Reklama

Reklama

Jedné noci v jednom městě

  • USA One Night in City
Trailer

Obsahy(1)

Víte, co se stane, když si člověk přišije cizí ucho? Můžete v noci na Žižkově potkat džina, který splní všemožná přání? Myslíte si, že jsou ještě místa, kde se zastaví čas? Víte, co může narušit vystoupení hmyzího cirkusu, jaké má cíle městský myslivec a co vzrušuje jeho sousedy? Může se přátelit kapr se stromem? Může! (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (110)

liborek_ 

všechny recenze uživatele

Tomuto loutkovému filmu nemůžu upřít, že se v něm dalo najít pár zajímavých momentů, nicméně s plynoucím časem v průběhu filmu jsem se víc a víc nudil a ztrácel jsem chuť na tento vcelku nepůvodní slepenec povídek, který vyloženě těží z úspěchu Fimfára. Má zaujatost ke konci snímku už byla taková, že jsem v něm v jistých chvílích viděl zkopírovanou Geriho hru od Pinkavy a dokonce - myšleno s jistou dávkou nadsázky - jsem v jedné postavě viděl okopírovaný vzhled záporňáka z animovaného seriálu Byl jednou jeden život... Možná jednotlivé povídky, ale jako celek mi Jedné noci v jednom městě nedávalo žádný smysl. Stačí vidět jednou... ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Celkový dojem: Samoúčelné neveselé panoptikum, kterému nechybí ani tak smysl, jako spíš trocha hloubky a možná i poezie. Nestačí vzít podivné figurky a přidělit jim podivné příběhy. Světlou výjimkou je povídka o Větvičkovi a Ploutvičkovi, která jednoznačně převálcovala všechno ostatní. Na druhé místo jsem chtěla dát opileckou povídku o Džinovi - ale pak jsem si uvědomila, že mi utkvěla v paměti patrně proto, že byla poslední ... :-)) ... 2,5* ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

ULITY : ...aneb, každý má svou úchylku a i mravenec může být užitečný v mnoha směrech. VĚTVIČKA A PLOUTVIČKA : ....aneb, když panáka, tak do obou květináčů. I strom má své noční můry. Velice dojemný příběh o přátelství. JEDNÉ NOCI V JEDNOM MĚSTĚ : Tak nevím, co bylo víc psycho, zda ta harmonika nebo děj příběhu kolem "operace ucho". Temný příběh. ZASTAVENÝ ČAS : Vždy jsem chtěl zemřít v hospodě, ale v kavárně nikdy, to by byla moje smrt. DŽIN : ...aneb, jaké přání si přát, než vám chlast zatemní mysl. Zde zazní první slovo tohoto příběhu : PĚKNÝ, jako reakce na velký prsa. Celkově jsou to spíše ponuré povídky, které vyvolají smutek než smích, ale když překonáme pohled na podivně vyřezávané postavy, je to vcelku pěkný film. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Ťažko povedať, čo prevažuje, či to pozitívne alebo to negatívne. Stop-motion animáciu mám rád, česká sa vyznačuje detailami, ktoré si rád všímam (rozne drobné veci či iné drobnosti). So sympatičnostou postáv je to už horšie...ak to bol zámer, tak to bol zlý zámer. Aj poviedky sú kvalitatívne rôzne. Najviac sa mi pozdávala tá o odrezanom uchu, najmenej tá o živote v kaviarni. Škoda, že príbehy na seba nenadväzovali viac. Bolo by to zaujímavejšie. Hodnotenie: 55% ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Film to není špatný, ale je hrubě nevyvážený. První sled příběhů v paneláku je poměrně fajn, akorát, že jsem to místy nepobíral. Snad jen ta paní v tom krematoriu byla jakž takž pochopitelná. Druhá povídka o jabloni a kapříkovi byla výborná, srozumitelná, efektní, nápaditá, pochopitelná a jakoby do filmu vůbec nepatřila. Třetí sled příběhů byl hodně zvláštní, harmonikář s uřízlým uchem mi přišel nejlepší a nejsrozumitelnější. Ty další dva, co tam byly, jsem vůbec nepochopil(zejména závěrečný džin). Po stránce animace to bylo určitě originální a nápadité, figurky mi nevadily, jen je škoda, že si autor více nepohrál se scénářem. Čistý průměr. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (7)

  • V první povídce si čte muž pražský deník Metro. (Yoshimitsu)

Reklama

Reklama