Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Agent Nick Cherenko (Dolph Lundgren) opustí svou práci a chystá se užívat si klidu se svou rodinou. Jeho žena a syn se však stanou nevinnými oběťmi války gangů. Nick se rozhodne začít znovu, přestěhuje se do Ameriky a pracuje jako mechanik. Náhoda mu však přivede do cesty vrahy jeho nejbližších…a dál už ho žene jen pomsta! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (66)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Jasný,že je to béčko jak prase.Jasný,že jde o po milionkráté odvyprávěnou zápletku o mstícím se tatíkovi za vyvražděnou rodinu.Jasný,že dialogy jsou jedno obrovské klišé,navíc na opravdu příšerné úrovni.Ale bohužel ze všeho nejvíc je jasný,že jakmile v tom figuruje Lundgren,tak je to už předem odsouzeníhodný brak.Jenže POZOR!Vážně jsem si už nemyslel,že to ještě někdy o nějakém filmu s títmo mít dětským idolem napíšu,ale Inkvizitor je skutečně povedený film s Lundgrenem a co víc,dokonce i přímo od Lundgrena.Inkvizitor je totiž přes všechny své nepopiratelné béčkové atributy velmi slušnou a nenudící jízdou,se skvělou atmosférou,která je úžasně syrová,s vydařenou nemilosrdnou akcí,která je přehledná,skutečně akční a v neposlední řadě i pořádně krvavá a hlavně vážně nasraným Lundgrenem,který je po dlouhé době zase sakra ve formě,nevypadá unaveně a znuděně a kosí to fakt s gustem.Celému filmu jistě napomohlo i prostředí špinavého,zdecimovaného a skrznaskrz prohnilého Ruska ovládaného mafií a pak lze pochválit i kameru,která to vše zabírá skutečně syrovými a nepříjemnými filtry,které napomáhají celkové neučesanosti a drsnosti zápletky a mnoha scén.Takže nevím,zdali je to tím,že si ten film zrežíroval Lundgren sám pro sebe,že prostě ví,co potřebuje,ale mohu jen doufat,že Inkvizitor není jen ojedinělou vyjímkou v jeho filmografii,která si zaslouží opravdu vyšší parametry,ale jsem hlavně i rád,že dokázal,že není zas až tak úplně v prdeli a že umí být stále nekompromisním,charismatickým hrdinou,který se nebojí ustřelit hajzlovi hlavu brokovnicí a být při tom sakra cool. ()

Malarkey odpad!

všechny recenze uživatele

Já jsem moc filmů s Dolphem Lundgrenem teda neviděl, ale řikal jsem si, že to je korba neskutečná, která se dokáže rovnat i s takovým Van Dammem, protože jeho frajerskej ksicht na to rozhodně vypadá. Opak je tedy pravdou. Když jsem viděl nedávno jeho zatím poslední film, Diamantoví psi, byl jsem neskutečně překvapen. Kam se poděly svaly? Svaly nejsou, hrudník není, žebřík na něm není. Nic. Ani tento film prakticky není. Kdo o něm ví? Pro koho to točí? Automaticky to šoupou do časopisů a já si to pak kupuju a to mám na stole ještě jeden film s nim. Nevim no :D...Dolph Lundgren mě nijak nepotěšil, ani já ho nepotěšim a okamžitě mu nasázim odpad! Zlatej Žánklód :) ()

Reklama

AdamesWWE 

všechny recenze uživatele

[6/10] Kravavé zúčtovanie nieje zlý film. Ked´ som videl hodnotenie aké tu je, a prvé minúty z filmu, tak som si myslel že to bude veľmi slabý film. Ale nieje to až také zlé. Síce spracovanie filmu na mňa pôsobí veľmi slabo, takmer dojmom B-filmu, ale je tu dosť akcie ktorá je zaujímavá, zároveň aj tvrdá. takže som spokojný. Celkom dobrý akčný film, ktorý zachranuje väčšinou akcia a dobrý výkon Lundgrena. ()

jojinecko odpad!

všechny recenze uživatele

Kto si podobne ako ja po vzhliadnutí režisérskeho debutu Lungrena povedal, že horšie to už ani nemôže byť tak sa veľmi mýlil. Ano vážení,frajer Dolph to dokázal a natočil ešte väčši shit!!! Hlúpučký tisíckrát obohraný príbeh o tom, ako "niekomu zabijú rodinu a on sa pomstí". Dolphove toporné herectvo v tomto snímku dosiahlo maximálny vrchol, jeho verbálny prejav sa ešte okresal a obmedzil na minimum, hoci čo veta to perla ako napr: "guns are good" a pod.:) Lungren ako režisér-to je kapitola sama o sebe! Ešte aj akčné scény sú také nudné a stupídne, že sa to nedá vydržať, zvlášť keď akčnú scenériu predstavuje nejaká bulharská dedina...Toto už nie je recesia, pozerať The Mechanik je utrpenie vo svojej najčistejšej podobe! Žalostný,neakčný, meganudný, hyperstupidný prepadák "C" kategórie, ktorý sa môže páčiť iba fanatickým fanúšikom Dolpha (je tu niekto taký?) alebo masochistom. ()

rublik05 odpad!

všechny recenze uživatele

Ačkoliv Dolph Lundgren nepatří mezi mé nejoblíbenější akční herce a filmy s ním cíleně nevyhledávám, zvědavost mě přemohla, a tak jsem se nechal zlákat na tento jeho druhý režijní počin, i když mi bylo již předem jasné, že to asi žádný velký sukces nebude. Inkvizitor však výrazně předčil mé očekávání a překvapil, i když ne zrovna v tom pozitivním. Tak špatné béčko jsem rozhodně neočekával. Snímek v první řadě zaujme mimořádně odpudivým vizuálem a nepříliš pěkným zpracováním, které diváka vrátí až někam minimálně do raných osmdesátek a i tehdy by se jednalo o velice ošklivý snímek. Není zde jedna jediná sympatická postava, o nějakém charismatu ani nemluvě. Příběh je intenzivní a dlouhotrvající nuda, absolutně o ničem, bez jakéhokoliv zajímavého momentu. Sám sobě se divím, že jsem to peklo hodinu a půl vydržel. 0/10. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (4)

  • Taxík, kterým jede hlavní hrdina Nick (Dolph Lundgren) po Rusku, nejen že během jízdy změní typ (z Volhy 3110 na novější Volhu 31105), ale dokonce i poznávací značku - z bulharské na ruskou. (Stejšn)
  • Natočené za 32 dní. Okrem Bulharska sa natáčalo aj v St. Petersburgu a Los Angeles. (m.a.t.o.)
  • Dolph Lundgren požiadal producenta Aviho Lernera, aby film mohol režírovať. Lerner súhlasil pod dvoma podmienkami: prvou bolo, že Lundgren stvárni hlavnú úlohu a druhou, že prepíše scenár tak, aby sa väčšia časť filmu mohla natáčať v Bulharsku. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama