Reklama

Reklama

Nebezpečná známost

  • Norsko Naboer (více)
Trailer

VOD (1)

Některé dveře by měly zůstat zavřené
Johna právě opustila přítelkyně Ingrid. Ten den se nechá svést do mystického a děsivého světa, ve kterém není možné rozpoznat lež od pravdy. Krátce poté co se Ingrid od Johna nadobro odstěhuje, potká John dvě sousedky, které se chovají velmi zvláštně a svůdně. Vypadá to, že o Johnu a Ingrid hodně vědí. Dokáže John odolat jejich uhrančivosti nebo jde v tomto neobyčejném erotickém thrilleru o něco více? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (193)

cubajz 

všechny recenze uživatele

suprová psychařina, která mi svou tísnivou atmosférou připomněla knihy Franze Kafky - nejistý hrdina, neustále pokoušen dvěma nymfami, bloudící v úzkých chodbičkách své hlavy, v níž jsou před ním samým některé dveře raději uzamčeny. Tento komorní film je hlavně o detailech a pokud si jich budete pečlivě všímat, odhadnete vyústění celého příběhu dříve než přijde - finále filmu je krásně morbidní a po druhém zkouknutí nemůžu jinak než za 5. ()

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

SPOILER ALERT!!! Z filmů, v nichž se provinilá duše v rámci strategie vyvinění odívá do bludů a sebeobelhávání, mě z letos viděných filmů o něco více zaujal El maquinista B. Andersona. Sám pro sebe si to vysvětluji tím, že „racionálnější“ (materialističtější, zemitější) žánr thrilleru sluší (koreluje s) paranoii a znejistěním více než „iracionální“ (mysterióznější, tajuplnější) žánr horroru, všechny ty tajemné prvky (přízračné chování sousedek, děsuplná architektura jejich bytu) odvádí pozornost od hypotézy konspirace k hypotéze smrtonosné pasti, již ustrojilo cosi nadpozemského (já si kupř. po celou dobu myslel, že slečny jsou upírky). Jak si pak divák má zkonstruovat hypotézu „vždyť se to vše odehrává pouze v jeho hlavě“, jež se stane hypotéze o konspiraci kontra-hypotézou, z kteréhož souboje (které interpretační schéma se ve finále potvrdí?) diváku mého typu vyvstává ta pravá divácká slast? Tahle jsem se jen po celou dobu bál o někoho, kdo si to v konečném důsledku nezasloužil. 60 % ()

Reklama

Fallen_One 

všechny recenze uživatele

Hodně slušná dávka schýzi a nějaké té kapky psycha. Norština je jazyk, který místo připomíná něminu, fráninu i aninu. Je zazjímavé ho poslouchat. Film má výborně vypěstované napětí, neodhadnutelný děj a je plný překvapení. I když se vám zdá, že už víte, jak to všechno je, budete uvedeni v omyl. Sice mám pocit, že s touto tématikou už bylo něco natočeno, ale protože to nemohu obhájit, dávám plný počet. Herci i herečky skvělí. Zvlášť Kim 8> Akorát to má dementní překlad do češtiny. Hate this! ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Zajímavá psychárna, která umí zapůsobit. Ze začátku si člověk řiká, co je to za extra velkej byt, ale pak se to začne jak v jeho, tak v naší hlavě míchat a upřimně ani nevim, jestli sem to na konec pochopil. V jakým pořadí se to událo, co se vůbec stalo. Ale atmosférou to nebylo tak zlý. Už sem viděl podobnej novější film o tomhle dramatickým sousedství - Corridor, tam to fungovalo přece jenom o něco líp. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Tohle je opravdu hodně zvláštní film, po jehož zhlédnutí jsem musel počkat několik dní než se mi rozležel v hlavě. Svým způsobem je Naboer zvrhlý, nepříjemný, absurdní a depresivní. Na druhou stranu ale také neskutečně atmosférický, napínavý, navíc s neokoukanými herci, zajímavou psychologií hlavní postavy a dobrým závěrem. Tomuhle severskému thrilleru pohybujícímu se někde mezi Psychem a Sekretářkou dávám slabší 4*, v daném žánru (k tomu ještě na evropské poměry) příjemné překvapení. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (4)

  • Kristoffer Joner získal v roce 2005 Amanda Award v kategorii nejlepší herec. (Cheeker)
  • První norský (v koprodukci) film, který dostal rating 18+ za posledních 17 let. Předtim to byl film Hotel St. Pauli (1988). (ČSFD)
  • Natáčení probíhalo od 8. června do 20. července 2004 v Norsku. (ČSFD)

Reklama

Reklama