Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva mladí kubánští muzikanti Ruy a Tito sdílejí stejný sen: stát se slavnými a konečně vypadnout z Havany. Ruy žije s Caridad a dvěma dětmi. I když se stále ještě milují, jejich vztah, jak se zdá, směřuje ke konci. Tito je sám, bez partnerky, obývá byt společně se svou babičkou. V průběhu zkoušek a příprav na jejich první velký koncert, se dozvídají, že na Kubě jsou španělští producenti Marta a Lorenzo, kteří hledají mladé talenty. Tváří v tvář tomu, co se zdá být největší šancí jejich života stojí těžký úkol: musí dobýt „Španěly“. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (67)

Oxymoron 

všechny recenze uživatele

Příběh v celku předvídatelný, herecké výkony sympatické (ústřední dvojici bych si dokázal představit klidně i v nějakém akčňáku:), stopáž tak akorát, ale hlavně hudba... hudba je skvělá. A to je to, oč tu běží. ()

Atheas 

všechny recenze uživatele

Takové pohodovky zbožňuji ze všeho nejvíce, při tomto jsem s nima zazpíval i když to muselo znít jako skřípaní vychrchlaného řetězu. Opravdu se mi to moc líbilo a hudba nebyla vůbec zlá :D ()

HanaM. 

všechny recenze uživatele

Z tohohle filmu jsem měla zvláštní pocity. Z kina jsem odešla s míněním, že je to nudný a nicmoc film. Další dny se mi však hodně scén neustále přehrávalo v hlavě a Havana blues se postupně stal jedním z mých zásadních filmů. Láska k vlasti a touha po svobodě, které se pro naše hrdiny navzájem vylučují. Líbilo se mi, že film poukazuje i na fakt, že emigrace není jen cesta do země zaslíbené, ale i v "dokonalé demokracii" se můžeme setkat s propagandou podobného druhu, jako na Kubě. Pokud chcete vidět film o dokonalé deziluzi, Havana blues je ta nejlepší volba. ()

Camac 

všechny recenze uživatele

Lehce nadprůměrný film s velkou porcí muziky a trochou byznysu a politiky. Všude dobře na ostrově svobody nejlépe. ()

Saur.us 

všechny recenze uživatele

Ze začátku nudný, ale poté postupně se rozbíhající hudební film o svobodě, lásce, jižanském temperamentu a Havaně, se všemi jejími plusy i minusy. Hudba není klasická Kuba, jak ji známe. Je přeci 21. století, tak proč pořád setrvávat na klasickém cuban jazzu, když existují i moderní směry kubánské hudby. Kuba není Severní Korea, to tenhle film ukázal dokonale. Režim utáhlý je, ale pokud souhlasili s natočením a distribuováním tohoto snímku, tak zas tak strašné to není. Kolikrát si ve filmu stěžovali nepřímo nebo i přímo na režim. Viva la Habana Libre! ()

Mattezs 

všechny recenze uživatele

Pěkný filmík, který vytahuje z průměru výborná kubánská hudba, dobré herecké výkony, ale pro mně především zajímavé kubánské prostředí...poctivé čtyři hvězdy... ()

vojo 

všechny recenze uživatele

Toto sú možno znovu viac emotívne ako objektívne štyri hviezdičky, ale nemôžem inak a nielen kvôli scéne s kubánskymi RATM:) ()

VeeDee 

všechny recenze uživatele

Příběh o přátelství, jedné nevydařené lásce a úžasné upřímné hudbě... to je Kuba! A takovou jsem jí poznala! Je to příběh ze skutečného života na Kubě, který mě i na podruhé a určitě i na poněkolikáté vždy znovu a znovu dojme... ()

bono22vox 

všechny recenze uživatele

První polovina viceméně hudební, v té druhé se pozornost více soustředí na konec manželství jednoho z hrdinů. Obrazům ani hudbě sice nechybí atmosféra, narůstající sentiment ovšem ke konci trochu přebije úvodní švih... ()

