Reklama

Reklama

Ošklivé kačátko

  • USA Ugly Duckling
Animovaný / Komedie / Rodinný / Krátkometrážní
USA, 1939, 9 min

Režie:

Jack Cutting

Předloha:

Hans Christian Andersen (kniha)

Obsahy(1)

Na motívy knižnej predlohy Hansa Christiana Andersena vznikol v dielne Walta Disneya, jeden z najznámejších rozprávkových príbehov, o tom ako sa škaredé kačiatko musí cez úskalia zaradiť do zvieracieho života a nájsť si tam svoje miesto a skutočný pôvod. Tento krátkometrážny film sa dá vzhliadnuť na DVD vydaní „Walt Disney“ Najkrásnejšie klasické príbehy 2. (T2)

(více)

Recenze (16)

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Příjemný kraťas, který i za necelých devět minut dokáže dojmout příběhem a animací víc jak leckterý moderní animák a je úplně fuk, že už vyprávěnku o ošklivém káčátku znáte na deset způsobů. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Škaredé kačiatko pod producentskou tvorbou Walta Disneya je precíznou prácou tej doby, ako zvieracie dorozumievanie v tej dobe stačilo aj obyčajné kvákanie a nie ľudské hlasy ako sú preferované v dnešnej dobe. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Zprvu smutný andersenovský příběh o malém zatoulaném "káčátku", který v duchu (téměř) všech pohádek končí šťastně. ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Je to vážně z roku 1939. To klobouk dolů. Víte, vždycky si říkám, proč jsem se narodila zrovna do této doby a vím, že kdybych měla na výběr, volila bych dalekou budoucnost, kdy už technika bude na maximální úrovni a tak dále. Když ale vidím, že lidé byli tvořiví a šikovní i v tak, pro mě, dávné minulosti, vhání mi to slzy do očí a nutí mě se zamyslet. Opravdu krásný animátoský počin. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Walt Disney mel vzdy animaci nadhernou, pohyby zviratek v tomto kratkometraznim filmu jsou ale propracovane do jedineho detailu. K tomu pak krasny pribeh Christiana Andersena, ktery dokaze dojmout. Skvela prace! ()

majo25 

všechny recenze uživatele

75. a zároveň posledný diel zo série Silly Symphony - a musím povedať, že najvydarenejší. Dojímavý, vtipný a po animátorskej stránke veľmi sofistikovaný kraťas. 95% ()

Estrellita 

všechny recenze uživatele

Vydařená disneyovská adaptace slavné Andersenovy pohádky, osobitý přístup tvůrců ale zařídil, že jsem ke "káčátku" chvílemi cítila nesympatie. Neměla bych mu spíš fandit a mít radost, když najde někoho sobě rovného? A já jsem si říkala: To se ti to troubí, ty potvoro mstivá. A to nepovažuju za dobrou vizitku pro dětský film. Přesto (nebo právě proto): 60% ()

inachisio 

všechny recenze uživatele

Nevím proč jsem najednou dostala takovou chuť pustit si něco milého kresleného 😅. Pro mě je Ošklivé káčátko jedna z nejkrásnějších a nejmilejších pohádek a krásná animace z ní dělá skvělou podívanou i pro dospělé a hlavně krásnou vzpomínku na dětství a staré Disneyho kreslené pohádky. ()

PlayEasy 

všechny recenze uživatele

Walt Disney nás vždy dokázal okouzlit. Aby nás dojali, potřebovali lidé miliony dolarů a zámožné prostředky, tohle to dokazuje za 10 minut s rozpočtem, který nestojí ani za řeč. ()

knihovna 

všechny recenze uživatele

Průšvih ovšem je, když jste v mládí ošklivý(á), zato v pozdějším věku mnohem víc. V tomto ohledu se mnou pohádka sehrála nepěknou komedii. Ovšem vzpomínám na ni rád. A tak navzdory tomu, že jsem se nevyvinul v krásného labuťáka dávám za 5*. ()

Teachman 

všechny recenze uživatele

Námět a zápletka: 4/10 ... Vizuální stránka: 5/10 ... Soundtrack: 4/10 ... Didaktický potenciál: 4/10 ... Celkový dojem: 4/10. ()

Reklama

Reklama