Reklama

Reklama

Český fenomén: Taneční

(TV film)

Obsahy(1)

Úsměvný dokument, snažící se zjistit, co přitahuje dnešní postpubescenty na tanečních hodinách, které téměř v nezměněné podobě zažily už jejich babičky či prababičky. (oficiální text distributora)

Recenze (11)

Lhurgoyf 

všechny recenze uživatele

Český dokument musí byť v poriadnej kríze (nechcem písať v sračkách), keď sa filmári musia chýliť k takýmto prapodivným (ale rozhodne zábavným) témam. Ba čo viac, bola to ohromná prdel. Vidieť uhrovitých prepotených 16 ročných teenagerov, ako sa snažia na kočky zapôsobiť svojim neohrabanými pohybmi a priteplenými názormi, to sa nevidí každý deň. Kadencia hlášok je takmer dokonalá - čo veta, to okamžitá klasika. Za peniaze by som na to do kina rozhodne nešiel, ale pre večerný program na ČT2 je to ako stvorené. V partii a so sedemdeckou akéhokoľvek vypalováka funguje ešte lepšie. A naviac, kde inde uvidíte poloholohlavého death-metalistu? ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Je fajn připomenout si atmosféru tanečních - zpocené ruce, šlapání na špičky nohou, ultratěžké tango, nedobytné femme fatale, nervozitu před pánskou volenkou, první velké alkoholové výlety (není nad to chodit do tanečních v pátek) a neskutečně nešikovné milostné pokusy, jejichž kostrbatost mě traumatizuje i po letech (dnešnímu uspokojivému stavu navzdory). Ale pointa tohohle "dokumentu" mi přesto pořád uniká. ()

Reklama

Davson 

všechny recenze uživatele

Z filmařského hlediska je to samozřejmě naprostý diletantský patvar, kvalitní ozvučení je pro tvůrce neznámý pojem a výpovědní hodnota je tak mizivá, že o tanečních jsem se toho více dozvěděl z televizního programu... přesto nemůžu hodnotit jinak než za 5*. Jakožto absolvent základních i pokročilých kurzů se můžu dívat na tento počin z velkého nadhledu. A sledovat hlavní aktéry tohoto dokumentu mi bylo nádherným a humorným připomenutím vlastních zážitků a trapasů. Znechucené tváře mladíků, pohledy upřené do neznáma prozrazující maximální soustředění na každý krok, pohyby, které se neúspěšně snaží imitovat taneční kroky, rodiče a prarodiče, kteří při tanci vůbec neví, která bije, proslovy do kamery, kterými se tázaný snaží vypadat alespoň trochu inteligentně a ne jako buran, tanzmeistři Zdeněk a Dušana, kapela pod vedením asi 90-letého kmeta...... to vše vytváří jedinečný a vskutku komediální výtvor. Bavil jsem se, jako už dlouho ne. A Lhurgoyfem zmiňovaný death-metalista, to je taková třešnička na dortu :) ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Po posedení so Šafaříkom a rozbore nie len tohoto dokumentu nemôžem ísť pod 4. Okrem toho že to je veľký sympaťák, tak je to hlavne človek, ktorý vie čo chce a vie ako to natočíť. Český fenomén Taneční je najhoršia možná látka, natočená tým najlepším možným spôsobom. Len ma prekvapuje, koľko ináč bystrích užívateľov toto nevidí. 70% ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Dokument, který si neklade žádné složité otázky, neřeší žádné aktuální společenské problémy, ale který si klade za cíl prostě jen pobavit a ve starších divácích vyvolat nějaké ty nostalgické vzpomínky. A proč vlastně ne? Byť v závěru už dochází dílku trochu dech, pořád se ještě jedná o poměrně dobrý film. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama