Reklama

Reklama

Bílá masajka

  • Německo Die weisse Massai (více)
Trailer

Obsahy(1)

Na konci dovolené v Keni se Carola (Nina Hoss) setká s Lemalianem (Jacky Ido), válečníkem z kmene Samburu, který se svými zbraněmi a v tradičním kmenovém obleku působí strhujícím dojmem. Fascinovaná Carola se do něj bláznivě zamiluje, což má fatální důsledky. Impulzivně zruší zpáteční let a svého přítele (Janek Rieke) pošle domů samotného. V Keni se pak pustí do hledání Lemaliana. Po zničující cestě africkou divočinou potká v Maralalu Elisabeth (Katja Flint), s níž se spřátelí. Ve městě pak konečně najde také svého Lemaliana a následuje jej do jeho vesnice Barsaloi. Carola se rozhodne zapomenout na svůj předešlý život ve Švýcarsku a s obrovskou energií se snaží překonat všechny překážky odlišné civilizace a začít v Africe nový život. To, co považovala za největší lásku ve svém životě, se však změní v utrpení - v dobrodružství mezi nebem a peklem, v jehož průběhu si sáhne až na dno sil. Film Bílá Masajka režisérky Hermine Huntgeburth (Das Trio) podle stejnojmenného bestselleru Corinne Hofmann vznikal přímo v keňských reáliích. Snímek vypráví skutečný příběh mladé ženy, která se snaží zdolat bezpočet překážek zvláštní a neznámé kultury, aby mohla dát průchod své životní lásce.

Dobrodružství, které Bílou Masajku provedlo rájem i peklem, trvalo čtyři roky. Odvážná a rozhodná žena, hrdý válečník a nádherný milostný příběh, odehrávající se ve strhujícím africkém prostředí - to byly ingredience, které knize napomohly k jejímu mezinárodnímu úspěchu. Byla přeložena do 16 jazyků a prodalo se jí více než 4 miliony výtisků. V České republice se kniha stala také velmi úspěšnou a prodalo se 20 000 výtisků. Film Bílá Masajka bude promítán také v rámci MFF v Karlových Varech, za účasti JACKY IDO, který hrál Lemaliana. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (184)

KajusaK 

všechny recenze uživatele

Zcela normální drama, které není ničím nadprůměrné , ani zajímavé. Nebýt toho, že je podle skutečné události, tak by byl odpad max 1*. V tomhle případě beru ohled, herci si vedli skvěle, občas byl i nějaký pěkný okamžik, ale celkově je to jeden z těch filmů které stačí vidět jednou, polovinu filmu vlastně ani nevnímáte a zaujme vás cca 10% filmu. Bohužel.. ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Všetci si kladú otázku, ako je možné, že jedna civilizovaná ženská môže pri nepatrnom pohľade na človeka s úplne odlišnou kultúrou odrazu tak zblbnúť a vydať sa naprieč čoraz zložitejším problémom. Áno, je to šialené, ale čo človek neurobí preto, aby si udržal v rukách naivné romantické city, o ktorých si myslí, že nimi všetko zdolá? Od začiatku je jasné, že tento ,,rozprávkový" vzťah nemohol vydržať večne, aj tak Carola príliš dlho ignorovala morálne či sociálne rozdiely, ktoré ju s masajským bojovníkom odlučovali. A hodiť tento film do odpadu len preto, že sa ľudia aspoň raz v živote zaslepení nechajú uniesť? Už len ten pohľad na krásnu prírodu, scenérie či masajské kmene podfarbené príjemnou hudbou úplne zapadajúcou do prostredia v buši. Niektoré scény sú veľmi silné či už záverečná vyostrená hádka alebo pohľad na zapadajúci horizont, film mi ubiehal rýchlo a ani chvíľu nenudil. A ktorá žena by nebola očarovaná hrdým masajom aspoň na malý okamih svojho života? :-) ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

Film Bílá Masajka režisérky Hermine Huntgeburth (Das Trio) podle stejnojmenného bestselleru Corinne Hofmann vznikal přímo v keňských reáliích. Snímek vypráví skutečný příběh mladé ženy, která se snaží zdolat bezpočet překážek zvláštní a neznámé kultury, aby mohla dát průchod své životní lásce. Scénář : Johannes W. Betz. Kamera : Martin Langer. Hudba : Niki Reiser. Skladatelka: Niki Reiser. 19 songů. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Dobrý a veľmi poučný film. Lebo keď toto je podľa skutočnej udalosti, tak toto len máloktorá hlava poberie a snáď bude pre niektoré radodajky mementom. Lebo prísť na dovolenku do Kene s priateľom, s ktorým ste dva roky, a potom ho poslať rovno k vode a ostať žiť v riti len preto, že sa vám páči dlhá klobása miestneho šamana, tak to je už fakt IQ mínusových hodnôt. A potom si po čase uvedomíte, že aha, oni majú asi iné tradície. Nechápem, ako mohla táto fľandra tak dlho vydržať žiť v podmienkach prvotnopospolnej spoločnosti a až ženská obriezka ju po čase presvedčila, že ono to s tým civilizačným vývojom v Afrike nebude také prudké. A ešte si o tom napísala knihu, aby sa pochválila. Fakt tuposť. ()

liborek_ 

všechny recenze uživatele

Bílá masajka je koukatelný film, ale navzdory tomu, že je natočený podle skutečných událostí, je hrozně neuvěřitelný. Scénář totiž postrádá jakýkoli vnitřní vhled do duše oné naivky, která se sebere, opustí všechno a jde si do buše budovat svůj nejistý milostný život. Bral bych to, pokud bych znal vnitřní pohnůtky oné ženy - pohnůtky jakkoli praštěné, ale alespoň náznak něčeho, čeho by se moje skromně vyvinutá logika mohla chytnout... Takhle se mi dostalo jen docela líbivého snímku, který klade důraz na přírodu (jež je sice krásná, ale to není všechno...) a který do značné míry obrušuje realitu Afrického života. Dostalo se mi romance, která je jak vystřižená z nějakého dívčího románu, což zrovna není můj oblíbený žánr. Zkrátka je to slušný film na jedno podívání, ale až na pár momentů je lehce zapomenutelný - teda až na tu neskutečnou hloupost hlavní hrdinky. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (5)

  • Nina Hoss získala za roli Caroly cenu Bavaria Film v kategorii nejlepší herečka. (Terva)
  • Africké scény sa filmovali v Keni a zábery zo Švajčiarska boli natáčané v Mníchove. (MikaelSVK)
  • Snímek byl v roce 2006 nominován na cenu nejlepší film na mezinárodním filmovém festivalu v Bangkoku. V soutěži však zvítězil símek Voda (2005). (Terva)

Reklama

Reklama