala píseň Won't You Come Home Bill Bailey. V mládí ho ovlivnili Monty Python, které často poslouchal. Hrál v kapele Famous Five, kterou nyní považuje za celkem špatnou. Hudbu vystudoval a stále k ní tíhne.

O svém mládí často mlží ve svých stand-up show. Říká, že před tím, než se stal komediantem, vystřídal několik povolání, například salónní klavírista, podomní prodejce a tvořil hudební doprovod psa, který čte myšlenky. Také mluví o své roli uvězněné sovy v experimentálním velšském divadle. V roce 1986 byl oceněn jako nejlepší herec cenou Institut Francais.

Ve svých začátcích jezdil po zemi s jinými komiky a předváděl své stand-up show, kde předváděl hudební parodie a různé vtípky ("Kolik měňavek je potřeba na výměnu jedné žárovky?"). V roce 1994 předvedl se Seanem lockem show o stárnoucím rockerovi ROCK. Poté z toho vytvořili seriál pro otce Daniela Radcliffa. Rok poté uspořádal svou vlastní show BILL BAILEY'S COSMIC JAM, která byla velmi dobře přijata. V roce 2005 vyšla tato show na DVD. V roce 1996 byl také nominován na cenu Perrier Comedy a mezi nominovanými byl také jeho budoucí spoluherec Dylan Moran, který ho porazil o nejmenší rozdíl v historii cen.

Od roku 1991 se objevoval v několika show a také uváděl několik pořadů. Napsal si a předvedl také svou vlastní show HOWEVER IS IT BILL BAILEY? Objevil se v malé roličce ve filmu SOUMRAK MRTVÝCH spolu s Dylanem Moranem a Tamsin Grieg, se kterými hrál v BLACK BOOKS. V roce 2001 udělal turné po světě se svou úspěšnou show BEWILDERNESS, která byla poté vydána na DVD. V roce 2003 předvedl show PART TROLL, která byla byla neméně úspěšná. Naráží v ní na rozmanitá témata, od války v Iráku po různé způsoby balení marihuany. DVD bylo vydáno o rok později. V roce 2005 namluvil velrybu ve STOPAŘOVĚ PRŮVODCI GALAXIÍ.

Co se týče hudby, Bill umí hrát na kytaru, piano, klávesy, theremin (jakýsi nástroj, na který se hraje bez jakéhokoliv dotyku hráče), kazoo a bubny bonga. Hraje všechno, od jazzu po rock. Je členem punkové kapely BEERGUT 100.

Anna "annickka" P.

Herecká filmografie

Filmy

2013 Bill Bailey: Qualmpeddler
2011 Holka s prknem
Pán času: Doktor, vdova a skříň (TV film)
Pythagasaurus
2010 Bill Bailey Live: Dandelion Mind
Burke and Hare
Kouzelná chůva a Velký třesk
2009 Bill Bailey's Remarkable Guide to the Orchestra (TV film)
2008 Bill Bailey: Tinselworm
2007 Buzzcocks... Imagine a Mildly Amusing Panel Show (TV film) - herec, a.z.
Jednotka příliš rychlého nasazení
2005 Stopařův průvodce po Galaxii
2004 Bill Bailey: Part Troll (TV film)
Terkel má problém
2001 Bill Bailey: Bewilderness
2000 Bílá vdova
1999 My Wife
The Stick Up
1997 Bill Bailey Live (TV film)
1995 Bill Bailey: Cosmic Jam

TV seriály

2013 It's Kevin (TV seriál)
2012 The Last Leg (TV seriál)
2011 Threesome (TV seriál)
2010 Little Crackers (TV seriál)
2007 Skins (TV seriál)
2005 Love Soup (TV seriál)
Pán času (TV seriál)
2004 Podfukáři (TV seriál)
Black Books (TV seriál)
Mejdan (S03E06)
Cestopisec (S03E05)
Malá sázka (S03E04)
další epizody (6)
2002 Wild West (TV seriál)
15 Storeys High (TV seriál)
Black Books (TV seriál)
Zasloužená dovolená (S02E06)
Pozdrav slunci (S02E05)
Příbuzní (S02E04)
další epizody (6)
2000 Black Books (TV seriál)
Sbohem, domove! (S01E06)
Bezpečnostní dveře (S01E05)
Okno (S01E04)
další epizody (6)
Head on Comedy (TV seriál)
1999 Spaced (TV seriál)
World Cup Comedy (TV seriál)
1998 Is It Bill Bailey? (TV seriál)
1997 Brass Eye (TV seriál)
Jonathan Creek (TV seriál)
1996 Asylum (TV seriál)
1994 Room 101 (TV seriál)
1992 Blue Heaven (TV seriál)

Dokumentární

2014 50 Years of BBC2 Comedy (TV film)
2013 Bill Bailey: Dobrodružství v džungli (TV seriál)
2011 Paviáni s Billem Baileym (TV seriál)
QI Genesis (TV film)
2010 The People vs. George Lucas
2008 Blackadder Exclusive: The Whole Rotten Saga (TV film)
Blackadder's Most Cunning Moments (TV film)
2007 Comedy Map of Britain, The (TV seriál)
100 Greatest Stand-Ups (TV film) - a.z.
2003 Imagine (TV seriál)

TV pořady

2014 Alan Davies: As Yet Untitled (TV pořad)
2012 Royal Variety Performance 2012, The (TV pořad)
2011 Comic's Choice (TV pořad)
2010 Bill Bailey's Birdwatching Bonanza (TV pořad)
2008 We Are Most Amused (TV pořad)
2007 The Graham Norton Show (TV pořad)
2006 The ONE Show (TV pořad)
2005 Noční Show Craiga Fergusona (TV pořad)
2003 QI (TV pořad)
2002 Top Gear 2010 (TV pořad)
2001 Friday Night with Jonathan Ross (TV pořad)
2000 Full Mountie (TV pořad)
1999 Loose Women (TV pořad)
1997 Space Cadets (TV pořad)
1996 Never Mind the Buzzcocks (TV pořad)
1990 Have I Got News for You (TV pořad)
1988 This Morning (TV pořad)

Scenáristická filmografie

Filmy

2013 Bill Bailey: Qualmpeddler
2010 Bill Bailey Live: Dandelion Mind
2009 Bill Bailey's Remarkable Guide to the Orchestra (TV film)
2008 Bill Bailey: Tinselworm
2004 Bill Bailey: Part Troll (TV film)
2001 Bill Bailey: Bewilderness
1997 Bill Bailey Live (TV film)

TV seriály

2010 Little Crackers (TV seriál)
2002 15 Storeys High (TV seriál)
1998 Is It Bill Bailey? (TV seriál)
1996 Asylum (TV seriál)

Dokumentární

2013 Bill Bailey: Dobrodružství v džungli (TV seriál)

TV pořady

2011 Comic's Choice (TV pořad)

Skladatelská filmografie

Filmy

2008 Bill Bailey: Tinselworm
2004 Bill Bailey: Part Troll (TV film)
2001 Bill Bailey: Bewilderness
1997 Bill Bailey Live (TV film)

TV seriály

1998 Is It Bill Bailey? (TV seriál)

Režijní filmografie

TV seriály

2010 Little Crackers (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(112)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace