Reklama

Reklama

Slídil

  • USA Sleuth
Trailer 1
Mysteriózní / Thriller / Drama
USA, 2007, 86 min

Obsahy(1)

Slídil je remakem stejnojmenného filmu z roku 1972, který byl ověnčen čtyřmi nominacemi na Oscara a v němž si též zahrál sám Michael Caine. Tentokrát se ve filmu vrací v roli opačné, v roli milionářského autora detektivních románů, který si měří schopnosti s nezaměstnaným hercem (Jude Law) ve smrtelně vážné a vážně zamotané hře s hrozivými důsledky. Film byl v roce 2007 nominován na Zlatého lva na Mezinárodním filmovém festivalu v Benátkách. A na stejném festivalu též obdržel cenu The Queer Lion, která je udělována filmům reprezentujícím aspekty homosexualního života. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (188)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Originál jsem neviděl, ale řekl bych, že asi dopadl značně lépe než tento nudný a chladný snímek. Oba protagonisté se sice snaží hrát co to jde, ale někdy to prostě nestačí. Dialogy jsou nezajímavé a celé si to hraje na inteligentní film, přičemž logika se z filmu vytrácí časem čím dál víc. A Kenneth Branagh to celé zrežíroval naprosto bez nápadů a i když to má celkem krátkou stopáž, tak jsem se ukrutně nudil. Aspoň, že ty hrátky s kamerou byly občas zajímavé.50% ()

oLí 

všechny recenze uživatele

5/10 Branagh prostě dokáže zkrátit chvíli a zabavit nás originálním způsobem. Oba herci hrají velmi dobře, hudba i prostředí domu skvělý, jo... ale o nic víc tu asi nejde. Nebo jo ? A o co ? O charaktery trojice postav ? Možná trochu, ale daleko propracovanější je i tak nemastnej neslanej děj. Dvakrát vidět nemusím, ale nějak moc zklamanej taky nejsem. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Slídil není špatný film, coby remake se vcelku povedl, ale má tu smůlu, že originál je zkrátka o několik tříd výš. Když mi dáte na výběr z dvojic Olivier / Caine a Caine / Law, vždycky si vyberu tu první, protože mi sedí víc. Branagh na režisérské sesličce evidentně dělal, co mohl, aby nového Slídila ozvláštnil a udělal ho zajímavým i ve chvílích, kdy se na plátně jen poněkud zbytečně plácá (ano i pár takových dialogů tam je), atmosféru na nohy zvedá i skvělá hudba Patricka Doylea, oba pánové rozhodně nehrají špatně... Ale oproti originálu je to prostě slabé = chladné, sterilní a místy skoro i zábavné jako mrtvola na pitevním stole. ()

Rafik 

všechny recenze uživatele

líbilo: úchylný, ale vychytralý Caine, impulsivní Law, úžasný design interiéru, zvrat za zvratem, překvapivý konec, velmi nápaditá kamera; nelíbilo: Law převlečený za detektiva a jeho přehrávání v této roli; výsledkem je ale plný počet a velká chuť vidět co nejdříve původní verzi filmu ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Na filmech kde hlavní hrdinové jen kecají docela ujíždím, ale tohle bylo tak nudné, že nuda dostala nový rozměr. Je to obrovská škoda, protože od hvězdné dvojice Law - Caine jsem čekal něco jiného. I když scénař byl asi stupidní a nezachránil by to asi nikdo. Určitě se kouknu na remake, protože vypadá trošku lépe než tenhle paskvil. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (6)

  • Dálkový ovladač, který používá Andrew Wyke (Michael Caine), je ve skutečnosti univerzální ovladač společnosti Apple k jejich produktům. (Frankooo)
  • Film byl natáčen postupně, jak se odehrává děj. (Frankooo)

Reklama

Reklama