Reklama

Reklama

Strange Circus: Kimjó na circus

  • Japonsko Strange Circus 奇妙なサーカス (více)
Trailer

Film začína ako cirkusové predstavenie a jeho hlavnými aktérmi sú otec, matka a dcéra. Vo veku 12 rokov prichytí Mitsuko svojho otca, ako súloží s matkou Sayuri. Otec ju zavrie do puzdra od čela a cez malú dierku ju donúti, aby sa na nich dívala. Potom si dcéra s matkou vymení úlohu a predstiera, že je ona. Matka začne na dcéru žiarliť a pri jednej hádke nešťastne spadne zo schodov a zabije sa. V dcérinej psychike dochádza k depersonalizácii a stane sa svojou matkou.
Alebo to bolo všetko inak? (badygorila)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (63)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Úchylná procházka šílenstvím jedné rodiny. Konvenční vyprávění by bylo asi tím posledním, co bych od tohohle kusu japonského ústavního chovance čekal. Sono samozřejmě nezklamal a předložil příběh, který se nedá převyprávět. Jeho sonda do zmučené a zvrácené mysli jde opět až na dřeň a při sledování máte občas pocity jako byste se přichomýtli k sexu člověka a prasete, a přestože se stydíte, nemůžete odvrátit zrak. V afektovaném a brutálním závěru pak vrcholíte společně s filmem, potřísnění zkažeností, ale zcela svobodní a uvolnění. Viděno během Challenge tour 2015: 30 dnů se světovou kinematografií ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo moje druhý setkání s Šion Sonem.Po prvním průměrným EKUSUTE(každopádně zajímavej film a stojí za podívání) přišel na řadu právě Strange Circus,který mi doporučil Flipnic/Tsurugi za což mu děkuju.A tohle už je jiný kafe.To už je vymazlenej kus.Naprostý filmový orgie.Tohle mě fakt dostalo a dokonale přibylo k obrazovce.Pro mě je to geniální dílo.A stejně tak Sono je pan MISTR(Režie,Scénář,Hudba).Dokonale dokázal vymrdat s divákem a udělat mu v hlavě naprostej CIRKUS.Nakonec si opět neodpustím hlášku z filmu,která mě dostala:OD NAROZENÍ JSEM BYLA ODSOUZENA K SMRTI jen dodávám-a kdo ne. ()

Reklama

Remedy 

všechny recenze uživatele

Nemám moc s čím srovnávat, protože tenhle žánr (velmi těžko definovatelný) se mi doposud úspěšně vyhýbal, což se ale po výživné inhalaci tvorby Siona Sona nejspíše změní;) Suicide Club mi asi sednul trochu více, hlavně měl (v podstatě) ujasněný koncept a VCELKU jednoznačnou pointu. Strange Circus je bizardní, alegorická, vypsychovaná podívaná, která zaujme nejvíce asi nápaditou stylizací (prostředí cirkusu a ústřední interiér jsou zpracovány velmi působivě). Rozvětvený příběh, který v závěru graduje ostošest, mě zaujal jen v jednotlivostech. Třeba je to tím, že jsem ho úplně nepobral;) ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Shion Sono ukazuje, že je rozhodně zajímavým tvůrcem, ač jeho „Suicide Club“ mám přece jen o něco raději. „Kimyô na sâkasu“ je snímek, který prostě nesedne každému, což ale není až tak divné, ale v případě, že se vám bude snímek líbit, možná ani nebudete schopni vyjádřit, co přesně se vám tolik zamlouvalo. Já osobně jsem si z tohoto filmu odnesl jednu myšlenku: Nejsou samy naše životy mnohem šílenější, než jakýkoli cirkus? ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Mitsuko je od 12 rokov pravidelne zneužívaná vlastným otcom. Aby toho nebolo málo, zatvára hu do púzdra od čela, odkiaľ musí sledovať sexuálne hrádky rodičov. Týmto však maloletej dievčine utrpenie ani zďaleka nekončí. Otec a zvrhlík v jednej osobe úlohu dcéry a matky začne vymieňať. Mitsuko začína žiť dvojitý chaotický život dieťaťa a zrelej ženy. Ako tento film skonči, netuším. Bolo obrovským trápením sledovať toto čudo čo len do 50 minúty. Príbeh, každopádne, ako to už v zemi samurajov býva, originálny. Ale tá "čudestnosť" obalená do neskutočnej nudy bez štipky napätia ma proste natoľko ubíjala, že som prepol na Panelák. A pánečku, uznajte, to už je iný "horor". Pani Janka totižto už pár týždňov nedostala zákazku na novú tortu v jej novoobjavenom zrode podnikania ... ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Dům, ve kterém se děj odehrává, je skutečný. Režisér Sion Sono jen požádal jeho majitelé o povolení v něm natáčet. (Othello)

Reklama

Reklama