Reklama

Reklama

Epizody(13)

Obsahy(1)

Lucy je jedním z nejsilnějších příslušníků rasy „diclonius“, skupinky mutantů, jež se od lidí liší pouze růžovou barvou vlasů a očí a dvěma rohovitými výběžky na hlavě. Ty představují zdroj telekinetické síly dicloniů: vektorů, neviditelných a nadlidsky silných rukou, díky nimž jsou mutanti prakticky nepřemožitelní. Dicloniové chovají nepřekonatelnou nenávist k lidem a neváhají užít svých schopnosti k zabíjení, z toho důvodu je vláda drží ve speciálním vězeňském ústavu, kde jsou zkoumáni a postupně eliminováni. A právě odsud Lucy jedné noci unikne.

Bratranec Kouta a sestřenice Yuka se setkávají poprvé po osmi letech a jejich setkání je okamžitě pokřtěno neobvyklou událostí: na pláži nacházejí nahou dívku s růžovými vlasy, dvěma rohy a vážným zraněním hlavy, které způsobilo její ztrátu paměti, řeči a, řekněme, mírně infantilní chování. Kouta a Yuka se bezbranné Nyu, jak si dívku pracovně pojmenovali podle jediného zvuku, který vydává, ujmou, ovšem brzy zjišťují, že minulost Nyu je velice černá. Nebo by se slušelo říci spíše krvavá?

Japonský animovaný seriál „ELFEN LIED“, který obsahem pokrývá šedesát ze sto sedmi epizod stejnojmenné mangy, je znám a puritány kritizován hlavně pro velké množství nahoty, krve a extrémního fyzického i psychického násilí. Ovšem určitě to nejsou jediné důvody, proč bylo toto dílko, důsledně vyvracející názor, že anime je záležitostí určenou primárně dětskému publiku, svým americkým distributorem označeno za jeden z nejúspěšnějších titulů roku 2005. (kiddo)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (209)

Petr23 

všechny recenze uživatele

Elfen lied, no co k tomu říct...Asi to že je to velmi kvalitní anime se spoustou postav do kterých se během seriálu zamilujete. Hlavním tahounem je bezesporu příběh a dějové zvraty, protože ikdyž je seriál velmi krátký, celá dějová linka je uzavřena a za tu dobu zažijete bezesporu kvalitní podívanou. PS : Nyu!!! :-D ()

Idaho 

všechny recenze uživatele

Tento anime seriál v sobě spojuje hned několik žánru anime. Lze je tedy jen velice těžko někam zařadit. Je silně brutální a zároveň srdceryvný. Bohužel na můj vkus se tam až příliš pláče a nejsem příliš moudrý z konce (že by se chystalo pokračování - už se těším). Takže jedna hvězda dolů. 70% ()

Reklama

tombac 

všechny recenze uživatele

Na anime se dívám pramálo, ale díky nadšeným rešerším mých kamarádů mě zákonitě jednou musela přemoct zvědavost. První díl jsem si pustil jen na zkoušku, což mě stálo dalších téměř 6 hodin vysedávání u obrazovky, přičemž jsem zapomněl i na večeři (!). Nedivme se - vznosná slova o uměleckém díle na Elfen Lied dle mého přesně pasují. Nebudu pět na Elfí píseň vyčerpávající oslavné ódy - to tu již přede mnou udělali důkladně jiní. Jen dodám, že se mi moc líbilo, jak šel seriál ve své druhé polovině do hloubky, líbily se mi rozkošné momenty, ve kterých byl jemně načrtnut souboj Yuky a Lucy o Koutu či si Lucy začala uvědomovat svou sexualitu, dojal mě rozhovor při sušení prádla po čvachtaní se v jezírku u zoologické zahrady, jakož i spousta dalších romantických a melodramatických scén, uchvátila mě ta lidskost, která navzdory obskurním chvilkám a mutantkám především v posledních dílech seriálem prostupuje... Takto bych mohl pokračovat donekonečna. A takto si představuji komplexní a strhující anime. 10/10 ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Občas se to stane, že je člověk s názorem úplně mimo ostatní. Podle nátury pak zpytuje sebe či druhé. A já se nikde u anime více neliším, než u Elfen Lied. Mnozí tu píšou, že nelze nemilovat Lucy. Lze...jak já ji nenáviděl. A to byl problém, protože seriál mi ji předkládá tak, že bych ji zřejmě měl mít rád. To mi neudělalo dobře a výsledkem jsou tyhle dvě hvězdičky. Navíc mi jednání postav přijde ne vždy zrovna věrohodné. Jedny by se měly léčit, protože neumí odpouštět a druhé proto, že odpustí cokoliv. Ale zavilí sledovači anime by to stejně měli zkouknout, není to tak dlouhé a ostatním, i těm jejichž názoru si vážím, se to většinou líbilo. Přesto, pro mě jen **. ()

LordSnape 

všechny recenze uživatele

Můj první anime seriál. Pořád mám k němu vztah coby nejlepší jaký jsem kdy viděl. Možná je to ale i tím, že byl první. :) Příběh je naprosto promyšleně luxusní, nádherná animace. Celý seriál obsahuje pasáže jak brutální a nelidské, tak i lehce ecchi a zároveň i ty, které mě přes všechno překvapily, rozbrečely i nadchly. Navíc na konci každé epizody zahraje příjemný song od zpěvačky Chieko Kawabe. Rozhodně doporučuji! 10/10 ()

Galerie (572)

Zajímavosti (13)

  • Úvodní píseň „Lilium“ nazpívala zpěvačka Kumiko Noma. (CarnTheNunya)
  • Režiséra Mamoru Kanbeho doporučil hudební skladatel Takao Yoshioka. (Zdroj: elfen-lied.wikia.com) (Shley)
  • Nana znamená japonsky sedm, což je i laboratorní číslo diclonijky Nany. (Mates2106)

Reklama

Reklama