Reklama

Reklama

Strange Circus: Kimjó na circus

  • Japonsko Strange Circus 奇妙なサーカス (více)
Trailer

Film začína ako cirkusové predstavenie a jeho hlavnými aktérmi sú otec, matka a dcéra. Vo veku 12 rokov prichytí Mitsuko svojho otca, ako súloží s matkou Sayuri. Otec ju zavrie do puzdra od čela a cez malú dierku ju donúti, aby sa na nich dívala. Potom si dcéra s matkou vymení úlohu a predstiera, že je ona. Matka začne na dcéru žiarliť a pri jednej hádke nešťastne spadne zo schodov a zabije sa. V dcérinej psychike dochádza k depersonalizácii a stane sa svojou matkou.
Alebo to bolo všetko inak? (badygorila)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (63)

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Totální schíza, která vám doslova (dámy prominou) vyšuká mozek z hlavy! Bizarní, šílené, zvrhlé, ale na druhou stranu mistrovsky promyšlené, teatrální, poetické a hravé. Přišlo mi, jako bych seděl v Rudolfinu a poslouchal orchestr, který interpretuje klasickou skladbu se všemi dynamickými kudrlinkami a smyslem pro detail. Ano, zážitek hodný symfonii, ale filmové - obrazně řečeno. Samozřejmě, že ne každý Kimyō na sākasu zkousne, ale pro milovníky "mindfucků" je tohle povinnost vidět. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Mitsuko je od 12 rokov pravidelne zneužívaná vlastným otcom. Aby toho nebolo málo, zatvára hu do púzdra od čela, odkiaľ musí sledovať sexuálne hrádky rodičov. Týmto však maloletej dievčine utrpenie ani zďaleka nekončí. Otec a zvrhlík v jednej osobe úlohu dcéry a matky začne vymieňať. Mitsuko začína žiť dvojitý chaotický život dieťaťa a zrelej ženy. Ako tento film skonči, netuším. Bolo obrovským trápením sledovať toto čudo čo len do 50 minúty. Príbeh, každopádne, ako to už v zemi samurajov býva, originálny. Ale tá "čudestnosť" obalená do neskutočnej nudy bez štipky napätia ma proste natoľko ubíjala, že som prepol na Panelák. A pánečku, uznajte, to už je iný "horor". Pani Janka totižto už pár týždňov nedostala zákazku na novú tortu v jej novoobjavenom zrode podnikania ... ()

Reklama

runner85 

všechny recenze uživatele

Tak to bola teda zaujíma štúdia do najhlbších tajomstiev ľudskej duše, temnoty, komplexov a potláčania mysle! Neskutočne bizarné, hlúpe a daktoré postavy neskutočne iritijúce, ktoré hrajú na pokraji až samotného prehrávania. Či je to presne na opak? A hrajú tak neskutočne skvelo, že je to až neuveriteľné? Toto sa len tak nevidí, toto môžu natočiť fakt len Aziati! (teda tak aby to malo aj zmysel) ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Najlepšie na tom celom je, že v podstate celú záverečnú tretinu strávia vysvetlovaním - čo to akože malo vlastne znamenať a na konci to asi aj tak nepochopíte :) Sono je génius, jeden z najväčších súčasných; jeho štúdia ničenia ľudskej mysle už od detstva, pokračuje a opäť vás samou dokonalosťou núti odvracať zrak. Toto nevymyslíte ()

Remedy 

všechny recenze uživatele

Nemám moc s čím srovnávat, protože tenhle žánr (velmi těžko definovatelný) se mi doposud úspěšně vyhýbal, což se ale po výživné inhalaci tvorby Siona Sona nejspíše změní;) Suicide Club mi asi sednul trochu více, hlavně měl (v podstatě) ujasněný koncept a VCELKU jednoznačnou pointu. Strange Circus je bizardní, alegorická, vypsychovaná podívaná, která zaujme nejvíce asi nápaditou stylizací (prostředí cirkusu a ústřední interiér jsou zpracovány velmi působivě). Rozvětvený příběh, který v závěru graduje ostošest, mě zaujal jen v jednotlivostech. Třeba je to tím, že jsem ho úplně nepobral;) ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Dům, ve kterém se děj odehrává, je skutečný. Režisér Sion Sono jen požádal jeho majitelé o povolení v něm natáčet. (Othello)

Reklama

Reklama