Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh mladého chlapce Byung-Tae, který je na učilišti šikanován, ponižovám a mlácen snad každým kdo ma ruce a nohy. Jeho snaha se vymanit ze sevření ocelových pěstí svých spolužáků ho přivádí až do místní knihovny. Tam se setkává s mužem jehož neortodoxní styl vyjednávání ho přivede na myšlenku, že by jen on ho může naučit tajům boje. (BUD-SFIS)

(více)

Recenze (12)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Strašne zvláštny a dosť drsný film o bitkároch na strednej, ktorý terorizujú jedného chlapca. Našťastie do mesta príde taký gangsterský Miyagi s ktorým sa chlapec skamaráti a začne sa u neho učiť biť. Celý film sledujeme jak trénuje, aby im to vo finále vrátil aj s úrokmi, ale jeho pokroky sú pomalé a dovtedy ho ešte veľakrát zmlátia. Film má dosť drsnú atmosféru. Nie je to žiadna pohodová rozprávka typu Karate Kid. Bohužiaľ hlavný hrdina príliš charizmatický nie je a tak ma jeho príbeh príliš nebavil. Našťastie tu je famózna postava jeho drsného učiteľa u ktorej ma bavila každá sekunda a rozhodne by si zaslúžil svoj vlastný film. Yoon-shik Baek podal fantastický výkon. Hlavne kvôli nemu dávam aj tretiu hviezdičku. A samotné bitky sú také reálne a neprikrášlené bez akrobatických volovín. Každá jedna rana pôsobí bolestivo. Miestami to s tou brutalitou ale už preháňali. Rozhodne sa mi na to príjemne nepozeralo. Výsledkom je nepríjemný bitkársky film na jedno pozretie. 5/10. ()

BUD-SFIS 

všechny recenze uživatele

Námětem je starý dobrý vztah učitele a žáka, kdy učitelem předává své moudra žákovi a učí ho se vypořádat se životem. Jenže zpracování, což dává filmu nesmirnou bohatost, je to co dělá snímek přitažlivým. Reálnost s jakou jsou natočené hlavně bojiové scény vás vtáhnou do děje a cítíte, že z filmu, od kterého bychom čekali bezduchou mlátičku, je něco víc. On sám název se zavádějící což možná někoho něpotěší, kdo chtěl vidět perfektní bojové scény a vytříbený styl. ()

Reklama

molotov 

všechny recenze uživatele

Klasický příběh o mistrovi a jeho žákovi, ale po korejsku. Což znamená, že hrdinové jsou zatraceně charismatičtí, rvačky nezbytně drsné, hraje fajnová hudba a vy cítíte každou ránu a každou emoci. Když se nad tím příběhem trochu více zamyslíte, přijdete na to, že na tu kostru mistr-žák je nabaleno spoustu zajímavých odboček. Mistr rozhodně není svatoušek, není žádný stoletý mistr bojových umění a nezačne žáka učit kvůli dobrému pocitu, ale pro peníze. Jeho představitel Yun-shik Baek je neuvěřitelně charismatický (místy mi dost připomínal Choi Min-Sika v Oldboy, v tom nejlepším smyslu) a vsaďte se, že byste si proti němu nic nedovolili. Žák složitě hledá cestu k vlastnímu otci, zbavuje se svého strachu a například sledovat jeho první pokusy o odpor, to je opravdová lahůdka pro vyznavače černého humoru. Co se týká samotných rvaček, tak mě přišli hodně dobře natočené. A to hlavně tím, jak realisticky působí, žádné kombochvaty, žádné dráty, prostě pěsti, kopání, rány hlavou atd. Hrdinové nevydrží třista ran ocelovou tyčí do zátylku, rány je bolí a krvácí ostošest. Je to příjemná změna po všech těch matrixových a fearlessových soubojích. Nic proti nim, fearless je boží, ale je to něco jiného, co mi chybělo. Nechci spoilerovat, ale kdyby například tenhle příběh natočili teď v Americe, určitě by skončil úplně jinak než Art of fighting. Sečteno a podtrženo: líbilo se mi to. Docela dost a například pasáž, kdy v závěru mlátí své trýznitele jsem si vyloženě vychutnával. Opakovaně. 9/10 ()

cubajz 

všechny recenze uživatele

taková lehká komedie ze života, ve které starý rváč učí mladou oběť šikanovacích hrátek jak se ubránit, což se jí však skoro nikdy nepovede. Velmi sympatický a charismatický film, který navzdory názvu zobrazuje soubojů velmi málo a spíše se soustřeďuje na duševní cestu mladého bojovníka. "Bojové umění není o rvačkách, ale o boji se sebou samým" ()

Lhurgoyf 

všechny recenze uživatele

Kórejský Karate Kid. Spolužiakmi pravidelne šikanovaný Byung-Tae raz náhodne stretne tajomného majstra, ktorý ho po menšej nevôli začne vyučovať svoje umenie boja, a čo je hlavné - umenie čeliť vlastnému strachu. Áno, film je podľa očakávania veľmi predvídateľný, plný klišé, režisér sa ani nesnaží dianie nijak obzvláštniť. A to hlavné, akcia - teda samotný tréning a boj - je akoby odsunutý na druhú koľaj, dočkáme sa myslím tak troch nemastných-neslaných súbojov bez choreografie a bez krásy, či štýlovosti (keďže majster svojho žiaka neučí žiaden konkrétny bojový štýl, ale len také "máchanie" rukami). Film našťastie zachraňuje vždy charismatický Yun-Shik Baek, bez ktorého by bol Art of Fighting ako Karate Kid bez majstra Miyagiho. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama