Reklama

Reklama

Sairen

všechny plakáty

Obsahy(1)

Spisovatel Yuki Amamoto se se svým synem a dcerou stěhuje na vzdálený a řídce obydlený ostrov. Krátce po jejich zabydlení je přichází přivítat soused a dává jim rady pro život na tomto ostrově. Jednou z nich je rada, která jim přikazuje zůstat v domě a nevycházet ven, když uslyší ostrovní sirény. (Chatterer)

Recenze (35)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Těžké zklamání. Když je horor bez pořádné atmosféry a sebemenšího náznaku napětí či - nedejbože - strachu, je někde něco sakra špatně. Žádné překvapení, lekačky nebo vybroušená pointa, spíše názorný příklad toho, jak se strašidelné filmy točit nemají. Forbidden Siren tak sbírá body jen za exotické prostředí a absenci (konečně!) dlouhovlasých duchů. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Fuuuuuha - že 62 % :D Čo to pozerali žiaci v družine?? :) Tento film by som odporučil len niekomu koho by som chcel veľmi nasrať, ALEBO pokiaľ niekto má problémy so spánkom a už si ozaj nevie rady - berie XANAX, OXAZEPAM a iné sračky - TAK TOTO HO ZARUČENE USPÍ TAK, ŽE SA O NEHO BUDÚ BÁŤ AJ RODIČIA ČI SA DO KÓMY NEDOSTAL. Neskutočné sklamanie pre mňa. To hra na PS bola oproti tomuto výhra v ruskej rulete.. ()

Reklama

Ketri 

všechny recenze uživatele

Nakonec to docela ušlo, chvílema mi děj přišel dost nelogický, ale to bylo možná způsobeno tím, že jsem něco přehlédla. Při druhém sledování by se to třeba vyjasnilo, ale za druhé sledování to tedy zase nestojí. Od poloviny filmu mně rudly oči stejně jako záhadným obyvatelům ostrova při x-tém vypísknutí jména "Hideóóóó " hlavní hrdinkou. To bych jí teda fakt už ubila tou lopatou. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Ako napísal Sysel_CZ, aj podľa mňa je to jeden z najlepších japonských hororov za posledné roky. Aj keď nefunguje na brutalite a ľakačkách, koncentruje sa najmä na zaujímavý príbeh, slušnú vizuálnu stránku a predovšetkým na brilantnú atmosféru, ktorá mi v ázijských hororoch dosť často chýba. V horore som našiel množstvo prvkov zo Silent Hill, príp. Dagon, ale režisér nás nechával dosť dlho na pochybách, ako sa to všetko zvrtne a čo sa to po tom zaznení sirény vlastne deje. Záver bol teda poriadne prekombinovaný, nevedel som, či ho chváliť alebo naňho nadávať. Tak či onak - nie je to najlepší ázijský horor, ale je to jednoznačne najlepší japonský horor. Doteraz u mňa viedol Ekusute, ale tento film ho hravo prevalcuje. A ak ho mám porovnať priamo so Silent Hill, je taktiež jednoznačne lepší - lepšie prostredie, lepšia atmosféra, viac napätia, lepšia hudba!!! (Silent Hill je podľa mňa skôr taká rozprávočka). ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Znáte to... Osoba přijede na odlehlý ostrov v japonských vodách, od počátku je konfrontována s podezřele strnulým chováním domorodců, jí přidělený barák není právě utěšeným místem a když jí místní podivín několikrát zopakuje, co že nemá dělat - stejně to udělá. Ve spoustě horrorů se lidé se železnou pravidelností chovají jako blbci... Sairen je po Silent Hill další filmovou adaptací úspěšného herního survival horroru, jmenovitě Siren 2 pro Playstation 2. Nakolik je snímek věrný předloze, posoudit nedovedu - hrál jsem pouze první díl, ve kterém se několik postav pokoušelo uniknout z ostrova zamořeného zomboidními vesničany s krví podlitýma očima a ostrým zahradním náčiním v rukou. Ve filmu podle jeho mladšího brášky jde víceméně o to samé. Co posoudit naopak dovedu - je zábavnost a horrorovost snímku. A z toho dostává jen tak tak dostatečnou... Největší "šok" tu přichystá skok přerostlé stonožky, posedlí ostrované vypadají jako kdyby vylezli z nízkorozpočtové zombie komedie Wild Zero, typicky plíživou atmosféru japonského horroru kazí střih a nájezdy kamery (ne že by to bez toho bylo o moc lepší), o pitomém chování hlavní postavy už byla řeč... S výborným Silent Hill se tahle laciná splácanina nemůže srovnavat. Když tu zazní zlověstný zvuk sirény, klidně si běžte ven založit táboráček a opékat buřtíky, není se čeho bát. 3/10 ()

Zajímavosti (2)

  • Film vznikl na motivy stejnojmenné hry pro PlayStation 2. (ČSFD)
  • Dívka hrající ženu v červeném (Mai Takahashi) hraje taktéž ve stejnojmené hře, a to Yuri Kishidu. (D3NJI)

Reklama

Reklama