Reklama

Reklama

Já a moje příšera

  • USA The Water Horse: Legend of the Deep (více)
Trailer

Angus MacMarrov bydlí v roce 1942 ve velkém domě na břehu skotského jezera Loch Ness se svou matkou, která tady pracuje jako hospodyně. Jednoho dne na břehu jezera objeví záhadné vejce, z nějž se vylíhne podivné zvířátko. Angus ho pojmenuje Crusoe a rozhodne se o něj starat. Zpočátku tajně, zvíře však velmi rychle roste a Angus o něm musí říci nejprve sestře a poté Lewisovi, který tvrdí, že to je vodní kůň. Zatímco ochočený Crusoe roste tak, že je mu brzy i vana malá, u jezera se utáboří dělostřelecký regiment pod velením kapitána Thomase Hamiltona. Úkolem regimentu je bránit průniku německých ponorek do jezera, které je propojeno s mořem. Navzdory riziku musí Angus s Lewisovou pomocí přestěhovat přerostlého mazlíčka do jezera. I když Crusoe doroste do velikosti gigantické lochnesky, chová se stále přátelsky a vozí Anguse na hřbetě. Idylické chvíle však netrvají dlouho. Crusoe je otřesen, poté co je téměř zasažen kanonádou cvičné střelby, a navíc je spatřen dvojicí rybářů. Jejich snímky totiž podnítí několik vojáků k nápadu netvora najít a zabít. Dokáže Angus svého neobvyklého přítele zachránit? (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (133)

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Příjemná rodinná podívaná o Lochnesské příšeře. Fantazií plný příběh mladého chlapce a náhodou nalezeného vajíčka, ze kterého se vyloupne pěkná potvůrka. Aby toho nebylo málo, vše se odehrává v roce 1942, tedy za druhé světové války. S touto dobou má příběh máloco společného, ale k uvěření příběhu to poslouží více než slušně. Vydejte se s Lochnesskou příšerou do fantastického světa. ()

TomikZlesa 

všechny recenze uživatele

Až na pár opravdu hloupých chyb moc pěkná pohádka. Pěkně udělaný zvířatko působí dost realisticky a ze začátku roztomile, dále se mění v restekpa vzbouzejicí monstrum a sním se mění i atmosféra filmu. Konec je oproti legračnímu začatku temny a celkem i napínavý i když každýmu asi bylo hned jasný jak to dopadne. ()

Reklama

Sany33 

všechny recenze uživatele

Naivná detská blbostička podaná pekným vyprávačským štýlom v ktorej nechýba dobrodružstvo, láska, zrada a samozrejme priateľstvo. Množstvo roztomilých scén striedali vtipné ale aj smutné a krkolomné scény. Crusoe ako morský koník sa objaví v živote malého Angusa ako blesk s čistého neba a obráti mu celý život na ruby. Čo by ste asi vy robili, keby ste pri jazere objavili podivné blikajúce vajce? Angus si ho nechal a vychoval z neho dospelého morského koníka a tak sa začal príbeh očarujúceho priatešstva, ktoré to dotiahlo až za hranice nemožného. Tak teraz sa do toho trocha obujem. V prvom rade ma srala mega vykrádačka filmu "Zachráňte Williho". Ďalej ma celkom vytáčala animácia a v neposlednej rade malý Angus bol asi najnesympatickejšie decko aké mohla svetová kinematografia nájsť ale koniec koncov bol to Škót a tí sú taký dáky vyblednutý tak aspoň to bolo autentické. Čo sa týka príbehu vlastných inovácií alebo noviniek do sveta dobrodružnej fantasy moc veľa nepriniesol a aj preto hho radím medzi priemer, ale v konečnom dôsledku sa na to dá celkom dobre pozerať a určite si film získa nejedného malého diváka ale na mňa to už jednoducho neúčinkuje. Asi už som veľký. 41% ()

vander19 

všechny recenze uživatele

Príbeh o chlapcovy, ktorý počas 2. sv. vojny prišiel o otca. Od toho okamihu bol neustále smutný a jeho mama ani sestra nevedeli ako chlapca rozosmiať. Až jedného dňa malý Angus objavil na pláži niečo nezvyčajné. Vajíčko, z ktorého sa zrodil Crusoe, Lochneská príšera. Tak začína pohodový film pre celú rodinu. Samozrejme keby to mám hodnotiť nie ako rozprávku, ale ako seriózny film, bolo by to hodnotenie oveľa nižšie. A to z dôvodu pár nelogických situácií, nad ktorými premýšlam ešte aj teraz. Vo filme, ale nájdeme priateľstvo, dôveru, ako aj napínavé situácie, ktoré zaujmú hlavne mladšie publikum. V role matky Angusa sa predstaví Emily Watson, takže film má určite svoju kvalitu. ()

BathoryMan 

všechny recenze uživatele

Taký milý rodinný fantasy film u ktorého ma potešilo hlavne to, že sa nevezie po tej istej vlne ako Narnia,Zlatý Kompas a podobné fantasy filmy!Všetko mi to pripadalo realistické ako by sa to skutočne stalo a príšerká bola celkom slušne digitalne spracovaná.Detský herci sympatický a z dospelákov ma potešil hlavne Ben Chaplin,ktorý si tu zahral dobráka s velkým srdcom.Taktiež nádherné lokácie Nového Zélandu,kde sa film natáčal alebo Škotskej prírody mi chvílami vyrážali dych a to všetko uveritelne zobrazené na pozadí 2.svetovej vojny,ktorej nezmyselnost je tak trochu prenesená aj do tohto filmu. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (5)

  • Originální název The Water Horse je odkazem na zlomyslného vodního skřítka z keltské mytologie, který se přestrojoval v koně, aby nalákal své nic netušící oběti. Když na něj nešťastník jednou nasedl, stáhl ho s sebou dolů do jezera. (HappySmile)
  • Pôvodne mal byť film Narnia: Princ Kaspian (2008) vydaný na Vianoce roku 2007, ale kvôli tomu, že táto snímka bola ohlásená taktiež na tento dátum, bola Narnia vydaná až o šesť mesiacov neskôr. (Crybaby)
  • Na začátku filmu, kdy malý Angus poslouchá v posteli rádio, tak se jedná o přijímač Tesla Talisman 306U. Děj filmu se odehrává v době druhé světové války, ale toto rádio se vyrábělo až na začátku 50. let 20. století. (mistel)

Reklama

Reklama