Reklama

Reklama

VOD (1)

Recenze (4)

cheyene 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečně se cestuje. Bohužel až do hranic s Ukrajinou jsou všechny země projety letem světem, první delší zastávka je v Praze a pak na Slovensku (kdyby jeli pod Tatrami, udělali by líp). Jestli mi něco neuniklo, tak v Kazachstánu v této epizodě nebyli, takže její název je mi záhadou. A co mi přijde opravdu nemístné, je Charley, který Ukrajincům děkuje "Danke" a loučí se "Auf Wiedersehen". Tak zaprvé zrovna Slovanům, kteří si za války od Němců tolik vytrpěli, říkat coby Angličané cokoliv v němčině, je nedostatek inteligence a zadruhé, když měli tak dlouhou přípravu a otravovali s ní celé 2 epizody, mohli se naučit i tyto základní fráze ve všech jazycích, kterými se v zemích, jimiž projíždějí, mluví. Malá obhajoba je, že často ze sebe Charley sype nejen onu němčinu, ale též španělštinu a francouzštinu. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nemám tušení, co zde kolegové spolukomentátoři komentují a hodnotí za epizodu, ale já si dovolím ohodnotit Kazachstán. Znovu se zopakuji, není to prostě ani zdaleka to nejlepší, co lze na motorkách vidět. Mnohem více mě teda baví Pavel Liška a kolektiv. Každopádně, zastávka v Kazachstánu byla příjemná. Nahlédli jsme do tamní kuchyně na laskominky typu ovčí hlava či koňský penis, což jsou pokrmy velmi typické pro neúrodné země, kde bylo třeba zpracovat každý produkt do poslední kostičky. Kazachstán mám trošku nakoukaný, takže jsem se v podstatě nedověděl nic nového, ale dívat se na to konečně dalo. Akorát mě neskutečně sere, jak ti dva stále kvůli všemu brečí. [75 %] ()

Marze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kazachstán není zrovna turistická země s přitažlivou krajinou a údiv z vyschlého Aralského jezera je v dnešní době klimatických změn tak trochu klišé. Alespoň tedy ten kazachstánský kaňon. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Užívateľ cheyene to nesledoval správne. Nie oni začali s Ukrajincom hovoriť nemecky, ale bolo to presne naopak - Ukrajinec začal hovoriť na Charleyho: "Mafia, Grosse Mafia." To len pre korektnosť. Ale inak pri tom, čo na Ukrajine robili Banderovci je myslím celkom normálne baviť sa s Ukrajincami fašistickým jazykom...Inak Ewan a Charlie miestami zatiaľ pôsobia ako Blbí a blbší, čo nemajú na nič papiere, ale aj tak trochu náfukovia, ktorí prišli z civilizovaného sveta a nechápu, akí zaostalí ti Slovania sú. Na druhej strane kvitujem, že sa zapojili do projektu Unicef a tiež oceňujem tú odvahu prespať niekde na Ukrajine u cudzích ľudí (zrejme u nejakého mafiána) či zísť s nimi do bane. Užívateľ Frajer42 má inak pravdu, komentár môj aj kolegov patrí skôr k epizóde London to Volgograd (tá má byť tretia, nie druhá). Problém je, že na čsfd je sedem epizód a ono ich je v skutočnosti 10, takže tu vznikol chaos pri hodnotení jednotlivých dielov. ()

Reklama

Reklama