Reklama

Reklama

Corbett and Courtney before the Kinetograph

všechny plakáty
Krátkometrážní / Sportovní
USA, 1894, 1 min

Obsahy(1)

Krátký záznam boxerského zápasu - James J. Corbett vs. Peter Courtney. (Mertax)

Recenze (11)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Musím uznat, že ten Corbett si to s tím Courtneym pěkně rozdávali. Mám k tomu jen pár poznámek. Především netuším, který je Corbett a který Courtney. Taky mi trochu vadí, že to nijak nezačalo a taky nijak neskončilo. A o chybějících analýzách sázkařů z Tipsortu ani nemluvím. ()

dwi 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv profesionální box byl ilegální ve všech státech Unie, tento sport se stal doslova národní obsesí. James J. Corbett, šampión těžké váhy, byl hrdinou a idolem nejen ženské části populace. Pro potřeby Edisonovy společnosti Dickson šest kol zkrátil na necelou minutu (celková stopáž byla třikrát delší než u obvyklých filmů), a třebaže za každé jednotlivé kolo diváci zaplatili po jednom nikláku, stal se tento zápas nejvýnosnějším produktem kinetoskopického období. ()

Posheidon 

všechny recenze uživatele

Za sportovní úbory obou borců musím dát hvězdu navíc :-D Jinak je to snad úplně první zaznamenaná sportovní reportáž. Pro příznivce sportu to musel být zlomový okamžik. Od této chvíle, už nezaleželo pouze na fantazii posluchače a na umu vypravěče, od této chvíle to mohl "každý" i vidět. ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Krátkometrážní snímek. Jedna z mnoha krátkých filmových abstrakcí, natočena Williamem K.L. Dicksonem. Aneb zde se píše historie filmu! Prakticky jeho počátek. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Ho, ho, tak po ne zrovna zdařilých inscenacích páně Dicksona a jeho spolupracovníků tu máme zřejmě skutečné boxery a už to jako box i vypadá. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

No konečne aspoň aký, taký box. Mám inak dojem, že sa herci smejú, taktiež to nebolo nič moc. Ja nie som veľký fanúšik boxu, akurát Kličkovci ma zaujali svojím štýlom a prístupom, ale tento šport pokladám za zbytočnosť, ktorá stála životy a zdravie mnohých ľudí a takéto filmy k jeho popularizácii zbytočne prispeli, pretože popravde, na tú dobu, to boli zaujímavé zábery. ()

wosho 

všechny recenze uživatele

Rozhně podařenější, než první pokus o zaznam z Boxu. Přesto mám pocit, že se jedná o sehrané utkání a to čistě z komerčního hlediska (násilí muselo lákat i tehdy diváky) ()

Reklama

Reklama