myschenka 

všechny recenze uživatele

Ani ze sebe nedokážu vysypat, co za emoce ve mně kolují, co ve mně tahle úžasnost probudila a co jsem si u ní všechno uvědomila. Chybí mi slova, ale ona vlastně ani nejsou důležitá. Navíc když jsem měla možnost sledovat tu nádheru s někým mně blízkým. Hudba je celý můj život, je vyjádřením sebe sama, proto obdivuju všechny muzikanty, že díky ní ze sebe můžou dostat všechno to, co v sobě cítí. Všechny ty niterné věci zaryté hluboko uvnitř. Chtělo se mi tančit už při prvních tónech, ten náboj, neskutečná energie, rytmus mi vstoupily do srdce a roztancovaly celou moji duši. Tohle už ve mně zůstane. Přála bych každému, aby tento pocit mohl poznat… A to už vůbec nemluvím o tom, kolik v tom bylo lidskosti, lásky, přátelství, upřímnosti… „Co je srdce bez víry v bytí?“ Shlédnuto v rámci dubnové Challenge Tour 2015 - 30 dní se světovou kinematografií. ()

Miksa 

všechny recenze uživatele

Celkově na mě film působil jako dobře udělaný, ale z podivného důvodu jsem se hrozně nudil. Asi tím, že hudba nebyla nic moc, poselství mi unkalo, závěrečné rozhodnutí hrdiny, taky nepochopeno. Asi škoda dobrého potenciálu. Ovšem je to jen můj názor. ()

nula87 

všechny recenze uživatele

Skvělý film plný života, temperamentu a citu. Navíc silná linie o nalezení vlastní cesty, jejíž cíl se může zdát na začátku jednoznačný, nicméně v konfrontaci s událostmi a blízkými lidmi se může totálně změnit. 85% ()

michalon 

všechny recenze uživatele

Příjemný hudební film, jehož ambice nekončí u hudby -- problémy totalitní Kuby nezastírá, naopak; navíc si film dloubne i do komerce svobodného "druhého břehu". ()

Fosgo 

všechny recenze uživatele

Fidela není vůbec vidět... zato Havana je plná hudby, lidé přátelští a různorodí. Klasická salsa a rumba skoro nezazní, výrazně je slyšet rock, punk, rap, heavy metal.... Muzikantská scéna je pestrá a zajímavá a je filmem částečně mapována. Mladí muzikanti i na Kubě hledají nové hudební styly, osvojují si ty mezinárodní, touží se proslavit. Politická moc není vědomě ve filmu přítomná (myšleno policie, tajní, komunističtí funkcionáři) a přece … ve všech postavách lze cítit tu otevřeně, tu zakrytě, touhu po opuštění „ostrova svobody“, možnost změnit život. Důrazný konflikt nastane vlastně jen jednou – při podpisu nevýhodné smlouvy, která je sice vstupenkou do velikého světa ale také dalším způsobem ovládání... Zůstat nebo odjet, když přátelé i rodina odjíždějí? Film nenabízí východisko , končí jaksi nedořečeně. Civilně natočený film, postavy jsou přirozené a životné, barevnost a ležérnost karibsky nenucená a rozjásaná....a píseň Blues o nedostatku elektřiny.- tak zní pravá Kuba. ()

Snakefinger 

všechny recenze uživatele

Další z řady strhujících hudebních filmů, tentokrát v kubánském rytmu. Je libo PUNK a la FIdel Castro? Tady jej máte. . Fantastické výkony hlavních borců a nafocená Havana. Fakt nádherná podívaná, ale uznávám, že to není pro každého ()

Leila75 

všechny recenze uživatele

Bravo,bravo,bravo muzice!Dva sympaťáci v hlavních rolích!Prostě pohodička s noblesní hudbou.Ibrahim Ferer je výborný a známý ,ale o jiné hudbě se moc neví,tak snad díky Havana blues se to změní,u mě určitě! ()

tomkat 

všechny recenze uživatele

Pořád tápáte, co to občas mají v médiích s tou Kubou? Tady vám to ukážou - civilně, s citem pro povahu místních a jejich emoce. Pochopíte, co za marasmus na tomhle ostrově vládne - není lepší cesty než ukázat ho na konkrétních lidských osudech, to je stará pravda. Bonus - příjemná (pro mě skvělá) místní hudba, která se tak trochu míchá i do děje... ()

Reklama

Reklama