Reklama

Reklama

Pán času - Série 6 (2011) (série)


Doktor, vdova a skříň (S06E14)

(epizoda)
  • Velká Británie The Doctor, the Widow and the Wardrobe

Obsahy(1)

Je dobré vědět, že někde pro vás mají vždycky místo. Vánoční speciál kultovního britského sci-fi seriálu. Je Štědrý večer 1938, když na své cestě domů Madge Arwellová přispěchá na pomoc raněnému vesmírnému andělovi. Anděl jí slíbí, že jí její dobrosrdečnost někdy oplatí. O tři roky později ve světě zuří 2. světová válka a Madge utíká z Londýna se svými dětmi Lily a Cyrilem do domu v Dorsetu, pevně rozhodnutá dopřát dětem Vánoce jaké si zaslouží. Správce domu je však velmi podivný. (Česká televize)

(více)

Recenze (37)

Milano33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z tých slabších vianočných špeciálov, ale ako to už býva u vianočných dielov zvykom, aj v tomto prípade príbeh ťaží predovšetkým zo silných emócií. Slzy dojatia a šťastia sa tisli do očí. Najmä pri záverečných minútach som mal zimomriavky a slzy dojatia doslova na krajíčku. Návšteva Pondovcov bola neskutočná a neuveriteľne nostalgická. Veľmi silný a krásny okamžik, Doctor, Amy a Rory, konečne opäť spolu, tak to má byť. A to podarené vyčkávanie Amy a Doctora na vytúžené objatie, nádhera, to bolo také intenzívne. Čo sa týka príbehu, je tu cítiť očividná inšpirácia Narniou, minimálne čo sa týka námetu. Aj v tomto prípade sme mali prechod medzi dvoma svetmi skrz portál. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tentokrát se Moffat inspiroval Narnií a až tolik se mu to nepovedlo. I tak má ale tento vánoční speciál velmi dobrou kvalitu, je zajímavý, hlavně ty postavy ze dřeva, ale chybělo tomu to kouzlo z minulých speciálů. Tady se hrálo až moc na city matky, což je už takové klišé, asi všichni z nás jsme věděli jak to celé dopadne. ()

Reklama

Vocoun 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tohle byl první speciál a možná i Doctor who, který nejen že nebyl dobrý, ale bohužel musím říct že byl dost trapný. Samozřejmě byly tu silnější a slabší Vánoční díly, ale vždycky to mělo alespoň nějaké kouzlo, zajímavé "vedlejší" postavy a pomocníky Doctora, ale tady to byl teda ústřel. Rodina totálně na ránu na konci zachrání totálně klišoidně otce, pořád se tam jen trapně kecá a nic se neděje až si říkám, jak jsem mohl tu necelou hodinu vůbec vydržet. DOufám, že se někdo poučil a podobnou ostudu už Doctorovi neudělá. ()

Melios 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Úprimne ja fakt neviem ,čo ma stále vedie vracať sa k tejto epizóde a takpovediac ju nemám ani dôvod komentovať. Ale keby som ju ani nespomenul bola by to poriadna hanba ,pretože po všetkých stránkach je to perfektný špeciál ,ktorý znova ukazuje ,že Pán času nie je len o typickom Britskom suchom humore ,ale aj o určitom množstve drámy ( aj smútku ) ,napätia a v tomto prípade aj Smithovej roztržitosti a šialenosti. Ak ste si stále nezvykli na Smitha ako Doktora, skúste mu dať ešte šancu. Možno budete prekvapení...A ak nie, tak si aspoň užite super paródiu na Lewisovu Narniu :) ()

VitaG 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tenhle speciál byl trochu úlet a byl pro mě po Vánoční koledě dost velkým zklamáním. Ano mělo to dobré a velmi vtipné momenty (první scéna například), hlavní záporáci čili doktorovsky pojatí Enti z Pána prstenů byli vcelku originální, ale tady to všechno tak nějak nefunguje. Příběh mě prostě nezaujal. Nevím nějak jsem prostě chtěl aby už ty stromy rozštípali a mohlo se jít někam dál. Nejhorší je, že tenhle speciál je i na DW moc divné sci-fi. Jako by to napsal Davies v nějakém tom měkčím rozpoložení a Moffat se pod to jen podepsal. To opravdu museli to letadlo zachránit. Dám tomu 3* protože to rozhodně není špatné, jen trochu nepovedené. (A neříkejte, že byste takový dům jako byl tam nechtěli) ()

Galerie (35)

Zajímavosti (1)

  • Název vánočního speciálu odkazuje na knihu "Lev, čarodějnice a skříň" známého autora C.S. Lewise. (P. J. D.)

Reklama

Reklama