Reklama

Reklama

VOD (1)

Mladá studentka se dvěma kamarády se rozhodla natočit dokument o masovém vrahovi Lesliem Vernonovi, který byl údajně jako malý vhozen do vodopádu, kde ale přežil. Vrah si s nimi domluví schůzku a začíná natáčení. Je vybraná oběť, která musí přežít, je vybrané místo, kde většina nepřežije a divák zjišťuje (a nejen on), jak to vlastně v těch slasherech už desítky let chodí. Když už má natáčení dokumentu skončit, ve studentech se přece jenom hne svědomí… (MareT.)

(více)

Recenze (150)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Nejoriginálnější slasher, jaký jsem kdy viděl, to je bez debat ... první polovina je neuvěřitelně "divná", nezvyklá a mrazivá. Diskuze na kameru s masovým vrahem "o tom" ... O večeru, který chystá. Vysvětlování všech možných vychytávek, které by teoreticky mohli opravdu zafungovat, aby pak dávaly dojem záhadných klišé, které ze slasherů tak dobře známe... Perfektní herecký výkon hlavní postavy (Vernona), použití ruční dokumentární kamery. A hlavně totálně pošahaná Vernonova rodina. Když otec filosofoval o údělech masových vrahů, Freddym, Jasonem a Michaelem, to jsem se fakt řezal smíchy! Poslední třetina se slušně rozjede a docela se mi líbilo, že do ní tvůrci stihli a stačili dát vše, na co je jiným určena hodina a půl. Tady to musí sfouknout Vernon za 30 minut a jízda je to docela řádná a zábavná. Gore tradiční, na těch to nestojí. Trochu mě mrzí, že se Vernon nezaměřil ve svých úvahách na samotné zabíjení obětí. Jaké to je někoho zavraždit, jak moc se může oběť bránit atd. Tohle v podstatě ve svých rozhovorech na kameru naprosto vynechal, přitom je to součást "umu a práce" filmového zabijáka. Ale jinak velice příjemný film a změna. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Ano, originalita filmu je nepopiratelná, především v první polovině doslova dominovala, působila skutečně velice zajímavě a netradičně, ovšem zároveň i poměrně nudně a nedynamicky, prostě nápad na trochu jiný slasher tu sice zafungoval, ale jeho samotné zpracování stálo za prd. V druhé polovině pak navíc zmizel i ten originální prvek, celé se to zvrhlo do tuctový vybíjený, která ale stála rovnou za prdy dva. Režisér je prostě nýmand, který prosral nevšední nápad, nedokázal ho využít a rozvinout v žádném směru, k tomu se mu nepovedlo ani obsazení, které tvoří nesympatičtí a netalentovaní (skoro)herci, navození napětí minimální, atmosféra funguje snad jen ve zmiňované první, ještě snesitelné, polovině, zkrátka bída jako hrom. Nečekaný zvrat v závěru pak skutečně překvapí, ale už jsem byl stejně tak celým předešlým dějem tak otrávený, že mi byl v podstatě ukradený. Takže z mého pohledu disponuje Leslie Vernon sice určitě velice netuctovým námětem, ale jeho zpracování je vážně zralý na odpad! Takže můj verdikt je jednoduchý, mě se to nelíbilo a nebavilo mě to! ()

Reklama

Honzek 

všechny recenze uživatele

Výborný nápad, který je však naprosto průměrně zpracován. Je to škoda, potenciálu měl snímek na rozdávání. Ale na druhou stranu se nejedná o tak špatný biják - rozhodně stojí za shlédnutí a kdo ví, třeba se vám bude líbit mnohem víc, sám jsem chtěl dát jednu chvíli čtyři hvězdy! Co však řeknu s jistotu je, že to je velmi originální počin. ()

peiton 

všechny recenze uživatele

WTF??!Obávam sa,že túto myšlienku filmu možno pochopia a ocenia iba a len zarytí fanúšikovia žánru horor s upresnením na subžáner slasher.Ak si odmyslíme tú brutálne nezmyselnú hlavnú dejovú linku a jej príbeh zduplovanú štýlom Found footage sťaby dokument,dostávame docela poučnú inštruktáž o masových vrahoch,ich myslení,plánovaní,samotnom vraždení atd.Mňa takýto počin neuchvátil,z masového vraha nešiel strach,krv netiekla prúdom a mňa ako pravého hororového fanúšika nechytil za srdce. ()

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Tak sadistické a pritom tak... geniálne(hláška priamo z filmu). Prosím pekne toto je novodobý Vreskot. Wes Craven síce dal hororu Vreskotom viacej, ale Leslie Vernon je ďalším sviežim vánkom do sveta hororu. Síce je to len ďalší slasher inšpirovaný už spomínaným Vreskotom s blairwitchskou kamerou, ale dopadlo to fajn. Ak aj vás zaujímalo, ako je možné, že vrah vie čo obeť urobí a kde to urobí a prečo sa práve vtedy keď vás naháňa vrah nedá otvoriť okno, alebo čo sa stane keď do deju vrazí nejaká tá Gale Weathersová a vrahovi naruší plány toto je odpoveď. Film pre hororového fanúšika. Skvelá kamera, slušné herecké výkony(hl. postáv, pretože zvyšok... veď uvidíte). Režisér Scott Glosserman skvelo pracuje a chvalabohu tu aj dobre fungujú staré známe klišé scény. Patrí to k tomu lepšiemu hororu čo som za tento rok videl. 80%=4* Inak všimli ste si vo filme cameo Kanea Hoddera? :) ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

  • Meno postavy, ktorú stvárňuje Robert Englund (Doc Halloran), vzniklo spojením mien dvoch postáv z filmu Osvietenie (1980) - malého Dannyho, ktorého prezývali Doc a černošského kuchára v hoteli Overlook, Dicka Hallorana. Obaja mali dar "osvietenia". (BlackTom)

Reklama

Reklama