Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (1 955)

plakát

Zápisník jedné lásky (2004) 

Ultimátní romantický počin, který dokázal žánr vymačkat až na dřeň. Nejsem cílová skupina a vidět to podruhé, možná se mi rozjede i laktace.

plakát

Zóna zájmu (2023) 

Zóna (ne)zájmu je díky neviditelné hrůze (ale o to slyšitelnější, 10/10 zvukařovi!) mnohdy mnohem mrazivější a brutálnější než jeho slavnější, otevřenější kolegové. A závěrečná analogie, geniální!

plakát

Late Night with the Devil (2023) 

Věčně upozaděný D. Dastmalchian dostal šanci vést jeden nenápadný okultistický horůreka a nedopadlo to vůbec špatně. Démon řádí, satira sedí a atmosféra tlačí do křesla.

plakát

Furiosa: Sága Šíleného Maxe (2024) 

Miller to dokázal! Furiosa není tak zběsilá ani tak adrenalinová show jako předchozí Fury Road. Je mnohem komplexnější, hloubavější, pojatá úplně jinak a přitom tak výborně. Hemsworthův antiMax je výborně napsaná a skvěle zahraná postava chaotického záporňáka, prostředí je přesně tak odporné, zvrácené a bizarní, jak je prostředí ságy Šíleného Maxe vyžadované. Jediná výtka. Krásu umění praktické trikařiny až příliš nahradilo CGI a to je ohromná škoda. A přitom vozový park opět nezklamal.

plakát

Barvy zla: Červená (2024) 

Severská krimi z Wishe. Podobně by to dopadlo, kdyby se Jákl vzhlédl ve Skandinávii.

plakát

47 róninů (2013) 

47 roninů je překvapivě chytlavé fantasy, které ale ztrácí bodíky: a) za 150 milionů dolarů dostane lepší televizní produkci, b) trikaři zapomněli na krev c) nikdo tam nemluví japonsky. Kdyby tohle vše bylo splněno, Roninové by mohli být jedním z toho lepšího, co kdy žánr fantasy vyplyvl.

plakát

Občanská válka (2024) 

Poslední autorský počin A. Garlanda je prachsprosté road movie. Ale road movie ve světě, který je až nebezpečně blízko toho našeho. Film je skvěle vybalancovaný mezi čistě žánrovou povinností a   intenzivní scénami (často vyloženě mrazivými) válečné vřavy, kde jednoznačným topem je konfrontace s J. Plemonsem. To vše očima válečného fotografa. Dle všeho bohužel je a bude Civil War velmi nedoceněnou záležitostí.

plakát

Vyproštění 2 (2023) 

Hargrave navazuje, kde skončil a to včetně nastavené laťky. Hlavně nemyslet, jen se bavit!

plakát

Smrtelné zlo: Probuzení (2023) 

Nikdy jsem nebyl fanouškem původní trojice. Jednička jako studenstký film, dvojka její zdokonalený remake a Armáda temnot, to už byla jen taková ostřejší fantazy s připitomělým humorem. Rise nenabízí v žánru nic nového ale pod značkou Evil Dead přesně to, co od značky čekat. Brutalita, potoky krve, tentokrát špetka černého humoru. Celkově průměrné a z postav byl nakonec nejzábavnější samotný demon.