Reklama

Reklama

Epizody(13)

Obsahy(1)

Koushirou pracuje ve firmě zprostředkovávající sňatky, ovšem sám nemá s partnerskými vztahy příliš dobré zkušenosti. Jednak se již před lety rozvedli jeho rodiče a jednak jej zrovna opustila přítelkyně. V trudné náladě cestuje vlakem do práce, přičemž si povšimne středoškolské studentky, která při vystupování vytrousí předplacenou jízdenku. Koushirou za studentkou vyběhne a jízdenku jí vrátí. Druhého dne cestou z práce, když třímá v ruce dva volné lístky do zábavního parku, ji potká znovu. Tento romanticko-psychologický seriál o netradičním vztahu je adaptací pětidílné mangy. (yenn)

(více)

Recenze (31)

Natascha 

všechny recenze uživatele

Pozor! Mohou přijít SPOILERY! Neuvěřitelně uvěřitelná vztahovka. Nikde to tu nebylo řečeno, ale je podstatné, že v Koi Kaze se nejedná ani tak o vztah starší muž - mladší dívka, ale o vztah sourozenců ze stejných rodičů. Tento je ale podán s opravdovým citem, takže rozhodně nemáte pocit, že hlavní hrdina, který jako „starší a zodpovědnější“ by měl nést vinu, je nějaký úchyl. Jejich vztah je rozvíjen pomalu a rozhodně není nikterak šokující, i když poměrně otevřeně mluví i o sexuálních otázkách, které takhle reálně podané najdete v anime jen minimálně (hlavní hrdina masturbuje, dívka má menstruaci apod.). Dokonce si v jednom díle hlavní hrdina doma prdne (úplně stejně samozřejmě, jako to udělá váš vlastní brácha;-), což jsem v této podobě snad neviděla ještě nikde. Konec podle mě moc otevřený není - paradoxně převezme iniciativu a konečné rozhodnutí na svá bedra teoretická „oběť“, tedy patnáctiletá Nanoka, a její rozhodnutí je podle mě zcela jasné. Jak už tady bylo několikrát uvedeno, takhle skvěle napsané postavy se moc často nevidí, navíc i vnějškem budí dojem skutečných lidí, Koushiro je tak trochu balvan a ani roztomilá Nanoka v okamžicích, kdy doma chodí v pytlovitých mikinách a má halabala sepnuté vlasy nevypadá jako ideál krásy. Z vedlejších postav bych vyzdvihnula snad jedině Koushirovu svéráznou, leč extrémně sympatickou nadřízenou Chidori, která se v určitém okamžiku snaží do osudů sourozenců zasáhnout. A na konci každého dílu má skvělé vtipné okénko, kde trestá hrdiny seriálu za jejich „špatné“ činy. Ostatní postavy jsou už spíše jednorozměrnými figurkami, které doplňují svět hlavních hrdinů (Koushirův spolupracovník ujetý na náctiletá děvčata, otec obou sourozenců…). A ještě malá poznámka k animaci - postavy mají vnitřky úst zcela netradičně nakresleny bíle, což zejména ze začátku, než si člověk trochu zvykne, působí velmi rušivě, protože to svádí zírat hrdinům neustále do pusy. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Hlavním důvodem, proč jsem začala koukat na anime, bylo utíkání z reality, proto mi asi tak dlouho trvalo, než jsem tenhle kousek shlédla. Mohla jsem max. 1díl/den a to ještě ve chvílích, kdy se mi chtělo spát, mi to podalo pomocnou ruku a chtělo se mi spát ještě víc. To ne, že by to bylo nudné, ale je to tak lehoučké, pomaloučké, že vás to hodí do naprostého ticha, nezačne vám bušit srdce, nerozproudí se krev rychlostí 25 m/s. Je to prostě vánek; ovívá vás. Není to špatné anime, v žádné případě, ale hodí se spíše pro lidi, kteří lpí na realitě, kteří chtějí prožívat opravdové, uvěřitelné příběhy. Ne, že bych občas nechtěla prožít něco skutečného. Zřejmě jsou to nespravedlivé tři hvězdičky, možná bych mohla dát víc, jenomže to by mě to muselo oslovit více. Nestalo se. Btw incest je v některých případech schůdný, že? ()

Reklama

yenn 

všechny recenze uživatele

Koi kaze jest skvělý seriál o tom, kterak se potkají dva – on (28) a ona (15). Jde o velice uvěřitelné zpracování neobvyklého mezilidského vztahu, jehož protagonisty poznáme takřka dokonale. Kvůli kontroverznímu charakteru jejich pouta se časem objeví i osoba, které se jej snaží překazit, vyobrazena je však takovým způsobem, že je její jednání zcela pochopitelné i pro toho, kdo protagonistům drží palce. Zážitek také posiluje výborný hudební doprovod. Snad žádné filmové dílo ve mně nerezonovalo tak dlouho jako Koi kaze. Poprvé mi trochu vadil nepříliš uzavřený závěr (myšleno v tom smyslu, že koncem to nejtěžší teprve začíná), ovšem po druhém zhlédnutí si lepší představit nedokáži. Hodí se k nevnucujícímu rázu celého seriálu a nechává diváku možnost přemítat, jak si dvojice s očekávanými úskalími poradí. 9+/10 ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Právě jsem viděl jedno z nejpodivnějších a zároveň asi nejkrásnějších děl o lásce, jaká se dají napsat. Tohle anime vypovídá o lásce a její síle, o boji s ní, o společnosti a jejímu postoji k lásce, mnohem víc, než cokoli co jsem viděl předtím. Ihned při prvním díle jsem byl polapen příjemným tempem, zajímavými a opravdu reálnými charaktery a jejich vnitřním světem a příběhem, který už na konci první episody nabral opravdu nečekaný průběh. Jistý moralista ve mě už tehdy křičel, že bych to měl ihned vypnout a tímhle se prostě nezabývat, ale ono to nešlo. Animace byla příjemná, hudba byla neskutečně krásná a jistá část mé osobnosti prostě musela vědět jak tohle vlastně skončí. A tak jsem se ponořil do příběhu, který mě dostal svojí hloubkou, prokreslenými emocemi a zajímavostí. Sledoval jsem boj s větrnými mlýny, přestože zde měl svůj naprosto logický smysl, prozření nad jeho marností a přechod na boj mnohem odvážnější a krásnější. Konec a jeho otevřenost, která mi přináší spoustu otázek co bylo dál a zároveň i jeho definitivnost v tom, že ať bude cokoli láska prostě zase jednou zvítězila rozehřál mé romantické srdce a nadobro umlčel poslední zoufalé výkřiky dříve zmíněného moralisty. Zvítězil romantik a tak jako láska nezná hranic i mé okouzlení tímto příběhem je bezbřehé. 10/10 ()

Hees 

všechny recenze uživatele

Zaujímavé vzťahové anime kde človek môže vidieť, že láska vie byť nevyspitateľná a chová sa chaoticky. Očakával som trocha iný koniec tento ma napokon prekvapil ale celkovo nie som sklamaný a hodnotím tento počin len kladne. Sám som si položil otázku ako by som sa zachoval ja a myslím si, že ťažko pochopíme kým niečo také nezažijeme. Preto je toto unikátne anime, ktoré pojednáva o takom špecifickom prípade veľmi pekné. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Zpěvačka ústřední písně Okazaki Ritsuko zemřela, když byly odvysílány 3 díly seriálu. Skladba byla její poslední dokončený projekt. (zelvopyr)

Reklama

Reklama