Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Prípad Štefana Krutého bol krvavou kovbojkou partie štyroch neplnoletých chlapcov, ktorí boli vedení nebezpečným páchateľom k činom, ktoré im ovplyvnili celý zvyšok života. Ozajstné následky však pocítili obete. Motívy vrážd boli finančného charakteru. Prvá obeť 49-ročný Viliam F. prišiel o svoj život začiatkom apríla 1952. Ďalšia obeť, 56-ročný Pavol S., prišiel o život v lete rovnakého roku v malej obci neďaleko hlavného mesta v Mysleniciach. Obe vraždy boli realizované obzvlášť surovým spôsobom, ubitím na smrť. Štefan Krutý bol za svoje činy odsúdený na trest smrti. (Patrik200s)

(více)

Recenze (2)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nomen is omen? No kdo ví u Krutého to platilo. Dvě zbytečné vraždy z malicherných důvodů. Jinak mi tenhle případ až tak extra zajímavý nepřišel a taky mi trochu vadila částečná obhajoba vraha z řad členů jeho tehdejší party ve stylu, že to byl vlastně hodný člověk co chtěl jenom kamarádům z party udělat radost. Vzápětí je sice připuštěno, že nemusel kvůli tomu zabít dva lidi, ale tím to hasne. Každopádně tehdejší doba neměla s podobnými případy slitování a tak i tohohle asociála poslali tam kam zasluhoval. Takže tentokrát trochu slabší epizoda, ale to pořád v nastaveném kontextu tohohle seriálu stačí na pohodových 75% ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už jen jeho jméno (příjmení) bylo předzvěstí toho, co následně Štefan Krutý spáchal. Dvě chladnokrevné vraždy „prý kvůli dobrodružství“ ho nakonec dovedly až před provaz. Oslňoval své mladé nezletilé kumpány, chtěli zažít super dobrodružství, ale vydal se nepěkně krvavou cestou. Ač i tento případ je hnusnou ukázkou toho, jací zkažení lidé žijí (žili) mezi námi, přece jenom je tato epizoda v mých očích slabším článkem této „kriminalistické série“. Život mrtvému taxikáři a krmiči to však v žádném případě nevrátí a nechci to nějak zlehčovat! ()

Reklama

Reklama