Reklama

Reklama

Občan pes

Trailer

Obsahy(1)

Stydlivý vesnický kluk Pod se vydá do Bangkoku, rozhodnutý prorazit ve velkém městě. Najít tady zaměstnání není tak těžké: brzy začne pracovat v rybí konzervárně na lince na zpracování sardinek. Nešťastnou náhodou tu však přijde o prst. Začne se potloukat po městě ve snaze najít plechovku, v níž by mohl jeho uříznutý prst být. To je ovšem pouze začátek surrealistické pohádky plné absurdního humoru a vizuální virtuozity. Bohaté používání digitálních triků proměňuje šedivý Bangkok v město jasných, téměř kýčovitých barev a podivných prostředí. Film vychází z knížky, kterou napsala režisérova manželka Koynuch (a kterou on pak ilustroval), přičemž nebere sám sebe příliš vážně a obsahuje neobvykle vysokou dávku sebeironie. Jako kdyby chtěl říct: Smějte se mi! Přesto je ale zároveň dojemný, originální a vtipný. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

bofiak

bofiak (hodnocení, recenze)

Dávám za 5. Viděl jsem v kině a odcházel jsem nadšen. Tolik patafyzických nápadů, to by měli Vion, Jarry a Queneau radost. Hravost vítězí na plné čáře - takže i přes drobné výhrady 5 *.

Worm

Worm (hodnocení, recenze)

Ano, doslovně přeložený název Citizen Dog. Maa Nakhon znamená úplně to samé v originálu. Film u kterého jsem se nejvíc uvolnil za posledních pár let. Režisér tohoto filmu nicméně vždy vytvoří něco zajímavého.

Idaho

Idaho (hodnocení, recenze)

Já se takhle dobře taky už nějakou dobu nenudil. :-) Souhlasim s Yennem a Anaisem a hlavně s agathonem

tombac

tombac (hodnocení, recenze)

Dnes zhlednuto posedme. Kdo da vic? :-) Pri kazde navsteve kina slysim kolem sebe na Poda, Jin a spol. samou chvalu. Moc tomuto milemu snimku preji uspech u ceske divacke obce. Snad pomuze proslapat cesticku do nasi distribuce dalsim asijskym perlam...

Tweety1

Tweety1 (hodnocení, recenze)

vyborna kamera, zaujimave efekty, ktore zvyraznuje surrealisticke obrazy. Dobre myslienky, ale celkovo je dej filmu dost pomaly a nudny. Nastastie dej filmu velkou mierou vyvazuje Teddy, Grandma a podobne vystrednosti, ktore su naozaj perfektne :)

mi0

mi0 (hodnocení, recenze)

Haha.. niekto asi doslovne preložil názov "Citizen Dog" :)) Ale mrzí ma, že asi patrím k tej väčšine, čo May spomínala a mňa ten film až tak neoslovil - nedostal sa mi pod kožu... škoda..

Související novinky

Filmasia 2006

Filmasia 2006

04.11.2006

Ve dnech 30. 11. - 3. 12. 2006 se v pražských kinech Světozor a Aero uskuteční již druhý ročník asijského filmového festivalu Filmasia, letos zaměřený na Tchajwanskou kinematografii. Ta v posledních… (více)

Reklama

Reklama